ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Vezetési tanácsok

Biztonságosabb vezetés nedves úton

Michelin 20 ápr. 2012

Biztonságosabb vezetés nedves úton

Minden autóvezető tudja, hogy nedves úton tovább tart a megállás. De vajon tudja, hogy miért? És tudja-e, miként hat a nedvesség szinte valamennyi vezetési műveletre?

A csapadékos időjárás nyomán az útfelület anyagában található apró mélyedéseket víz tölti ki. Ez óriási mértékben lecsökkenti az út és az abroncs közötti tapadást, ami lényegesen kisebb tapadó képességhez vezet.

A tapadás biztosítása

A futófelület úgy van kialakítva, hogy a lehető legnagyobb mértékben elvezesse a vizet az abroncs alól, ezzel megszárítsa az útfelületet és biztosítsa a tapadást. A víz kiszorul oldalra, a mintaárkok pedig tárolják és elvezetik a vizet. A futófelület blokkjainak barázdált szélei ezután átszakítják az abroncs és az út közötti maradék vízhártyát, és ezáltal „tiszta érintkezés” jön létre.

Őrizze meg a biztonságot, időjárástól függetlenül!

Ha hiszi, ha nem, az abroncs útfelülettel érintkező részének formája is jelentősen befolyásolja a tapadást. A mai abroncsoknál ez a felület nem szögletes, hanem inkább lekerekített, így azok jobban megbirkóznak a nagy mennyiségű vízzel borított útburkolatokkal, és a vizet az útfelület szárítása érdekében kifelé szorítják és csökkentik az aquaplaning kockázatát.

Tippek a csapadékos időjárási körülmények közötti vezetéshez

Csapadékos időjárási körülmények között az utak csúszósak, és a látási viszonyok is rosszabbak az eső és a vízpermet következtében.

  • Lassítson!
  • Tartson biztonságos követési távolságot az Ön előtt haladó járművek mögött! Ne felejtse el, hogy nedves úton a féktávolság hosszabb!
  • Használjon tompított fényszórót!
  • Vezessen a lehető legegyenletesebben – a hirtelen gyorsítás és fékezés, illetve a túl gyors kanyarodás csökkenti a tapadást!
  • Fontos, hogy az abroncsok jó állapotban legyenek, és megfelelően fel legyenek fújva.
  • Ha mégis aquaplaning következik be, finoman vegye le a lábát a gázpedálról, de igyekezzen kerülni a fékezést! Tegye az autót üresbe, és hagyja, hogy lelassuljon, és visszanyerje felette az uralmat!
Készítette a MICHELIN

A fényképek tulajdonosa: MICHELIN
Copyright © 2011 - MICHELIN Minden jog fenntartva

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader