ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

A megfelelő abroncs kiválasztása

A megfelelő abroncs kiválasztása

 • Meg tudná mondani, melyik a legjobb gumiabroncs egy kiegyensúlyozott vezetési stílusban vezetett Mercedes E250 CDI BE Avantgarde Executive BA Blue Efficiency saloon modell számára?
  Több abroncs is szóba jöhet a 16-19 colos tartományban. Pontosabb választ a jelenleg az autóra szerelt abroncs méretének ismeretében tudunk adni vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a Kapcsolat menüben!

  06/2013 - Sportabroncs - club911.net
 • Milyen előírásnak kell megfelelnie az abroncsnak, hogy adott gépjárműre szerelhető legyen?
  Különböző műszaki normák és eljárások léteznek. A fejlesztés során a konstruktőr műszaki specifikáció (méret, mennyiség) alapján megrendeli az abroncsokat az abroncsgyártóktól.

  A beszállítók a meglévő termékeik közül kiválasztanak egyet, és árajánlatot tesznek. A felajánlott abroncsokat a konstruktőr különböző teszteknek és vizsgálatoknak veti alá. Ha a teszteredmények jók, és az árajánlat is megfelel, akkor a nyertes gyártó lesz az elsőszerelői beszállító.

  Van ennél kicsit bonyolultabb eljárás is- amikor speciálisan az adott modellre fejlesztik ki az abroncsot.

  Ha a két gyártó együttműködő partner – mint a Michelin és a Porsche – a két vállalat egyidőben fejleszti a járművet és az abroncsot is.

  A fejlesztés előkészítési szakaszában meghatározzák az abroncsméretet, nyomást és a pántátmérőt. Aztán a készülő modell igényeinek megfelelően alakul az abroncs fejlesztése, a két vállalat fejlesztői szoros együttműködésben dolgoznak, megosztják egymással az eredményeiket. Ennek ellenére nem biztos, hogy a kifejlesztett abroncs meg is kapja a homologizációt.

  Amikor a modellfejlesztéssel elkészült, az autógyártó még mindig ajánlattételi felhívást tehet, és megnézheti, mások mit ajánlanak. Ebben az esetben az egyszerűbb homologizációs eljárás következik.

  10/2013 - Versenypályától a közútig - club911.net
 • Porsche 997 GTS típusú autóm hamarosan abroncscserére szorul. Mindenképpen "N" homologizált Michelin Pilot Sport 2 abroncsot kell felszerelnem? Mik az abroncs előnyei és hátrányai, ha közúton és versenypályán is használom az autót?
  Vegyes (verseny- és közúti) használat esetére Michelin Pilot Super Sport abroncsot javaslunk, mert jobban megfelel a versenypályához, mint a Michelin Pilot Sport 2 ("N" homologozált változatban vagy anélkül is). A Michelin Pilot Super Sport abroncs legfontosabb fejlesztési szempontja a tartóssági versenyeken való használhatóság. Rendkívüli teljesítményük okán ezt a terméket különösen olyan sportautókhoz és szupersportautókhoz ajánljuk, mint az ön Porschéja. Ilyen értelemben az utánpótlás Michelin Pilot Super Sport abroncs is felszerelhető bármely Porsche-modellre.

  Pontosabban szólva, ezek az abroncsok mind megfelelnek az európai törvényalkotó testületek által támasztott követelményeknek, melyek az európai és nemzetközi szabályozási alapelvek alapján lettek meghatározva (ENSZ-EGB 30. és 117. számú előírása). Megfelelnek továbbá az Európai Gumiabroncs- és Kerékpántgyártók Műszaki Szervezete, az ERTRO (European Tyre and Rim Technical Organisation) szabványainak és a hatályos KRESZ előírásainak is.

  Amennyiben van a megfelelő méretben és sebesség- illetve terhelési indexszel jelölt termék, Michelin Pilot Super Sport abroncsot is fel lehet szerelni a Porsche modelljeire.

  10/2013 - Versenypályától a közútig - club911.net

Érdekli a nagyteljesítményű autózás?

Nagyteljesítményű gumiabroncsok

Nagyteljesítményű gumiabroncsok

Ismerje meg a Michelin nagyteljesítményű gumiabroncsait! Abroncs keresése
Ismerje meg a MICHELIN Pilot Sport 4 S abroncsot!

Ismerje meg a MICHELIN Pilot Sport 4 S abroncsot!

Ismeri a Michelin egyik legújabb fejlesztését? Bővebben az abroncsról
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

A nagyteljesítményű, sportos autózás és a versenysport bemutatására létrejött YouTube-csatorna Nézzen bele!