MICHELIN Track Connect FAQ

Hogyan működik a Michelin Track Connect rendszer?

Az alkalmazást két üzemmódban lehet futtatni:


-Szabadidő üzemmódban bármely járművel (bármilyen gyártmányú modellel és bármilyen gyártmányú abronccsal) használható az alkalmazás: a pályateljesítmény és a sportos vezetési élmény a köridő és sebességi adatok automatikus rögzítésével, illetve a visszajátszás mód használatával fokozható. Ez az alkalmazási üzemmód jelenleg 26 országban érhető el, több mint 300 versenypályával és több mint 6000 különféle járműmodellel kompatibilis. A frissítések során további országokkal és versenypályákkal bővítjük az alkalmazás lefedettségét.

-A Szakértő üzemmód a MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect abroncsot és MICHELIN Track Connect szettet használó autósok számára érhető el. Ebben a módban a járművezető valós időben nyomon követheti az abroncsnyomás és -hőmérséklet alakulását, és az alkalmazás javaslatai alapján utánállíthatja a nyomásértékeket, az adott időjárási körülmények között optimális pályateljesítmény és úttartás eléréséhez.* Ebben a módban a járművezető valós időben nyomon követheti az abroncsnyomás és hőmérséklet alakulását és az alkalmazás javaslatai alapján újra beállíthatja a nyomásértékeket az adott időjárási viszonyoknak megfelelő optimális pályateljesítmény és úttartás eléréséhez. 

Hogyan működik a köridő mérés funkció?

Minden versenypályához kijelöltek egy startvonalat. Az alkalmazás meghatározza a jármű pozícióját, és automatikusan elindítja az időmérést, amikor átlépi ezt a vonalat, illetve elindítja/leállítja az időmérést. Az időmérés akkor érvényes, ha a pályakör átlagsebessége 60 és 200 km/ó*h között van.

Milyen okostelefonokkal kompatibilis az alkalmazás?

IOS operációs rendszer esetében a legalább IOS 10.0 verziót használó iPhone 5 és későbbi modellekkel kompatibilis az alkalmazás. 
Android okostelefonok esetében az alacsony energiaigényű Buetooth/Bluetooth Low Energy (BLE)-kompatbilis modelleken használható az alkalmazás. A 3 évesnél nem régebbi, és legalább 4.3 verziójú Androidot futtató Samsung telefonokra letölthető az applikáció.

Melyik abroncsméretekkel használható az alkalmazás?

A rendszer a jelenleg kapható 53 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect mérettel használható. 2021 végére a kapható méretek száma 55-re emelkedik.

Melyik járműmodellekkel használható a rendszer?

A Track Connect-kompatibilis járműmodellek száma 270. Modellistánkban utánanézhet, hogy az ön autójával használható-e a rendszer.
a 270 kompatibilis járműmodell - lista.(https://dgaddcosprod.blob.core.windows.net/b2c-experience-production/attachments/ckd5que0r03bm01jm9eysi1ro-michelin-track-connect-liste-vehicules-compatibles.pdf)

Mennyibe kerül a MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect abromcsaimhoz való Michelin Track Connect szett?

A tényleges árról a mellékelt viszonteladói listán szereplő kereskedésekben érdeklődhet. A szett maga nagyjából egy új Cup 2 abroncsgarnitúra felébe kerül. A vonatkozó teljesítménytesztek eredményéből azonban az látszik, hogy az optimális körülmények között használt abronccsal mintegy kétszeres mennyiségű igazán minőségi, nagy teljesítményű pályakör tehető meg. A Track Connect megoldás így lényegében csökkentheti a pályaabroncsra költött éves összeget.

Hol vásárolható meg a MICHELIN Track Connect rendszer?

Az alkalmazást letöltheti okostelefonja alkalmazásáruházában.

A MICHELIN Track Connect szettet a (mellékletben feltüntetett listán szereplő) hivatalos viszonteladóknál rendelheti meg és szereltetheti be.

Mire kell figyelnem az első használatkor?

A telepítés/hivatalos viszonteladó általi beszerelés után önnek már csak annyi dolga van, hogy elindítsa az alkalmazást, és a START gomb megnyomása után élvezze az első "okos" pályanapját!

Élvezhetem a MICHELIN Track Connect megoldás előnyeit a másik autómmal is?  

Amennyiben a másik járműmodelljén vagy modelljein szintén MICHELIN Pilot Sport Cup2 Connect abroncsok vannak, ennek semmi akadálya.
Az alkalmazásban hozzáadhatunk újabb autókat, így a MICHELIN Track Connect megoldás további használatához az abroncsokon túl csak újabb jeladókat kell beszereznie, a vevőegység szabadon áthelyezhető.
Az új autót hozzá kell adnunk az alkalmazásban (a ''Garázs '' menü  "Új autó" menüpontjában )

Lehet csak jeladót vásárolni?

Igen, a jeladót külön is meg lehet vásárolni, ha elromlott a régi (becsült élettartama három év), vagy ha újabb autót szeretnénk hozzákapcsolni az alkalmazásunkhoz.

AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATA: HIBAELHÁRÍTÁS TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

Kell létrehoznom felhasználói fiókot a rendszer használatához?
Igen. A felhasználói fiókból minden adat egyszerűen elérhető attól függően, hogy okostelefonját, táblagépét vagy számítógépét használja. Ugyanígy a felhasználói fiókban tároljuk az összes adatot, így ha ön lecseréli valamelyik multimédiás eszközét (okostelefon, táblagép vagy számítógép), az adatok nem vesznek el. Felhasználói fiók nélkül a rendszert nem lehet használni.


Hogyan tudok MICHELIN Track Connect fiókot regisztrálni?
Csak annyit kell tennie, hogy letölti a MICHELIN Track Connect alkalmazást, majd a "Regisztráció” gombra kattintva megadja vezetéknevét, keresztnevét és e-mail címét. Az adatok megadásával létre is hozta felhasználói fiókját.


Hogyan adhatok hozzá versenypályát vagy járművet az alkalmazáshoz?

A legtöbb pályanapokon részt vevő sportautó modell kiválasztható az alkalmazásban. Ha az ön autója nem tartozik a választható járművek közé, közvetlenül az alkalmazásban kérheti a jármű felvételét. Az alkalmazásban csak az eredeti gumiabroncs/jármű abroncsmérete választható ki. Az egyedi tuning gumiabroncs-méretek nem támogatottak. Versenypálya hozzáadásához kérelmet nyújthat be az alkalmazás kapcsolatfelvételi modulján keresztül, és munkatársaink  elbírálják az egyedi kérést.


Mi történik, ha nem található meg az alkalmazásban a pálya, amelyre megyek?
Ebben az esetben kérheti a pálya létrehozását az "Tours - útvonalak” menüben, az "Útvonal hozzáadása” pontban, vagy közvetlenül a "Kapcsolatfelvétel” lapon a "Nem találom a pályámat" kiválasztásával. A rendszert használhatja ilyenkor is, Út üzemmódban figyeli a gumiabroncsok hőmérsékletét és nyomását.

Hogyan kell összekötni a jeladókat az alkalmazással?
Erre akkor van szükség, amikor konfigurálja járművét az alkalmazásban. A "Garázs" menüben válasszon ki egy meglévő járművet vagy állítson be egy új járművet. Válassza a felülnézeti áttekintést, ahol a jármű körül négy mezőt fog látni. Mindegyik mező egy gumiabroncsot jelöl. Koppintson bármelyikre, és párosítsa a jeladókat. Ha ön szakember, és rendelkezik ATEQ tesztkészülékkel, válassza az Auto módot, ellenkező esetben válassza a Kézi módot.
Az Auto módban válassza ki az első gumiabroncsot, amelyhez a jeladót integrálni szeretné. Például a bal első tárcsa a bal első abroncshoz. Az ATEQ készülék  kapcsolatba lép az abroncs belsejében lévő érzékelővel/jeladóval, és beazonosítja. Ön most lekérte a jármű bal első gumiabroncsában található jeladó azonosítóját. Ugyanígy járjon el a másik 3 kerék esetében is, és hagyja jóvá a konfigurációt.
Kézi üzemmódban válassza ki az első gumiabroncsot, amelyhez az érzékelőt társítani szeretné. Például a bal első tárcsa a bal első abroncshoz. Engedjen ki egy kevés levegőt az abroncsból, egészen addig, amíg a gumiabroncs belsejében lévő érzékelő aktiválódik, és azonosítja magát. Ön most lekérte a jármű bal első gumiabroncsában található jeladó azonosítóját. Ugyanígy járjon el a másik 3 kerék esetében, és hagyja jóvá a konfigurációt. A művelet után a gumiabroncsokat fújja vissza a megfelelő, gyártó által ajánlott nyomásra.


Mit tegyek, ha a vevőegység nem működik?

Ellenőrizze, hogy működik-e a szivargyújtó aljzata, és hogy jó-e a csatlakozás. A vevőegység bekapcsolásakor annak sarkán kék fény világít.


Számít a vevőegység helyzete a járműben?

Fontos, hogy a vevő a jármű közepén, a négy keréktől egyenlő távolságra legyen elhelyezve. Javasoljuk, hogy a vevőt a vezetőülés és az utasülés közé helyezze. Ebben a pozícióban optimális a gumiabroncsokban elhelyezett jeladók által küldött információk fogadási minősége. Ha a vevőegység nem az autó közepén van, előfordulhat, hogy a gumiabroncsokból érkező adatok egy része elveszhet.


Honnan tudhatom, hogy a vevőegység működik?

A működéshez a vevőegységet a készletben található tápkábelek egyikével kell csatlakoztatni a járműben lévő 5 V-os aljzathoz (szivargyújtó vagy USB). A csatlakoztatás után egy fehér jelzőfény villog, jelezve, hogy a vevőegység be van kapcsolva. A folyamatos kék jelzőfény azt jelenti, hogy az érzékelők és a telefonos alkalmazás között létrejött a kommunikáció.

További tudnivalók

A jeladók bármilyen sebességnek ellenállnak?
A jeladókat versenypályán való használatra tervezték.
 
Egyszerre kell megvásárolnom a gumikat és a hozzá tartozó Track Connect szettet?

Nem. Az érzékelők bármikor felszerelhetők a Michelin Connect abroncsokra. Ha azonban meglévő gumiabroncsokkal kívánja használni a rendszert, akkor a jeladók felszereléséhez le kell szerelni az abroncsokat. A Connect rendszer legnagyobb előnye azonban akkor érhető el, ha új abroncsokban használják a teljesítmény és a hosszú élettartam optimalizálása érdekében.

Természetesen, mivel a szett az egyik abroncsgarnitúráról a másikra áttelepíthető, a későbbi csere MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect abroncsok önállóan is megvásárolhatók.


Ki felel a rendszer inicializálásáért?
A MICHELIN Track Connect megoldás értékesítéséért és telepítéséért felelős szakember az inicializálásért és a párosításért is felelős.
 
Van garancia a rendszerre?
Az jeladókra és a vevőegységre 2 év garancia vonatkozik. Azaz, ha a jeladó vagy a vevőegység a rendszer inicializálásától számított 24 hónapon belül meghibásodik, új részegységeket biztosítunk a felhasználó számára.
A további tartozékokra, például a telefontartóra, a vevőegység tápkábeleire vagy a szivargyújtóra/USB-adapterre nem vonatkozik semmilyen kereskedelmi garancia.


A rendszer tovább használható, ha a gumiabroncsok elhasználódtak?
A jeladók áttelepíthetők egyik gumiabroncs garnitúráról a másikra, feltéve, hogy a megvásárolt új abroncsok kompatibilisek a rendszerrel.


Milyen hosszú a rendszer élettartama (jeladók, vevőegység, stb.)?
A vevőkészülék élettartamának nincs különösebb korlátja, amíg nincs kitéve agresszív mechanikai behatásoknak, és normál körülmények között tárolják (száraz, -20 °C és + 35 °C közötti hőmérsékleten). A jeladók akkumulátorral vannak felszerelve, amelyek becsült élettartama 3 év (2 év kereskedelmi garancia). A jeladó lítium eleme nem cserélhető.


A MICHELIN Track Connect megoldás helyettesítheti az autóm TPMS rendszerét?
Nem. A MICHELIN Track Connect megoldás nem helyettesíti a járműre alapkivitelben felszerelt biztonsági és szabályozó berendezést. A MICHELIN Track Connect megoldás egy kiegészítő eszköz, amely további tanácsokat ad a gumiabroncsok nyomására és hőmérsékletére vonatkozóan.


Különleges körülmények között kell tárolni az érzékelőkkel felszerelt gumiabroncsokat?
Nincs ok arra, hogy a MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect gumiabroncsokat a normál abroncsoktól eltérően tárolja. Ne feledje, hogy az ideális tárolási körülmények olyan helyiségben vannak, ahol a hőmérséklet nagyjából állandó és mérsékelt, az abroncsokat pedig hatékonyan védhetjük a fénytől, nedvességtől és zúzódástól.


Az jeladókat szükséges frissíteni?
Nem, jelenleg nem tervezik, hogy a jeladók csere nélküli frissítésen esnek át. 


Frissíthető a vevőegység?

Amikor a vevőegység frissíthető, az alkalmazás felajánlja a frissítés végrehajtását a járműadatok képernyőn a "Garázs"menüben. 


Lehetséges a jeladók elemének cseréje?
Nem. A jeladó lítium elemet tartalmaz, amely nem cserélhető.


 A jeladók érzékenyk a hidegre vagy a melegre?
A jeladók alkalmasak rá, hogy a pályahasználat  körülményei között használják őket. Tájékoztatásul: a maximális üzemi hőmérséklet 120 °C-ra van kalibrálva.


Mit tegyek a jeladókkal élettartamuk végén? Van újrahasznosítási megoldás?
A jeladó lítium elemet tartalmaz, amely nem cserélhető. A környezet védelme és a hatályos törvények betartása érdekében az elhasználódott alkatrészt le kell adni  hivatalos járműalkatrész-kereskedésben vagy hivatalos központi gyűjtőhelyen. Az európai közösség 2006/66/EK irányelvével összhangban a termékeket hasznos élettartamuk végén össze kell gyűjteni, hogy a bennük lévő lítium akkumulátorokat ártalmatlanítsák és újrahasznosíthatásra kerülhessenek.


 Minden alkalommal újra kell párosítanom a telefonomat és a vevőegységet?
Nem, a használt technológia, a Bluetooth Low Energy vagy Bluetooth 4.0 csak a rendszer inicializálásakor és első indításakor igényel párosítást (A "Garázs" alkalmazás konfigurációs menüje Vevőegység része). Ezt követően a telefon és a vevőegység automatikusan újracsatlakozik az alkalmazás minden indításakor, ha a vevőegység, illetve a telefonon a Bluetooth be van kapcsolva.

 
Mi történik, ha lecserélem a telefonom?
A telefon lecserélése miatt természetesenaz új telefonra újra fel kell telepítenie az alkalmazást.  Az ön járművével (járműveivel) kapcsolatos összes paraméter, ide értve a jeladók helyzetére vonatkozó adatokat is, a felhasználói fiókjában tárolódik. A vevőegységgel való újbóli párosítás nem szükséges, ez utóbbi adatai is a fiókadatok között tárolódik. Miután az alkalmazást újratelepítette új telefonjára, válassza a "Bejelentkezés" lehetőséget, és adja meg a fiókjához tartozó bejelentkezési nevét és jelszavát. Ezután visszaállítja az összes adatot, és az alkalmazás a szokásos módon használható.

Mi a teendő, ha a telefon nem érzékeli a vevőegységet?
Először is ellenőrizni kell, hogy a telefonon be van-e kapcsolva a Bluetooth, illetve hogy a vevőegység be van-e kapcsolva. Ehhez áramforráshoz kell csatlakoztatni. A villogó fehér jelzőfény jelzi, hogy a vevő be van kapcsolva.
Ha a telefonon a Bluetooth be van kapcsolva, az ilyen jellegű zavar a telefon és a vevőegység párosításának megszüntetésével, majd újrapárosításával hárítható el. Ebben az esetben újra kell párosítania a telefont és a vevőegységet. Indítsa el az alkalmazást, lépjen a "Garázs" menü Vevő menüpontjára, és ellenőrizze, hogy a vevőegység be van-e kapcsolva, majd indítsa el a közeli Bluetooth-eszközök keresését. A képernyőn meg kell jelennie a vevőegység hivatkozásának. Válassza ki. A telefon és a vevő most párosításra került.
Ha ez nem működik, húzza ki a vevőegységet 1 percre, indítsa újra a telefont, és ismételje meg a fent leírt párosítási eljárást.

Mi a teendő, ha az egyik gumiabroncs megsérül?
Gumis szakemberhez kell fordulnia. Lehetséges, hogy az abroncs javítható. Ha a javítás az abroncs leszerelésével jár, ügyeljen rá, hogy az érzékelő ne kerüljön ki a gumiabroncs felnire történő visszaszerelésekor.


Mi a teendő, ha le kell cserélnie a gumikat?
Mivel az érzékelők újrafelhasználhatók (az akkumulátor élettartamának határain belül, körülbelül 3 év), és az abroncsokat le kell cserélnie, a hivatalos Track Connect viszonteladói/szervizhálózathoz tartozó kereskedésben/szervizben szakszerűen  elvégzik a műveletet. Ön pedig az új abroncsaival is élvezheti a MICHELIN Track Connect előnyeit.


Hagyhatom a vevőegységet mindig a töltőre csatlakoztatva?
Igen, de legyen óvatos: ha az USB vagy szivargyújtó portja az állandó + 12 V-ra van csatlakoztatva, fennáll a veszélye, hogy az akkumulátor lemerül, ha hosszabb ideig parkoló üzemmódban marad.

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét