nyiregyhaza

Michelin-kalauz Budapest 2021: két új Michelin-csillagos étterem a fővárosban

Az új budapesti Michelin-kalauz a mai naptól, 2021. szeptember 2-től érhető el online.

A MICHELIN Guide csapata örömmel jelenti be, hogy két étterem, az Essência és a Salt is Michelin-csillagot nyert, mindkettő első alkalommal szerepel a kalauzban.

Az Essência éttermet Tiago és Éva vezeti. Tiago séf portugál származású, míg felesége, Éva magyarországi születésű. Az egyszerre stílusos és családias étterem menüje mindkét kultúra önfeledt ünneplését ötvözi.

A Salt Budapest Tóth Szilárd séf-tulajdonos ötletéből született. Az okosan felépített és kreatív menü számos technikát alkalmaz,  mint például az erjesztés és pácolás folyamata. A séf-tulajdonos fenntartható gasztronómia iránti elköteleződésének köszönhetően az étterem „zöld” jelölést is kapott.

„Mindkét étterem csodálatos példája Budapest dinamikus éttermi szférájának” – kezdte Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz nemzetközi igazgatója. „Nemcsak kiváló fogásokat kínálnak, hanem valami extrát is, miközben tiszteletben tartják a magyar konyha hagyományait.”  

A Michelin-kalauz kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott helyek listáját. Ezek között megtalálható a Hoppá! Bistro számos törzsvendéggel; a Felix, amely ötvözi a kifinomult főzési technikákat és a feltűnő építészeti elemeket; a Stand25 Bisztró (a Strand kistestvére), amely új helyszínnel újra felkerült a listára; az elegáns Spago by Wolfgang Puck, ahová mindenki kiöltözik; a Rumour, ahol a kreatív menüt a konyha körül kialakított nyílt pultnál  szolgálják fel; valamint az elegánsan modern Pasztell, ahol a legmodernebb konyhában kísérhetjük figyelemmel a séfek munkáját.

„Budapest a különböző stílusú és árkategóriájú éttermek csodálatos választékát kínálja. Néhányat a házon belüli séfek és vendéglátók vezetnek, néhányat olyan szakértők, akik külföldön gyűjtöttek tapasztalatot, majd hazatértek” – emelte ki Gwendal Poullennec. „Ez adja a főváros életerejét, ami azt is jelenti, hogy ígéretes jövő elé néz az éttermi szféra.”

Mivel a budapesti kalauz ezúttal csak digitális formában jelenik meg, a kritikusoknak több idejük volt dolgozni rajta, ami létfontosságúnak bizonyult a jelenlegi kihívások mellett. Ennek ellenére a MICHELIN Guide szakértői ugyanazokat a módszereket alkalmazták és értékeket keresték, mint a korábbi években – nem történt könnyítés, amely csorbítaná a Michelin-kalauz tekintélyét.

michelin csillag

„Az elmúlt 18 hónap rendkívül nehéz volt a vendéglátóipar számára szerte a világon. Sokat gondolunk azokra, akikre hatással volt a járvány” – tette hozzá Gwendal Poullennec. „A Michelin Guide többről szól, mint pusztán a legjobb séfek elismeréséről. Fontos, hogy a szélesebb közönség elé tárjuk a vendéglátóipar kemény munkáját és elkötelezettségét.”

qr scanme

Idén a budapesti Michelin-kalauz kizárólag digitális formában  lesz elérhető a https://guide.michelin.com/hu/en címen, valamint az ingyenes IOS vagy Android applikációkban.

A MICHELIN-Kalauz Budapest 2021 válogatás:

  • 18 MICHELIN Plate étterem

Alabárdos
Arany Kaviár
Baltazár
Csalogány 26
Felix (NEW)
Fricska
Hoppá! Bistro (NEW)
Laurel Budapest
Mák
Nobu Budapest
Pasztell (NEW)
Rumour (NEW)
Spago by Wolfgang Puck (NEW)
St. Andrea
Stand25 Bisztró (NEW)
Textúra
Tigris
Zona

  • 7   egy csillagos Michelin-csillagos étterem:

Babel              
Borkonyha Winekitchen 
Costes
Costes Downtown 
Essência (NEW)  
Salt (NEW)           
Stand

Michelin Magyarországról

A Michelin Magyarországon 1996 óta fenntartható mobilitást segítő megoldásokat kínál, illetve munkavállalói, vevői és a helyi közösségek felelősségteljes és környezetbarát módon történő támogatására összpontosít. Michelin Magyarország több mint 1300 embert foglalkoztat és 4 telephelyen végzi tevékenységeit: nyíregyházi gyárában abroncsokat gyárt, Vácott egy logisztikai központot működtet, Tuzséron alapanyagok beszerzésével és forgalmazásával foglalkozik, Budapesten pedig egy kereskedelmi irodát tart fenn. A csúcskategóriás Michelin abroncsok országszerte 450 értékesítési ponton keresztül érhetőek el járművezetők és szakemberek számára (www.michelin.hu). 

A Michelin Csoportról

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékhez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkájával arra törekszik, hogy az utazás során kivételes élményben részesítse ügyfeleit. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127 000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártott. (www.michelin.com).

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét