ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Vezetési tanácsok

Használt autót vásárol? Ne felejtse el ellenőrizni a gumiabroncsokat is.

Michelin 18 jún. 2012

Használt autót vásárol? Ne felejtse el ellenőrizni a gumiabroncsokat is.

A gumiabroncsok közkeletű megrúgásával semmi sem derül ki egy gépjárműről. Az okos vásárló azonban mindig meggyőződik arról, hogy megfelelőek-e a felszerelt abroncsok. Kopottak és potenciálisan veszélyesek? Ne feledje, hogy ez a 4 gumifelület az egyetlen érintkezési pont Ön és az útfelület között, és ez alapvető a biztonság szempontjából. Azonnal vagy egy éven belül le kell cserélni őket? Egyáltalán megfelelő méretűek és típusúak az adott autótípushoz? Ha van egy kis alapismeretünk, már jól jöhetünk ki az üzletből, és vásárlásunk során pénzt takaríthatunk meg.

Legyen gumitudatos, kössön jobb üzletet autóvásárláskor

Ha látszik, hogy hamarosan új gumiabroncsokat kell vásárolnia, azzal komoly alkupozícióra tesz szert, és sokat lefaraghat a használt autó árából. Sokat segíthet az is, ha ismeri a gumiabroncsmárkákat. Például elképzelhető, hogy a gumiabroncsok újszerűnek és alig használtnak tűnnek, de vajon a márka megbízhatósága is megfelel Önnek biztonsági szempontból? Olyan márkáról van szó, amely hosszú távon képes jó teljesítményre, vagy az átlagosnál hamarabb kell majd lecserélni őket? Éljen a gumivásárlás fortélyaival az ideális választás és a takarékosság érdekében.

Mennyire biztonságosak a használt gumiabroncsok?

Felszerelés előtt minden használt gumiabroncsot alaposan és szakszerűen meg kell vizsgálni. Ennek oka igen egyszerű: biztosak szeretnénk lenni abban, hogy az abroncs biztonságos, és egy gumiszakértő meg tudja mondani, hogy az teljesíti-e az előírásokat. Természetesen Ön is 200 %-osan szavatolni szeretné saját és családja biztonságát, és egy megbízható márka vadonatúj gumijánál jobbat aligha találhat. Ennyire fontosak a gumiabroncsok.

Ügyeljen a gumiabroncsok leggyakoribb problémáira

Nem kell szakértőnek lennie, csak néhány alapvető dolgot kell megtanulnia. A gumiabroncs akkor kopott és „szabálytalan”, ha a futófelületén található csatornák már nem elég mélyek ahhoz, hogy elvezessék a vizet. Ez nagyon veszélyes, ilyenkor ideje új gumikat venni! Érdemes tudni, hogy a profilmélység előírt határa 1,6 mm – ám ez csak nyári vagy normál használatra vonatkozik. Havas és jeges körülmények között egyes európai országokban a téli gumik minimális profilmélysége 3 vagy 4 mm.

Az ugyanakkor természetes, hogy a gumiabroncsok bizonyos mértékű kopást mutatnak. Ha két gumi kopottsága nagyjából egyforma, ajánlott őket ugyanarra a tengelyre helyezni. Hasonlóképpen erősen ajánlott két azonos mintázatú gumiabroncsot is ugyanazon a tengelyen használni. Számos országban ezt törvény írja elő. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni a pótkerékről. Mindenképpen ellenőrizze, hogy van-e pótkerék, illetve hogy az milyen állapotban van.

Szereltessen megfelelő abroncsot a megfelelő gépjárműre

Nem kell ragaszkodnia olyan gumiabroncsokhoz, amelyekben nem bízik. Ha nem biztos a felszerelt gumiabroncsok márkájában, vagy ha kétségei vannak az állapotuk felől, alaposan mérlegelje a lecserélésüket! És ha erre sort kerít, válasszon olyan új gumikat, amelyek mindhárom fontos területen jól teljesítenek: optimális biztonság, hosszabb élettartam, üzemanyag-megtakarítás

És már indulhat is, kössön egy nagyszerű üzletet. Készüljön fel mindenre!
Készítette a MICHELIN

A fényképek tulajdonosa: Getty Images
Copyright © 2011 - MICHELIN Minden jog fenntartva

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ MICHELIN ABRONCSOT

Tekintse meg a javasolt abroncsot a járműadatok vagy az abroncsméret és vezetési szükségletei megadásával

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader