ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Hosszú élettartam

Hosszú élettartam

 • A 24 órás versenynap alatt, változékony időjárási körülmények mellett milyen elvek mentén lehet az abroncsnyomást változtatni, hogy a különböző típusú abroncsok minél tovább kitartsanak?
  Akár lágy, középkemény vagy kemény keverékes abroncsról van szó, az élettartamukban óriási különbségek lehetnek közöttük. Ez a különbség a teljesítményre ható számos tényező függvénye, úgy mint időjárás, a pálya aszfaltjának hőmérséklete, a pálya állapota, a jármű műszaki jellemzői és a vezetési stílus. A Le Mans versenysorozat elmúlt pár éves történetében a Michelin abroncsai bizonyultak többször is a leghosszabb életűeknek. 2011-ben az Audi R18 TDI modellje öt szakaszt (750 kilométert) tett meg ugyanazzal az abroncsgarnitúrával, ami végül győzelemre segítette a csapatot. 2008-ban pedig az Aston Martin LMGT1 kategóriájú versenyautója 87 kört tett meg egyetlen abroncsgarnitúrával - vagyis összesen 1 231 kilométert.

  A pályaaszfalt hőmérsékletének és az időjárási körülményeknek megfelelően beállított abroncsnyomás egyrészt a jármű teljesítményének, másrészt pedig az abroncs maximális élettartamának a garanciája. Nem megfelelő nyomásnál gyorsabban és/vagy egyenetlenül kopik a futófelület, illetve a tapadás sem elegendő.

  A Michelin mérnökei rendszeresen ellenőrzik a pályaaszfalt hőmérsékletét és tartják a kapcsolatot a versenyistálló teamjével, hogy a versenynap minden pillanatában a megfelelő nyomáson maradjon az autó. Forróbb aszfalthoz keményebb keverékű abroncsot javasolnak, míg alacsonyabb hőmérsékletnél a lágyabb keverék hatékonyabb.

  06/2013 - Sportabroncs - club911.net
 • Hogyan tudom a versenypályán használt abroncsom élettartamát maximalizálni?
  A legjobb, ha fokozatosan gyorsul, és a gyorsabb köröket egy pár lassabb, "hűtőkör" követi. Egyszerre nyolc nagyon gyors kör kedvezőtlenebbül hat az abroncsra, mint ha lassabb körök beiktatásával tesz meg ugyanolyan gyors négy-négy kört.
 • Óvatosan vezetek. Emellett még hogyan lehet maximalizálni az abroncsaim élettartamát?
  Több dogot is számításba kell venni. Az abroncs élettartama egyebek mellett függ a nyomástól, az utak állapotától (kátyúk), mechanikai behatásoktól, kopástól, a karbantartás mértékétől, a terheléstől és a sebességtől. Általánosságban azonban elmondható, hogy az abroncs állapotromlása három gyorsító tényezőtől függ: mechanikai behatások, nem megfelelő karbantartás és az időjárás. Nehéz előre megmondani, mennyi ideig tart ki az abroncs. A Michelin abroncsokat úgy alkottuk meg, hogy több tízezer kilométeren keresztül kiváló teljesítményt nyújtsanak. Nem megfelelő karbantartás esetén azonban korábban kophatnak és kevésbé ellenállóak a mechanikai behatásoknak, ami a közlekedők biztonságát is veszélyezteti.

  A karbantartási és vezetési tanácsainkat megtalálja honlapunkon.

  06/2013 - Sportabroncs - club911.net
 • Hogyan kell szakszerűen tárolni az abroncsot?
  Tiszta, száraz, jól szellőző helyen kell az abroncsokat tartani. A hőmérsékletnek nagyjából egyenletesnek kell lennie a helyiségben, és nem szabad az abroncsokat közvetlen napsugárzásnak, esőnek, közvetlen hőforrásnak kitenni, oldószerektől kellő távolságban kell kialakítani a tárolási helyet. Ha egy hónapnál tovább kívánjuk tárolni őket, helyezzük őket egymás tetejére, és időnként változtassunk az abroncsok sorrendjén. 10/2013 - Versenypályától a közútig - club911.net

Érdekli a nagyteljesítményű autózás?

Nagyteljesítményű gumiabroncsok

Nagyteljesítményű gumiabroncsok

Ismerje meg a Michelin nagyteljesítményű gumiabroncsait! Abroncs keresése
Ismerje meg a MICHELIN Pilot Sport 4 S abroncsot!

Ismerje meg a MICHELIN Pilot Sport 4 S abroncsot!

Ismeri a Michelin egyik legújabb fejlesztését? Bővebben az abroncsról
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

A nagyteljesítményű, sportos autózás és a versenysport bemutatására létrejött YouTube-csatorna Nézzen bele!