ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Használati tanácsok

Az abroncs problémáinak három fő oka

Michelin 18 máj. 2010

Az abroncs problémáinak három fő oka

Ismerje meg jobban az abroncsokat, hogy elkerülhesse a problémáikat

Az úton leselkedő veszélyek, mint például kátyúk, üvegcserepek és kövek általában elkerülhetetlenek. Van azonban három fő olyan oka a gumiabroncsok problémáinak, amelyek elkerülhetők; ezek a nem megfelelő nyomás, a gyorshajtás és a túlterhelés. Ha óvintézkedéseket tesz ezek elkerülése érdekében, azzal biztosítja a biztonságosabb közlekedést és az abroncsok hosszabb élettartamát.

Túl alacsony vagy túl magas nyomás

A túl alacsony vagy túl magas nyomás befolyásolja a  gumiabroncs élettartamát, vezetési kényelmét, tapadását és fékezését. A túl alacsony nyomású abroncs túlzott mértékben deformálódik, ami túlmelegedést okoz, növeli a gördülési ellenállást és az idő előtti kopás esélyét. Szélsőséges esetben a túl alacsony nyomás kárt is tehet a gumiabroncsban. Ugyanígy a túl kemény abroncsok élettartama és úttartása csökken, és a kopása egyenetlen lesz.

Haladás nagy sebességen

Nagy sebesség mellett nagyobb az esélye a gumiabroncs sérülésének, mint alacsony sebesség mellett. Ha nagy sebességgel ütközik neki valaminek az úton, nagyobb az esélye az abroncs sérülésének, mint kis sebesség mellett.

SpeedNagy sebesség mellett az abroncsban túl nagy hő halmozódik fel, ami kárt tehet a gumiabroncsban. Ezen kívül hirtelen károsodáshoz és nyomásveszteséghez is vezethet. Balesethez is vezethet, ha az abroncsból hirtelen távozó nyomás következtében a jármű irányíthatatlanná válik.  Ha bármilyen sérülést lát a keréktárcsán vagy az abroncson, azonnal cserélje ki a pótkerékkel, majd ellenőriztesse egy MICHELIN gumiszervizzel.

Túlterhelés

A túlterhelés elkerülése érdekében ellenőrizze az abroncsok oldalfalán található maximális terhelési besorolást. Ne lépje túl ezt az értéket. A maximális terhelésen túlterhelt abroncsokban túl nagy hő halmozódik fel, ami az abroncs hirtelen károsodását okozhatja. Emellett kövesse a gyártó terhelési ajánlásait is.  Ne lépje túl a jármű megengedett legnagyobb tengelyterhelését sem.

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader