ABRONCSOKABRONCSOK TANÁCSOKTANÁCSOK KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Vásárlási útmutató

Melyek a számomra legmegfelelőbb abroncsok ezen a télen?

Michelin 22 nov. 2012

Melyek a számomra legmegfelelőbb abroncsok ezen a télen?

Ahogy közeleg a hideg idő, egyre aktuálisabbá válik annak biztosítása, hogy gépkocsink megbirkózzon az esetleges hóeséssel vagy a hőmérséklet csökkenésével. Az egyik legelső dolog, amire családunk biztonsága érdekében gondolni kell, az a téli gumi. De tudja-e, hogy mi a különbség egy, a „három hegycsúcs és hópehely” szimbólummal ellátott és egy „M+S” gumiabroncs között? Olvasson tovább!

Mivel a gumiabroncsok jelentik az egyetlen kapcsolatot a havas, jeges vagy nedves úttal, fontos, hogy jól válasszunk. Csak a „három hegycsúcs és hópehely szimbólummal” (hópehely egy hegyen belül jel) ellátott abroncsokat teszteltük nehéz, havas körülmények közötti használat szempontjából.

Ha olyan téli gumit szeretne, amely szinte minden téli körülmények között megfelelő, érdemes megismerkednie például a Michelin Alpin sorozathoz tartozó modellekkel. A téli gumik havas útviszonyok mellett akár felére csökkenthetik a féktávolságot, és a normál gumiknál jobban alkalmazkodnak az alacsony hőmérsékletekhez.

Mik azok az „M+S” abroncsok?

Az „M+S” vagy „Mud and Snow” (sár és hó) abroncsokat speciálisan úgy alakították ki, hogy javítsák a gépkocsi teljesítményét sárban és friss, illetve olvadó hóban. Az „M+S” a gumiabroncsok futófelületének kialakítására vonatkozik, amelyre általában erős barázdáltság jellemző, illetve az, hogy a futófelületi blokkok egymástól távolabb helyezkednek el, mint a normál gumik esetében. Egyes „M+S” abroncsok egyúttal négyévszakos abroncsok is, vagyis az egész évben alkalmazhatók, ám teljesítményük nem olyan jó, mint a kimondottan meleg időjáráshoz tervezett nyári vagy a kimondottan hideg időjáráshoz tervezett téli abroncsoké. Nem minden „Mud and Snow” abroncsot teszteltek téli gumiként. Ugyanakkor minden téli gumin megtalálható az „M+S” jelzés.

Téli gumiabroncstippek

Ügyeljen rá, hogy mind Ön, mind a gépkocsija jól fel legyen készítve a téli viszonyokra. A megfelelő abroncs kiválasztásán túlmenően ellenőrizze a keréknyomásokat is, mivel az a hőmérséklet csökkenésével párhuzamosan szintén csökken. Ezenkívül a gyártók azt ajánlják, hogy mind a 4 gumit cseréljük le téli gumikra, mert csak így biztosítható az autó feletti maximális uralom nehéz vezetési körülmények között. A sebességi index téli gumik esetén gyakran alacsonyabb – mindig kövesse a gyártó ajánlásait.
Ha ezen a télen is a megfelelő abroncsokat használja, javíthatja a tapadást, a biztonságot és a gépkocsija is a legjobb teljesítményét nyújthatja.
Készítette a MICHELIN
A fényképek tulajdonosa: Michelin, Getty Images

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERGÉPJÁRMŰ - LAKÓAUTÓ
Loader