ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Hogyan ellenőrizzük a téli gumi kopását?

Járművünk biztonsága érdekében rendszeresen ellenőrizzük az abroncskopást. Hogy miért, az a következő írásunkból kiderül.

A téli abroncs gyorsabban kopik, mint a nyári?

Nem, a téli abroncs nem kopik gyorsabban, mint a többi. Az abroncsot alkotó gumi valóban másmilyen, de hasonlóan tartós, mint a nyári gumiké.

Mikor kell ellenőrizni a téli abroncs kopását?

Az abroncsot rendszeresen kell szemrevételezéssel ellenőrizni, például amikor egyéb karabantartási műveleteket végzünk az autónkon. Ha az abroncs több mint öt éves, minden évben vizsgáltassuk be gumis szakemberrel. 10 éves kora után mindenképpen cseréljük le.

Mikor kell új téli abroncsot vennem?

A téli abroncsot a KRESZ szerint akkor kell lecserélni, ha a profilmélység elérte a kopásjelzőt (1,6 mm profilmélységnél). A MICHELIN téli abroncsainál az oldalfalon elhelyezett hópehely jelzi a 4 mm-es kopásjelző helyét. Ez a kopásjelző a bizonyos európai országokban érvényben lévő szabályozás szerint engedélyezett minimális profilmélységet jelzi. A Michelin 3D lamelláinak köszönhetően azonban 4 mm-es profilmélység után is hatékony a téli abroncsok futófelülete.

Utolsó jó tanács, mielőtt elindulna

Téli időszakban legalább havonta ellenőrizni kell az abroncsnyomást. Lehetőség szerint ne csökkentse a nyomást utánállításnál (melegen). Ha az abroncsban például 2 bar (29 psi) nyomás van 20 °C hőmérsékleten, ugyanaz a levegőmennyiség 0 °C hőmérsékleten csak 1.8 bar (26 psi).

MÉG TÖBB GYAKORLATI TANÁCS

Téli abroncsra vonatkozó szakmai tanácsaink

Milyen nyomáson használjuk a téli abroncsot?
Milyen nyomáson használjuk a téli abroncsot?

A megfelelő nyomáson üzemeltetett abroncs nagyon fontos a közlekedésbiztonság szempontjából. Olvassa el cikkünket, és kiderül, mit kell tudnia a téli abroncs üzemi nyomásáról.

További tudnivalók
Hogyan tároljuk a téli gumit?
Hogyan tároljuk a téli gumit?

Az abroncsok megfelelő tárolásával elkerülhető az idő előtti állapotromlás. Következő írásunkban néhány tanáccsal szolgálunk, miként lehet helyesen eltárolni a téli abroncsokat.

További tudnivalók

További tanácsok és videók

Tippek a jármű téli felkészítéséhez és a téli autózáshoz
Minden téli autózáshoz kapcsolódó tanácsunk
Tippek hogyan használhatja ki a leghatékonyabban a téli abroncsait?
Mindent a téli abroncsról
A telem a Michelinnel Biztonságban télen is

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ GUMIABRONCSOT!

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader