prototypewheels04 bkgd

MICHELIN UPTIS

A DEFEKTBIZTOS ABRONCS PROTOTÍPUS

A 2019-es Movin'On fenntartható mobilitási csúcstalálkozón mutatták be a MICHELIN UPTIS (Unique Puncture-Proof Tyre System, azaz speciális defekttűrő gumiabroncs rendszer)(1) abroncsot: az új prototípus gyakorlatilag megszünteti a defektekhez és a hirtelen nyomásvesztéshez kapcsolódó kockázatokat, illetve csökkenti a környezetterhelést.

Újgenerációs levegőmentes megoldásunk a Michelin csúcstechnológiás alapanyagok terén szerzett szakértelmének köszönhetően jöhetett létre.

New generation of airless tire | Michelin

ÓRIÁSI ELŐRELÉPÉS A FENNTARTHATÓ MOBILITÁS IRÁNYÁBA

A MICHELIN UPTIS prototípus egy levegőmentes szerelvény (gumiabroncs és kerék), személyautókra kifejlesztett megoldás. Használatával jelentősen csökkenthető a szöglyuksérülés vagy útfelületi egyenetlenség, kátyú okozta (durr)defektek, illetve abroncssérülések közlekedésbiztonsági kockázata. Számos előnyt kínál:

  • A forgalomban részt vevő autósok biztonságérzete magasabb fokú, mivel gyakorlatilag megszűnik a nyomástartás kényszere, ezáltal a sérülések és a durrdefekt kockázata is,
  • a flottatulajdonosok és a hivatásos járművezetők optimalizálhatják az üzleti hatékonyságot (nincs defekt miatti állásidő, közel nulla karbantartás),
  • csökken a defektek miatt leselejtezett gumiabroncsok száma, ami kevesebb csereabroncs legyártását, illetve kevesebb nyersanyag felhasználását jelenti, valamint csökken a hulladék mennyisége.


A MICHELIN UPTIS prototípus óriási előrelépés a MICHELIN’s VISION koncept abroncs megvalósítása felé, amely négy innovációs alappilléren nyugszik: levegőmentes, hálózatba kapcsolt (intelligens), 3D nyomtatással készült, illetve 100% fenntartható (megújuló, ill. biomassza eredetű alapanyagokból készül).

MICHELIN UPTIS PROTOTYPE

MICHELIN UPTIS: ALACSONYABB KÖRNYEZETTERHELÉS

A MICHELIN UPTIS az airless (levegőmentes) abroncs megoldások új generációjának első tagja, létrejötte köszönhető az alábbiaknak

1

INNOVÁCIÓ ÉS TECHNOLÓGIA

A MICHELIN csúcstechnológiás anyagok fejlesztése terén szerzett tapaszalatainak és szakértelmének köszönhetően a MICHELIN UPTIS jelentős előrelépés az airless mobilitási technológiában. A MICHELIN UPTIS prototípussal szükségtelenné válik a nyomásellenőrzés, lerövidíti a karbantartási rutint, így ideális megoldás önvezető járművek és személyautó flották számára. 

2

ÉRTÉKES EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK

A General Motors mint a Michelin egyik legfontosabb járműgyártó partnere, nagyra becsült együttműködő partnerünk, közös kutatási megállapodást írt alá a Michelinnel. Társfejlesztőkként együttműködésünk célja, hogy a MICHELIN UPTIS már az évtized közepén a személygépkocsikon elterjedt megoldás lehessen. A DHL is a MICHELIN UPTIS-t választotta: Szingapúrban 2023 végéig közel 50 városi futárautót szerel fel MICHELIN UPTIS abronccsal.

3

FENNTARTHATÓ TERVEZÉS

A MICHELIN UPTIS forradalmi kialakítása és innovatív alapanyagai a fenntarthatóság szempontjából is kimondottan előnyösek: ezzel a megoldással kevesebb gumiabroncs leselejzetésére van szükség, valamint az abroncsgyártás során felhasznált nyersanyagok és energia mennyisége is kevesebb.

TUDTA? Évente a gumiabroncsok akár 20%-át(2) is selejtezik defektsérülés és durrdefekt (12%) vagy a helytelenül megválasztott abroncsnyomás okozta szabálytalan kopás (8%) miatt, ami évi 200 millió gumiabroncsnak, azaz mintegy 2 millió tonna abroncshulladéknak* felel meg. Ez 200-szor az Eiffel-torony súlya. A MICHELIN UPTIS levegőmentes kialakítása gyakorlatilag megszünteti ezt a problémát. 

MIBŐL KÉSZÜL A MICHELIN UPTIS PROTOTÍPUS ?

A MICHELIN UPTIS megoldást úgy tervezték, hogy hatékonyan álljon ellen a személyautókra jellemző dinamikus erőhatásoknak, és különösen alkalmas a flottákhoz és a mobilitás új formáihoz (C.A.S.E.: Connected, Autonomous, Shared, Electric vehicles, azaz hálózatba kapcsolt, autonóm, közösségi, elektromos).

A MICHELIN UPTIS prototípus gumi, a kerékhez felhasznált alumínium és egy üvegszál-erősítésű műanyagból készült rugalmas teherhordó szerkezet kombinációja: a Michelin innovatív ipari alapanyagok gyártásával szerzett szakértelmének terméke. 

A MICHELIN UPTIS megoldás tökéletesen megfelel a személyautók igényeinek, és rendelkezik a Michelin abroncsoktól joggal elvárható összes teljesítményjellemzővel. 
 

MICHELIN UPTIS PROTOTYPE

A DHL A MICHELIN UPTIS ABRONCSOT VÁLASZTOTTA

A MICHELIN levegőmentes innovatív megoldása betörni készül a házhozszállítási piacra. 

Szingapúrban 2023 végéig mintegy 50 DHL futárautóra kerül fel az új prototípus abroncs.

capture

A MICHELIN UPTIS PROTOTÍPUS ELŐSZÖR 2021-BEN HÍVTA FEL MAGÁRA A NYILVÁNOSSÁG FIGYELMÉT

Két autós youtuber, Mr. JWW és Gercollector a 2021-es Müncheni Autószalon alkalmával tesztelhette közúton a MICHELIN UPTIS megoldást. 
"Alig várom, hogy lássam végre az autókon "

"elképesztő kényelem": a véleményvezérek verdiktje szerint a MICHELIN UPTIS prototípusa maradéktalanul teljesítette a vállalást.  
 

Michelin UPTIS Driving Experience - IAA Munich 2021

TOVÁBBI TUDNIVALÓK: MIÉRT ÉRDEMES MICHELINT ?

map search desktop

Pár pillanat alatt ön is megtalálhatja a tökéletes abroncsot

Keresés a következő szerint
Cím, város vagy irányítószám
Autó
  • Autó
  • Motorkerékpár
Saját tartózkodási hely
Keresés

Jogi nyilatkozatok

(1) UPTIS: a Unique Puncture-proof Tire System (azaz speciális defekttűrő gumiabroncs rendszer) kifejezésből alkotott betűszó, amely egy levegőmentes gumiabroncsból és speciális kerékpántból álló rendszerre utal. Az UPTIS abroncsokhoz való pánt a Maxionnal közös fejlesztés. 

(2) Belső hulladék tanulmány (2012-2015) eredménye alapján: 135 000 hulladékabroncs vizsgálata, ill. extrapoláció globális szintre (becslések szerint évente egymilliárd elhasználódott gumiabroncsot dobnak ki a világban).

(3) További tudnivalók: https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/for-the-planet/environmental-approach

 

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét