michelin gumik 1

MICHELIN X Incity EV Z, a Michelin első, kifejezetten elektromos buszokhoz tervezett gumiabroncs családja

MICHELIN X Incity EV Z:

- egy termékcsalád, amely kombinálja a biztonságot a hosszú élettartammal, a környezet tiszteletével és a megnövelt teherbírással.

- Kiváló teljesítmény hagyományos buszokon is.

- A piac igényeihez igazítható szabványos méret.

 

A Michelin megkezdte első, kifejezetten elektromos buszokhoz tervezett gumiabroncs-termékcsaládjának szállítását. Az eredetileg elektromos járművekhez tervezett MICHELIN X Incity EV Z termékcsalád rendkívül hatékony hagyományos buszokon is, amelyeken szintén használható.

Ma 5 ezer elektromos busz van használatban Európában, de öt év múlva várhatóan tízszer ennyi lesz az utakon. Új termékcsaládjával a Michelin támogatja az átmenetet a tisztább, hatékonyabb és függetlenebb elektromos mobilitási megoldások irányába. Ez egyben a fenntartható városok elérésének is egyik sarokköve.

Az elektromos buszok tömege az akkumulátoroknak köszönhetően nagyobb, ennek kezelése érdekében a MICHELIN X Incity EV Z megnövelt teherbírása 8 tonna is lehet(1).

A biztonság folyamatos növelése érdekében a tervezők különös figyelmet szenteltek az abroncs oldalfalainak védelmére, mivel ezek rendszeresen érintkeznek a járdák peremeivel. Az oldalfalakon a kopást jelző indikátor mutatja, amikor az abroncsokat forgatni kell.

A MICHELIN Regenion technológiának köszönhetően a MICHELIN X Incity EV Z termékcsalád fejlett mintázattal rendelkezik, amely biztosítja a hosszirányú és az oldalirányú tapadást.

A MICHELIN X Incity EV Z 10%-kal(2) nagyobb hatótávot biztosít, amely a 13%-kal(3) jobb gördülési ellenállással és a megnövelt teherbírással kombinálva csökkenti a flották üzemeltetési költségeit.

A Michelin a flottamenedzselés megkönnyítése érdekében a szabványos 275/70 R 22.5 152/149J méret mellett döntött.

Az utánvághatóra és újramintázhatóra tervezett termékcsalád megkapta a 3PMFS jelölést, amely tanúsítja magas tapadási képességeit a hóval borított utakon is.

michelin x incity 275 70 r 225 1024x768
bus electrique

 

Minden MICHELIN X Incity EV Z gumiabroncs teljesítménye öt innovatív és szabadalmaztatott technológia kombinált előnyeinek köszönhető.

INFINICOIL: az abroncs köré tekert, akár 400 méter hosszú folytonos acélszál jobb stabilitást biztosít, és növeli a tartósságot.

POWERCOIL: a különösen erős acélszálak új generációja könnyebbé teszi az abroncsokat, ellenállóbb az oxidációval szemben, és tartósabbá teszi a vázat.

DURACOIL: az új gyöngydesign a magas ellenállású nejlon segítségével megerősíti az abroncs alsó részét és oldalfalát, és egyszerűbbé teszi az újramintázását.

FORCION: egy innovatív kémiai ágensből származó új anyag, amely megerősíti az abroncs oldalfalát a hosszú élettartam érdekében, valamint növeli ellenálló képességét a kopással és vágásokkal szemben.

REGENION: az abroncs önregeneráló mintázata jó tapadást biztosít minden körülmények között a teljes élettartama során, annak köszönhetően, hogy az elhasználódás hatására új mintázat emelkedik ki.

incity1

A Michelinről

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékeihez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkánkkal arra törekszünk, hogy az utazás során kivételes élményben részesítsük ügyfeleinket. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127 000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártottunk. (www.michelin.com)

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét