ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Alapvető tudnivalók az abroncsról

A gumiabroncs gyártása. kompromisszumok nélkül

Michelin 18 máj. 2010

A gumiabroncs gyártása

A gépkocsi és az út közötti egyetlen érintkezési pontként a gumiabroncsnak megfelelő egyensúlyt kell biztosítania a tapadás, az úttartás, a kényelem, a zajszint, a hosszú élettartam, az energiatakarékosság és a fenntartási költségek között, mindezt kompromisszumok nélkül.

Fokozott precizitást igénylő eljárásokkal gyártva

A gumiabroncsok készítésekor nem csak egyszerűen gumit öntenek egy formába. Ez egy összetett folyamat, amelynek során rendkívüli mértékben oda kell figyelni a részletekre. Sok, ha nem az összes gumiabroncs kézzel készül, nagy figyelmet fordítva a részletekre.  Minőségügyi rendszerünket, amelyet többször is megmérnek a gyártási folyamat során, kivétel nélkül azonos szigorral alkalmazzuk világszerte valamennyi gyárunkban. Ez garantálja az azonos minőségi szintet függetlenül attól, hogyan készül a gumiabroncs.

A gumiabroncs sok különböző rész bonyolult együttese

Sikere attól függ, hogy az egyes részek hogyan működnek együtt egészként.  Ez egy rendkívül fejlett termék, amely sokféle nyersanyagból készül. Valójában egy modern gumiabroncs több mint 200 szerkezei elemből áll össze.

Ezek az összetevők öt csoportra oszthatók:
  1. Természetes gumi: A gumiabroncsok futófelületének fő összetevője.
  2. Szintetikus gumi: A kisteherautó és 4x4 abroncok futófelületének alapvető eleme.
  3. Korom és szilika: Megerősítő szerként használják a gumiabroncs kopási jellemzőinek javítására.
  4. Fém- és szövetszálak. Ezek alkotják az abroncs vázát, garantálva annak geometriáját és merevségét.
  5. Különféle vegyszerek. Biztosítják a gumiabroncs meghatározott jellemzőit, például a gördülési ellenállását és rendkívüli tapadását.

A gumiabroncs-gyártásra az állandó újítás jellemző

Kétségtelenül hallott már a Michelin energiatakarékos „zöld” gumiabroncsairól, amelyek a gördülési ellenállás csökkentésével javítják a gépkocsi üzemanyag-fogyasztását. A Michelin jelenleg az ötödik generációs „zöld” gumiabroncson dolgozik. A cél az, hogy minden egyes újabb generációval legalább két százalékkal javuljon az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás. Ez a magunk módján véghezvitt csendes forradalom volt. Ennek során 1992 óta elértük, hogy több mint 12 milliárd literrel csökkenjen a világ üzemanyag-fogyasztása és 30 millió tonnával a CO2-kibocsátása.

A Michelin elkötelezett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése, az élettartam meghosszabbítása, a kiváló fékezés nedves útburkolaton, kényelem és alacsony zajszint mellett. Tudjuk, hogy ezen értékektől függ a gumiabroncs minősége.

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader