ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Vásárlási útmutató

Használjak az idén téli gumikat?

Michelin 22 nov. 2012

Használjak az idén téli gumikat?

Mindannyian észrevettük, hogy: a telek egyre szélsőségesebbek és egyre hosszabbak. A téli útviszonyok a legnehezebb vezetési körülményeket jelentik, hiszen az utak többnyire nedvesek, illetve hóval vagy jéggel vannak borítva. Gondolt már arra, hogy téli gumikat használjon? Ha nem, akkor gondolkodjon el rajta…

Téli gumi – nyári gumi

A legtöbb autóvezető gyakran gondolkodik azon, hogy hogyan javíthatná gépkocsija biztonságát veszélyes téli körülmények között. A téli gumik nemcsak a biztonságot fokozzák, hanem a féktávolságot is csökkentik, és javítják a teljesítményt. Ne felejtse el: a nyári gumikat nem hideg, téli időjárás alatti használatra tervezték. Alacsony hőmérsékleten a nyári gumik az útfelületek valamennyi típusánál kisebb hatékonyságúak. A téli gumik kifejezetten alacsony hőmérséklethez kifejlesztett speciális gumikeverékből készülnek, és – szemben a nyári gumikkal – nem keményednek meg a hidegben, így jobb teljesítményt és tapadást biztosítanak.

Javítja a biztonságot és a féktávolságot

Fontos, hogy ura maradjon a járműnek, ha felelősnek érzi magát az autójában ülő valamennyi személyért. Előfordult már, hogy megcsúszott a jégen vagy a havon, vagy hogy nem tudott megállni? A gépkocsi feletti uralom elvesztése nemcsak ijesztő, de rendkívül veszélyes is lehet. Javítsa a tapadást és a biztonságot, és csökkentse annak a valószínűségét, hogy ezen a télen ilyen helyzetbe kerül: váltson téli gumikra, hogy átsegítsék ezen az évszakon! A téli gumik futófelülete és magas természetes gumiaránya akár 50%-kal is csökkentheti a féktávolságot. A különbség megdöbbentő lehet: egy mindössze 50km/h sebességgel, havas úton haladó átlagos gépkocsi nyári gumikkal 48 méteren belül tud megállni, ami – bármilyen hihetetlen – 24 méterrel több, mintha ugyanez az autó téli gumikkal lenne felszerelve.

Mikor szereljük fel őket

A téli gumi nem csak havas úton történő vezetésre szolgál. Különböző télies útviszonyokhoz alakították ki őket, például nyirkos és nedves utakhoz, valamint hóhoz és jéghez. A közhiedelemmel ellentétben a téli gumik nem kopnak gyorsabban, mint a nyári gumik, ezért mindenképpen idejekorán szereltesse fel őket, hogy maximálisan élvezhesse előnyeiket. Ugyancsak ajánlott, hogy az optimális biztonság érdekében 4 téli gumit szereltessen fel.
A hideg idő eljövetelével ne hagyja, hogy a tél meglepje: váltson téli gumikra, és vezessen magabiztosan.
Készítette a MICHELIN
A fényképek tulajdonosa: Getty Images

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader