ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Használati tanácsok

Vezessen a jogszabályi előírásoknak megfelelően téli gumiabroncsok használatával

Michelin 22 nov. 2012

Vezessen a jogszabályi előírásoknak megfelelően téli gumiabroncsok használatával

A hegyekbe készül idén télen? Mindannyian beszerezték a megfelelő sífelszerelést és a meleg ruházatot. De gondoltak a gumiabroncsokra is? A téli gumiabroncsok felszerelése növeli az Ön biztonságát a téli időszakban történő vezetés során. Gyakran nem opcionális a téli gumiabroncsok használata, Európa számos országában törvény írja elő azok felszerelését, amint a hőmérséklet csökkeni kezd.

Ellenőrizze le, mielőtt útnak indul

Ahogyan a téli gumiabroncsok országról országra változnak, ez igaz a gumiabroncsokra vonatkozó jogszabályokra is. Erre mindenképpen ügyeljen, amikor idén télen síelni indul. Míg egyes, enyhébb éghajlatú országokban nincs a téli gumiabroncsokra vonatkozó jogszabály, olyan országokban, mint például Ausztria és Szlovénia, ahol kötelező a téli gumiabroncsok használata. Más helyeken, például Franciaországban és Svájcban nincs kifejezetten a téli abroncsokra vonatkozó szabály, de bizonyos útszakaszokon a vezetési viszonyoktól függően kötelező speciális téli felszerelések használata (téli gumiabroncsok vagy hólánc).
Országonként eltérő a dátum, amikor fel kell szerelni a téli gumiabroncsokat. Norvégiában például október 16-tól április 30-ig tart ez az időszak, míg Észtországban december 1-jétől március 1-jéig.

Ezért fontos, hogy az adott országban érvényes jogszabályok mellett ismerje az adott időszakban fennálló időjárási és útviszonyokat is. Kövesse figyelemmel az időjárás-jelentéseket és az utazási híreket, hogy felkészült legyen.

Szöges gumiabroncsok:

A fémszögekkel ellátott gumiabroncsok kiváló vonóerőt biztosítanak a keményre fagyott sáron vagy jégen, ami életet menthet. Azonban a szöges gumiabroncsok nem ideálisak a nedves vagy száraz, jéggel nem borított úton való vezetéshez, mivel növelhetik a féktávolságot, a haladás zaját és az útpálya kopását. Ez az oka annak, hogy egyes országokban, például Németországban és a Cseh Köztársaságban tilos használni az ilyen abroncsokat. Mindig ellenőrizze le, hogy ismeri-e az adott országban érvényes jogszabályokat.

Törvények, amelyek életet mentenek

A téli gumiabroncsokra vonatkozó jogszabályok célja a balesetek számának csökkentése, és ezen keresztül életek megmentése. Franciaországban, ahol nem kötelező a téli gumiabroncsok használata, a téli gumiabroncsok használatára vonatkozó jogszabályok szigorítását tervezik a közúti balesetek számának csökkentése érdekében.

A téli gumiabroncsok egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a nedves, havas vagy jeges úton való vezetést. Egyszerűbbé teszik ezt a feladatot azáltal, hogy nagyobb tapadást, jobb fékezési teljesítményt és rövidebb féktávolságot biztosítanak. Természetesen kedvezőtlen időjárásban továbbra is nagyon óvatosan, az útra és a többi vezetőre figyelve kell vezetnie. Ha téli gumiabroncsokra van szüksége, olyan modellek közül válasszon, amelyek kiváló kilométerteljesítményt és fékezést biztosítanak, mint például a MICHELIN Alpin termékcsaládba tartozó gumiabroncsok.
Közreadta: a MICHELIN
Fényképek: Michelin

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader