ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Hogyan tároljuk a téli gumit?

Az abroncsok megfelelő tárolásával elkerülhető az idő előtti állapotromlás. Következő írásunkban néhány tanáccsal szolgálunk, miként lehet helyesen tárolni a téli abroncsokat.

Hogyan tároljam az abroncsokat?

A használaton kívüli téli abroncsot semmi esetre sem szabad egy hónapnál hosszabb ideig az autón, „lábon” tartani, mert az ilyen tárolás negatívan befolyásolja az abroncs későbbi teljesítményét, sőt visszafordíthatatlan károsodást is okozhat. Ha a használaton kívüli autón tárolja mégis az abroncsot, akkor emelje meg a járművet, tegye bakra – vagy egyszerűen szerelje le téli abroncsot. Ha leszereli az abroncsot, krétával jelölje meg, honnan szerelte le. Az egyenletes kopás érdekében a következő felszereléskor megcserélhetőek az első és hátsó abroncsok. Leszereléskor érdemes az abroncsokat óvatosan vízzel lemosni, letisztítani és megszárítani (hogy a fémes részek korrodálását elkerüljük), mielőtt a tárolóhelyre tesszük.

Hol tároljam az abroncsokat?

Az abroncsot hűvös, közvetlen napfénytől, hőforrástól (fűtéscső, generátor) védett helyen kell tárolni. A hosszú időn keresztül napfénynek és hősugárzásnak kitett abroncs fémes részei idő előtt korrodálódhatnak, illetve a gumis részek töredezetté válhatnak. Ideális tárolóhely lehet a garázs, száraz pince és kerti kisház, a még jobb védelem érdekében pedig speciális védőhuzattal is elláthatjuk a terméket. Győződjön meg róla, hogy a tárolófelület tiszta és zsír- ill. olaj- és szervesanyag-szennyeződéstől mentes – a szerves anyagok is idő előtt tönkre tehetik a termék anyagát. Ha otthon nem rendelkezik megfelelő tárolóhellyel, akkor igénybe veheti a gumisműhelyek “gumihotel” szolgáltatását.

Hogyan pakoljam?

Ha nem túl hosszú ideig tárolja az abroncsokat, akár egymásra is fektetheti őket, amennyiben a rakás magassága nem haladja meg az 1,2 m-t. Ha lehetséges, ne közvetlenül a földön, hanem raklapon tárolja őket. Hosszabb idejű tárolásra a függőleges irányú, állványon való tárolást javasoljuk. Az állvány min. 10 cm-re legyen a földtől.

Utolsó jó tanács, mielőtt elindulna

Tárcsára szerelve tárolná az abroncsokat? Erre az esetre azt javasoljuk, hogy akassza fel őket állványra, vagy egymás tetejére pakolva tárolja a szerelvényeket.

MÉG TÖBB GYAKORLATI TANÁCS

Téli abroncsra vonatkozó szakmai tanácsaink

Hány téli gumira van szükség?<br/><br/>
Hány téli gumira van szükség?

Sokan nem tudják, hogy 2 vagy 4 téli abroncsot szereljenek-e az autójukra. Az alábbiakban kifejtjük, miért jobb, ha mind a négy abroncs ugyanolyan mintázatú.

További tudnivalók
Milyen téli abroncsra vonatkozó szabályozás van érvényben MAGYARORSZÁGON?
Milyen téli abroncsra vonatkozó szabályozás van érvényben MAGYARORSZÁGON?

Minden európai ország helyileg szabályozza a téli időszakra, így a téli abroncsra vonatkozó közlekedési előírásait. Magyarországon nem kötelező a téli gumi használata.

További tudnivalók

További tanácsok és videók

Tippek a jármű téli felkészítéséhez és a téli autózáshoz
Minden téli autózáshoz kapcsolódó tanácsunk
Tippek hogyan használhatja ki a leghatékonyabban a téli abroncsait?
Mindent a téli abroncsról
A telem a Michelinnel Biztonságban télen is

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ GUMIABRONCSOT!

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader