ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Vezetési tanácsok

Fenntartható módon vezet? Válasszon hosszú élettartamú gumiabroncsokat.

Michelin 20 ápr. 2012

Fenntartható módon vezet? Válasszon hosszú élettartamú gumiabroncsokat.

A mindennapi életben sok embernek nehéz döntéseket kell meghoznia. Mindannyian a legjobbat akarjuk a bolygónknak, és mindannyian egy jobb világra vágyunk. Valahogy azonban el kell jutnunk egyik helyről a másikra. Ma már mintegy 800 millió gépjármű fut az utakon világszerte, és ez a szám 2030-ra megduplázódhat.

Hogyan tehet az átlagos autós valami jót – valami olyat, amivel csökkentheti az autózás környezetre gyakorolt hatását?

Jó dolog, hogy mindez nemcsak minket, autóvezetőket érdekel, hanem a gumiabroncsgyártók számára is fontos – ők komoly összegeket áldoznak arra, hogy zöldebb, hatékonyabb, sőt, üzemanyag-takarékosabb gumikat fejlesszenek ki.

A Michelin például nagy feltűnést keltett a piacon MICHELIN ENERGY Saver elnevezésű csúcstechnológiás gumiabroncsával, amely egyesíti magában a különféle teljesítményjellemzőket, a biztonság és az üzemanyag-hatékonyság mellett hosszan tartó értéket is nyújtva.

Takarékoskodjon az erőforrásokkal. Takarékoskodjon a pénzével.

Az ilyen hosszú időn keresztül használható gumiabroncsokat ritkábban kell lecserélni. Képzelje el, ha minden öt normál gumi helyett csak négyre lenne szüksége: ezzel csökkenne a természeti erőforrásokra nehezedő nyomás. Egyszerű és hatékony lépés a környezeti hatások mérséklése felé. Ráadásul pénzt is megtakarítana!

Az új és hosszabb élettartamú gumiabroncsok kilométerenként olcsóbban üzemeltethetők, úgy a lecserélés költségei, mint az üzemanyag-fogyasztás miatt. A gépkocsik üzemanyag-fogyasztásának 20%-áért a gumiabroncsok felelősek. Bizonyos gumiabroncsokkal csökkenthető ez az arány, ami azok teljes élettartama alatt valódi megtakarítást hoz az üzemanyag terén. A jobb gumikkal biztonságosabb is a vezetés – rövidebb fékúton megállhat nedves és száraz úton egyaránt, és a kanyarokban jobban ura maradhat a járműnek. Röviden tehát napjaink jobb minőségű gumiabroncsai eredményesebben elegyítik magukban az Ön számára fontos jellemzőket: biztonság, hosszú élettartam és üzemanyag-takarékosság.

Ha hosszabban tartó gumiabroncsokat választ – illetve úgy használja meglévő abroncsait, hogy azoknak hosszabb legyen az élettartama – nagy lépést tehet a zöldebb vezetés irányába.

Tippek az abroncskopás csökkentésére:

  • Gumiabroncsai nyomását tartsa mindig az előírt szinten. Vásároljon profilmélységmérőt, vagy rendszeresen keresse fel a helyi autó- vagy gumiszerelőt. Autópályán való használat vagy nagy terhelés esetén ne felejtse el ellenőrizni a gumiabroncsok nyomását.
  • Időnként cserélje meg a kerekeket az első és hátsó tengely között az abroncskopás kiegyenlítése érdekében.
  • Hat havonta ellenőriztesse a futóművek beállítását. A rosszul beállított futómű gyorsabb abroncskopást eredményez.
  • Fontos, hogy lengéscsillapítói ne legyenek elöregedettek, mert az is fokozott abroncskopáshoz vezet.
  • Kerülje a kerekek kipörgetését és csúszását. Az a gumi, ami ilyenkor az útfelületre kerül, már nincs az Ön gumiabroncsán!
Készítette a MICHELIN

A fényképek tulajdonosa: Getty Images
Copyright © 2011 - MICHELIN Minden jog fenntartva

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader