ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Alapvető tudnivalók az abroncsról

Tanuljon meg folyékonyan „gumiabroncsul” egy perc alatt

Michelin 18 máj. 2010

Tanuljon meg folyékonyan „gumiabroncsul” egy perc alatt

A gumiabroncs nyelve sokak számára idegen. Pedig a gumiabroncsok oldalfalán található rejtélyes számok, betűk, ábrák és kódok közé van rejtve. Valójában rengeteg hasznos és fontos információt tartalmaznak az egyes gumiabroncsok képességeiről. Így ha nem tudja megkülönböztetni a gumiabroncs szélességét a sebesség jelzésétől – vagy ha igen, de szeretné bővíteni a tudását –, az itt látható fontos tájékoztatás jól jöhet a megfelelő gumiabroncs kiválasztásában.

A gumiabroncs jelölései

Three Peak Mountain Snow Flake (Három hegycsúcs és hópehely):

3 PMSF

3 Peaks Mountain Snow Flake – az ezzel a jelöléssel ellátott gumiabroncsok havas utakra ajánlottak, és tesztek által megerősített teljesítményt kínálnak*.
*Téli viszonyok között, az ETRTO (European Tire and Rim Technical Organisation = Európai Abroncs és Pánt Műszaki Szervezet) módszere szerint végrehajtott fékhatékonysági teszt.

M + S

Ez a jelzés azt jelöli, hogy a gumiabroncs az európai szabályozás értelmében „hóabroncs”, de a téli viszonyok között mutatott teljesítményt nem vizsgálták tesztek keretében.

Three Peak Mountain snow flake

GREEN X:

A Michelin az újabb termékcsaládjain bevezette a „GREEN X” logót az energiatakarékos „zöld” gumiabroncsok azonosítására. Amellett, hogy csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, kiváló kopási jellemzőkkel és nedves tapadással rendelkezik.

Green XHa a jelölés Extra teherbírás (XL) vagy Megerősített (Reinf), a gumiabroncs terhelési besorolása nagyobb, mint ami a méretéhez képest szokásos lenne. A gumiabroncs cseréjekor oda kell figyelni az abroncs jelöléseire.

ZP: Zéró nyomás:

A ZP a leeresztve is használható, megerősített oldalfalú MICHELIN gumiabroncsokat jelöli. Ezek a defekttűrő abroncsok (SST-k) lehetővé teszik, hogy lapos abronccsal is tovább tudjon vezetni.

ZP: Azt jelenti, hogy leeresztett gumiabronccsal még 80 km-t tehet meg legfeljebb 80 km/h sebességgel.

ZP SR: Azt jelenti, hogy leeresztett gumiabronccsal még 30 km-t tehet meg legfeljebb 80 km/h sebességgel.

Az abroncs gépkocsigyártó-specifikus jelölései

Pl. Pilot Primacy MO (Mercedes)
Pl. N jelzésű Pilot Sport PS2 (Porsche)
Pl. 205/55R16 91V Pilot Primacy G1

Egyes (főleg nagyteljesítményű) Michelin abroncsokon meghatározott jelölések vannak, amelyek azt mutatják, hogy a gumiabroncsot arra tervezték, hogy optimális teljesítményt nyújtsanak egyes járműgyártók modelljein.

Az ilyen speciális jelölésekkel ellátott Michelin gumiabroncsokat a normál gumiabroncsoktól eltérően gyártják. Ezek a gumiabroncsok sem nem jobbak, sem nem rosszabbak, mint a velük egyenértékű normál gumiabroncsok, csupán abban különböznek, ahogyan a gépkocsin viselkednek. Ezek a jelölések a gumiabroncs oldalfalán és az új abroncsok címkéjén találhatók.

A meghatározott gépkocsigyártók jelölései közül néhány (az N, a C és a K) nagyon korlátozó jellegű, mert nem szerelhető fel minden gépkocsira. Ezek a járművek meghatározott jellemzőkkel bírnak, és ha nem a
megfelelő gumiabronccsal vannak felszerelve, nem a tervezettnek megfelelően viselkednek.

Egyes, meghatározott gépkocsigyártók számára kifejlesztett gumiabroncsok speciális jelöléssel vannak ellátva, amelyek jelzik, hogy műszakilag különböznek a velük egyenértékű normál gumiabroncsoktól.
A G1 gumiabroncs például némileg eltérő fizikai méretekkel rendelkezik.

A G1 gumiabroncsok nem gyártóspecifikusak. Más jelöléseket (például * vagy MO) az érintett gépkocsigyártók kérnek, hogy meg lehessen különböztetni a számukra
kifejlesztett gumiabroncsokat. A megfelelő gumiabroncs biztosítja az optimális teljesítményt.

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader