ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Alapvető tudnivalók az abroncsról

A gumiabroncs: technológiai-kincs

Michelin 18 máj. 2010

Technológiák

A legtöbben nem tanúsítanak túl sok figyelmet a jelentéktelen gumiabroncsnak, de a közelebbi vizsgálat felfedi a technológiai csodáit, rejtett komplexitását és kifinomult szerkezetét. Mindez együtt azt a célt szolgálja, hogy megfeleljen az Ön közlekedési igényeinek.

Ezek a technológiai kincsek segítenek abban, hogy a gumiabroncs összekösse Önt az úttal menet közben. Biztosítják a tapadást, átadják a gyorsítási és fékezési erőket, puhábbá teszik a haladást és pontosan irányban tartják a gépjárművet.

Az egymással ellentétes követelmények – tapadás és tartósság, menetstabilitás és kényelem – ellenére a MICHELIN sohasem alkuszik meg a gumiabroncs tervezése során.

A gumiabroncs több mint 200 összetevőből áll. Ezek közül némelyek létfontosságú szerepet játszanak a biztonság, az üzemanyag-takarékosság és a teljesítmény terén. Ugyanakkor néhány új környezetbarát szinttel is rendelkezik.

A MICHELIN EnergyTM Saver mögötti technológia

A gumiabroncs felelős a gépkocsi üzemanyag-fogyasztásának 20%-áért

Ha szeretne kevesebb üzemanyagot fogyasztani biztonságos és hosszabb élettartamú gumiabroncsokon autózva, akkor a MICHELIN Energy Saver Önnek készült. Intelligens technológiája csökkenti a gördülési ellenállást, ami kisebb üzemanyag-fogyasztást és CO2-kibocsátást eredményez(1).

Csúcstechnológia a teljesítmény középpontjában

A MICHELIN Energy TM Saver kevesebb üzemanyagot használ és jelentős mértékben biztonságosabb nedves úton. Ennek oka részben az új generációs, 100%-ban szilika-alapú gumikeverék. Az, hogy 1992-ben részben szilikával helyettesítette a kormot, segített a MICHELINNEK bevezetni az első generációs alacsony üzemanyag-fogyasztású „zöld” gumiabroncsot. A bevezetése óta a Michelin 570 millió zöld gumiabroncsot értékesített az egész világon.

Ezek összesen 11,3 milliárd liter üzemanyagot takarítottak meg és 28,5 millió tonna CO2 kibocsátását segítettek elkerülni(2)

Ma a Michelin Energy TM Saver a legújabb generációjú szilikát használja, amely majdnem teljes mértékben helyettesíti a kormot.

Kilométerről kilométerre biztonságosabb nedves úton a Tartós Biztonságú Gumikeveréknek (DSC) köszönhetően

A DSC a futófelület gumijának egyik új alkotóeleme. Mivel nincs benne aromás olaj (a 2010 januárjában hatályba lépett európai uniós irányelvnek megfelelően), javítja a fékezési tulajdonságokat nedves úton. Ezt nem csak új, hanem kopott állapotában is megteszi. A (Michelin által szabadalmaztatott) DSC biztosítja a hatékony fékezést és közben a gumiabroncs teljes élettartam alatt fenntartja a futófelület merevségét.

Az új MICHELIN Pilot Sport 3 mögött álló technológia. „A vezetési élmény fokozója”

Az új MICHELIN Pilot Sport 3 minden körülmények között lehetővé teszi a sportos vezetés élményének megtapasztalását. A megvalósított számos versenyzési technológia együttesen növeli a biztonságot nedves úton, a kormányzási pontosságot száraz úton, valamint a futófelület élettartamát. Ezen egyensúly eléréséhez a gumiabroncsot egyedülálló, rendkívül fejlett technológiával készítik, mint például a Green Power Compound gumikeverék, a vízenfutás-gátló rendszer és a programozott deformálódási technológia.

Green Power Compound gumikeverék: nagy teljesítmény és energiatakarékosság

Ez a forradalmi gumikeverék biztosítja a lehető legjobb tapadást nedves úton, meghosszabbítja a futófelület élettartamát és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. A Le Mans 24 órás futamon aratott 18, ebből 12 egymás utáni, győzelem segített a MICHELINNEK számos értékes gazdaságossági-technológiai adatot gyűjteni.

Green Compound

Vízenfutás-gátló rendszer: optimális tapadás nedves felületen

Ha mély víz van az úton, a legtöbb gumiabroncs ki van téve az akvaplaning jelenségnek. Most már optimális tapadással hajthat át a tócsákon egy speciális kiképzésű váll-résznek köszönhetően, amely nagy mennyiségű vizet tud elvezetni.

Programozott deformálódási technológia: fokozott kormányzási pontosság és megnövelt élettartam

A kormányzási precizitás és reakciókészség közeli kapcsolatban van a gumiabroncs hőmérsékletével és abból fakadó deformálódással. A MICHELIN Pilot Sport 3 egy olyan eredeti technológiát tartalmaz, amely úgy kezeli ezt a kérdést, hogy minden körülmények között optimális szinten tartja a futófelület hőmérsékletét. Kis sebességnél a futófelület gyorsan felmelegszik, hogy elérje a megfelelő úttartáshoz szükséges rugalmasságot. Nagy sebességnél merev lesz és megakadályozza a túlmelegedést.

A MICHELIN először vezeti be a GREEN X jelölést egy sportos termékcsaládnál:

Mindent egybevéve a MICHELIN Pilot Sport 3 fokozott biztonságot, vezetési élvezetet és környezetvédelmi teljesítményt nyújt. Az energiatakarékosság tanúsításaként a Michelin most először tünteti fel a GREEN X jelölést egy sport gumiabroncson.

Green X

MICHELIN téli technológiák

Michelin téli szakértő technológiák. Technológiák együttműködése a téli biztonság érdekében.

OPTIMALIZÁLT GUMIKEVERÉKEK

Helio Compound gumikeverék

Ez a gumikeverék napraforgó-olajat tartalmaz, amely abban segít, hogy a gumiabroncs akkor is puha maradjon, ha a hőmérséklet 7° C alá süllyed. Ez az újítás garantálja a jobb fékezést és úttartást nedves és hóval borított felületen is.

EGYEDI FUTÓFELÜLET-MINTÁZATOK

Stabligrip

A jobb tapadás és stabilitás érdekében a Stabiligrip technológia kétféle lamellatípust egyesít. Ez javítja az úttartást és nagyobb stabilitást biztosít hóban, valamint növeli az ellenállást nagy sebesség mellett.

MICHELIN VTS-lamellák

Ez a technológia egy innovatív gumiabroncs-szerkezetre épül: az aszimmetrikus mintázat és az eltérő méretű lamellák javítják a menettulajdonságokat a hóval borított utakon. Emellett jó úttartást is biztosít szélesebb felületen hóban, valamint erősíti az ellenállást nagy sebesség mellett.

(1) Átlagosan, a fő európai versenytársaihoz hasonlítva. A TÜV SÜD Automotive által 2008-ban és 2009-ben, illetve a DEKRA Tesztközpont által 2009-ben az akkor a piacon kapható 195/65 R 15 H és 205/55 R 16 V méretű abroncsokon elvégzett üzemanyag-fogyasztási és gördülési ellenállási tesztek alapján. A kisebb üzemanyag-fogyasztás miatti CO2 csökkenés.

(2) A számítási mód a http://www.michelin-green-meter.com weboldalon érhető el, a számadatok kelte 2009.06.01.

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader