ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Vezetési tanácsok

Szabadsága alatt: biztonsági gumiabroncstippek.

Michelin 20 ápr. 2012

Szabadsága alatt: biztonsági gumiabroncstippek.

Végre úton van, élvezi a szabadságát, és nem szeretné, ha bármi megakadályozná szünidejének pihentető eltöltését. Ha biztonságos és problémamentes utazásra vágyik, álljon meg útközben tankolni vagy ebédelni… és ellenőrizze gumiabroncsai állapotát.

1. Legyen mindig egy lépéssel előbbre

Rendszeresen ellenőrizze valamennyi abroncs nyomását, a pótkerékét is. Valószínűleg indulás előtt már megtette ezt, de a nyugalom érdekében érdemes újra rászánni ezt a néhány percet.

2. Korai hibaelhárítás

Tudta, hogy az előírtnál 20%-kal alacsonyabb nyomású gumiabroncs esetében 20%-kal csökken a várható élettartam? Ha a nyomás ennél is alacsonyabb, az már komoly veszélyt jelent és a defekt kockázatát hordozza magában. Ezenkívül ilyen nyomásszinten olyan veszteséget szenvedhet, amely az abroncs élettartama alatt megfelel egy tele tanknak.

3. Tartsa be a megfelelő nyomást

Akár túl magas, akár túl alacsony a gumiabroncsok nyomása, ha nem megfelelő nyomáson használja a gumikat, az veszélyes lehet az Ön és családja számára egyaránt, mivel megnöveli a balesetek kockázatát. Ezért a nagyobb biztonság, a hosszabb élettartam és a hatékonyabb üzemanyag-felhasználás érdekében mindig gondoskodjon gumiabroncsai előírt nyomásáról.

4. Kerülje a defektet

Ha defektje van, gumiabroncsa helyrehozhatatlan kárt szenvedhetett, és csak a gumi belsejének teljes körű átvizsgálásával állapítható meg, hogy az ismét használatba vehető-e. Ehhez a gumiabroncsot le kell szereltetni, és ellenőriztetni kell egy gumiszerelővel.

5. Vészhelyzetben hívjon szakembert

Ha olyan pechje van, hogy defektet kap, érdemes gumiszerelőt hívni, aki ellenőrizni tudja a gumiabroncsot, és lehetőség szerint le tudja azt cserélni. Az instant defektjavító anyagok csak ideiglenes megoldást jelenthetnek. Az ilyen termékek esetenként összeférhetetlenek az olyan komponensekkel, mint a gumiabroncs, a kerék, a szelep vagy a nyomásérzékelő.

6. Új gumiabroncs?

Ne kíséreljen meg kereket cserélni, ha azzal veszélyeztetné saját maga vagy utasai biztonságát. Ha autópályán tartózkodik, mindig hívjon segítséget. Ha nem tudja ellenőrizni a pótkerék abroncsnyomását, haladjon lassan és óvatosan a legközelebbi autószervizig, és fújja fel a gumiabroncsot az előírt nyomásra.

7. Lépjen előre

Ha még biztosabb szeretne lenni gumiabroncsaiban, csere esetén keressen jobb minőségű modellt. Ma már kaphatók olyan gumik, amelyek optimálisan elegyítik magukban a legtöbbünk számára fontos jellemzőket: biztonság, hosszú élettartam és üzemanyag-takarékosság.

Senki sem szereti, ha szabadságát gumiproblémák zavarják meg. Ezért gondoskodjon gumiabroncsairól, és biztosítsa, hogy szünidejét az elejétől a végéig zökkenőmentesen tölthesse el.
Készítette a MICHELIN

A fényképek tulajdonosa: Getty Images
Copyright © 2011 - MICHELIN Minden jog fenntartva

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader