ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Milyen téli abroncsra vonatkozó szabályozás van érvényben külföldön?

Magyarországon nem kötelező a téli gumi használata. És ha autóval megyünk síelni az Alpokba?

Téli abroncsra vonatkozó szabályok Németországban

2010-től új téli abroncsra vonatkozó szabályozás van érvényben Németországban. Havas vagy jeges úton kötelező a téli gumi használata. Ez általában az október-húsvét közötti időszakot jelenti, de indulás előtt tájékozódjon, milyen tartományi szabályozás van érvényben az ország különböző területein. A hólánc használatát útjelző tábla írhatja elő, az annak hatálya alá eső térségben a tábla útmutatásainak megfelelően kötelező a hólánc használata. Az előírások be nem tartása súlyos pénzbüntetést vonhat maga után, illetve a biztosítási kedvezmény 30%-os lecsökkenésével járhat.

Téli abroncsra vonatkozó szabályok Svájcban

Svájcban nem kötelező a téli abroncs használata. Az októbertől húsvétig tartó időszakban azonban ajánlatos téli abronccsal autózni az országban. Ha egy esetleges balesetet okozó járművön nem téli abroncs van, a biztosítótársaság nem fizet teljes összegű kártérítést, sőt akár eljárást is kezdeményezhet hanyagság miatt a balesetet okozó jármű fenntartója ellen. A hólánc használatát jelzőtáblákkal szabályozzák, így a tábla hatálya alá eső területen a tábla utasításainak megfelelően kötelező a hólánc használata.

Téli abroncsra vonatkozó szabályok Olaszországban

Olaszországban a hólánc használatát helyileg szabályozzák az önkormányzatok, régiós és megyei hatóságok valamint az útfenntartók. A hólánc használatát a november 15 és április 15. közötti időszakban rendelhetik el. Az ország egyes területein közúti jelzőtáblákkal írják elő a hólánc használatát. Ez esetben a hólánc vagy hóabroncs kötelező.

Utolsó jó tanács, mielőtt elindulna

Ha külföldön bérel autót, nem egyértelmű, hogy a bérautók a téli időszakban téli abronccsal vannak szerelve. Kérdezzen rá, hogy így van-e, és készüljön fel rá, hogy a téli abroncsért felárat kell fizetnie.

MÉG TÖBB GYAKORLATI TANÁCS

Téli abroncs tanácsaink

<br/>Hány téli gumira van szükség?<br/>

Hány téli gumira van szükség?

Sokan nem tudják, hogy 2 vagy 4 téli abroncsot szereljenek-e az autójukra. Az alábbiakban kifejtjük, miért jobb, ha mind a négy abroncs ugyanolyan mintázatú.

További tudnivalók
Milyen téli abroncsra vonatkozó szabályozás van érvényben MAGYARORSZÁGON?
Milyen téli abroncsra vonatkozó szabályozás van érvényben MAGYARORSZÁGON?

Minden európai ország helyileg szabályozza a téli időszakra, így a téli abroncsra vonatkozó közlekedési előírásait. Magyarországon nem kötelező a téli gumi használata.

További tudnivalók

További tanácsok és videók

Tippek a jármű téli felkészítéséhez és a téli autózáshoz
Minden téli autózáshoz kapcsolódó tanácsunk
Tippek hogyan használhatja ki a leghatékonyabban a téli abroncsait?
Mindent a téli abroncsról
A telem a Michelinnel Biztonságban télen is

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ GUMIABRONCSOT!

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader