ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Használati tanácsok

A tárolás témaköre

Michelin 18 máj. 2010

A tárolás témaköre

Az abroncs kezelése és tárolása

Az abroncsok élettartamát lehetetlen megjósolni.  A használaton kívüli abroncsok megfelelő kezelésével és tárolásával azonban növelheti azok élettartamát.

Ha az abroncsokat hosszú ideig (legalább egy hónapig) szabad térben tárolják, a felületük kiszárad és úgynevezett téli repedések vagy ózonrepedések jelennek meg. Emiatt az abroncsokat mindig hűvös, száraz, tiszta, beltéri helyen kell tárolni.

Vegye le a súlyt a vállukról

Ha egy hónapnál tovább tárolja az abroncsokat, tehermentesítse őket úgy, hogy megemeli a gépkocsit vagy leszereli az abroncsokat. Ellenkező esetben fennáll az abroncs károsodásának, idő előtti elöregedésének és defektjének veszélye.

Winter Storage

Tartsa biztonságban őket

Az abroncsok tárolásakor ügyeljen rá, hogy távol legyenek a fűtéscsövek és az áramfejlesztők által keltett melegtől. Ügyeljen rá, hogy a tárolási felület tiszta, zsír- és benzinmentes legyen, illetve a gumi anyagát rongáló anyagok ne legyenek a közelben. A tárolás közben ilyen anyagokkal érintkező abroncsok gyorsan tönkremehetnek az újbóli használatkor.

Az abroncsokat a következő körülmények között kell tárolni:

  • Jól szellőző, száraz, állandó hőmérsékletű környezetben, védve a közvetlen napfénytől és a rossz időjárástól
  • Távol a vegyi anyagoktól, oldószerektől vagy szénhidrogénektől
  • Távol az éles fém-, fa és egyéb tárgyaktól
  • Távol mindenfajta hő- és lángforrástól, gyúlékony vagy olyan tárgytól, amely szikrát vagy elektromos kisülést bocsáthat ki
  • Távol mindenfajta ózonforrástól (transzformátortól, villanymotortól, hegesztő berendezéstől stb.)

Egymásra halmozás és kezelés

Ha az abroncsok egymásra halmozhatók, ügyeljen rá, hogy ne deformálódjanak el. Hosszú ideig tartó tárolás esetén forgassa meg őket (cserélje fel a sorrendjüket). Próbálja elkerülni, hogy nehéz tárgy összenyomja a gumiabroncsokat. A tartozékokat az eredeti csomagolásukban kell tárolni olyan felületen, ahol nem áll fenn a vágás, szakadás vagy perforálódás veszélye. Az abroncsok és a tartozékaik kezelésekor olyan szerszámokat és berendezéseket használjon, amelyek nem tesznek kárt az abroncsban. Az abroncsok kezelésekor kifejezetten ajánlott védőkesztyű és védőruha használata.

Rövid idejű tárolás

Az abroncsokat egymás tetején, lehetőleg raklapon tárolja. Ne halmozza őket 1,2 méternél magasabbra. Négyhetente változtassa meg az abroncsok sorrendjét. Ha az abroncsok keréktárcsára vannak szerelve, felfújva, függőlegesen vagy polcra rakva, sorban tárolja őket.

Hosszú idejű tárolás

Ha a tárolás hosszabb ideig tart, tegye az abroncsokat függőlegesen egy polcra, legalább 10 cm-re a talajtól. Havonta forgassa el őket egy kissé, nehogy eldeformálódjanak. Ha hosszú ideig nem használja a gumiabroncsot, rendszeresen ellenőrizze a nyomását és tartsa fenn a gyártó által ajánlott nyomást.

A téli abroncsok tárolása

E tárolási óvintézkedések betartása segít Önnek tökéletes állapotban tartania a téli abroncsait:

Az abroncsok leszerelése előtt jegyezze fel azok helyét a gépkocsin. Így könnyebben felcserélheti az elülső és a hátsó gumiabroncsokat a következő télen az egyenletes kopás érdekében.
Tisztítsa meg vízzel és szárítsa meg a keréktárcsákat és a gumiabroncsokat a korrózió megelőzése érdekében.
Távolítsa el az esetlegesen az abroncs lamellái közé szorult kavicsokat vagy törmeléket. Ha az abroncsok fel vannak szerelve, akassza fel vagy fektesse le őket. Ha nincsenek felszerelve, felállítva vagy fektetve tárolja őket. Az abroncsokat fénytől védve, lehetőleg száraz, hűvös helyen tárolja. Legfőképpen ne tárolja őket oldószerek (üzemanyag, olaj stb.) mellett.


TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader