Auto Background conseil conduite hiver route winter Tips and Advice

Négyévszakos abroncs - valóban egész évben használhatom?

Négyévszakos, egész évben használható vagy időjárástól függetlenül használható abroncs: bárhogy nevezzük, ugyanarról az abroncsról van szó.

4 seasons aerial view

Milyen abroncs a négyévszakos abroncs?

A négyévszakos abroncs olyan hibrid abroncs, amelyet nyárias és télies utakon is lehet használni.

A négyévszakos abroncsban téli és nyári abroncstechnológiai megoldásokat alkalmaztak a fejlesztők, így egész évben, időjárástól függetlenül biztonságosan használhatók, száraz és nedves útfelületen egyaránt, sőt hóban is. 

Európa legnagyobb részén elterjedt gyakorlat, hogy télen is nyári abroncsot használnak az autósok - mi azonban ezt nem javasoljuk. A négyévszakos gumi biztonságosabb megoldás, hiszen nehezebb körülmények között, zordabb időben is meggyőző úttartást és tapadást nyújt.

Azok számára is megfelelő megoldás lehet, akik eddig szezonálisan cserélték a téli és nyári abroncsgarnitúrákat: a négyévszakos gumival kevesebb szervezést és időt kell az autó karbantartására szánnia!

Négyévszakos abroncs - megfelelő alternatíva a téli abroncs kiváltására?

A négyévszakos abroncs kiváló teljesítményt nyújt a -10 °C és +30 °C közötti hőmérséklettartományban.

Ez a sokoldalú abroncs a téli abroncshoz hasonló futómintázattal rendelkezik, úttartása még esőnedves útfelületen is kifejezetten jó.

Ha olyan vidéken él, ahol inkább az enyhe tél a jellemző, alkalmanként esik csak a hó, akkor a négyévszakos gumi nyújtotta kényelmes, gondtalan megoldás tökéletes lehet az Ön számára. A négyévszakos abronccsal nincs többé szükség szezonális abroncscserére, amitől különösen idő- és energiatakarékos ez a megoldás.  

A zordabb, "igazi" télre, a gyakran és tartósan havas és jeges utakra továbbra is a téli gumi a megfelelő választás.

fiche1 plages util opt

Michelin CrossClimate termékek: milyen abroncsok ezek?

Európában a négyévszakos abroncsok inkább a tipikus téli abroncséhoz hasonló mintázattal kaphatók. 

Szélsőségesen télies időben, igazi zord hidegben a téli gumi a legjobb választás, de az a nyári időben kevésbé hatékony, különösen üzemanyagfogyasztás és száraz vagy nedves felületen kifejtett fékhatás tekintetében. 

Téli/nyári hibrid technológiájának köszönhetően a MICHELIN CrossClimate eltér a hagyományos négyévszakos gumiabroncsoktól: egyedülálló, innovatív koncepciója révén sikeresen alkalmazkodik minden időjárási helyzethez. A CrossClimate termékek minden típusú járműre kaphatók, a kompakt városi autóktól kezdve a nagyobb méretű túraautókon át egészen a terepjárókig, sőt kishaszongépjárművekre is készül belőlük termékváltozat.

További tudnivalókért látogasson el a Michelin CrossClimate termékcsalád oldalaira!

 

pn002841

A megjelent cikk(ek) célja, hogy iránymutatásként szolgáljanak az abroncsválasztás során, illetőleg, hogy a tudomány, a technika, a teszteredmények és a Michelin tapasztalatai alapján időszerű és pontos tájékoztatást nyújtsanak az olvasóknak. Ha arról értesülünk, hogy hibás vagy pontatlan információk szerepelnek a cikk(ek)ben, igyekezni fogunk kijavítani ezeket. Mindazonáltal a Michelin semmiféle felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a cikkekben közzétett információk tekintetében, mely információ kivétel nélkül általános jellegűek, és nem feltétlenül teljesek, pontosak vagy az olvasás időpontjában naprakészek, továbbá nem minősülnek jogi vagy szaktanácsnak.

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét