ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

A téli és nyári gumi közti különbség

Ha ön nem gumis szakember, akkor ránézésre nehéz lehet megkülönböztetni a téli abroncsot a nyáritól. Ez a rövid cikk segít eligazodni, mikor milyen abroncsra van szükség.

Milyen sajátosságokkal bírnak a téli abroncsok?

A nyári abroncsokkal való összehasonlításban a két legfőbb különbség a gumikeverékekben és a mintázatban található. A téli abroncs vagy téli gumi olyan gumikeverekékeket tartalmaz, amelyek alacsony hőmérsékleten is lágyak maradnak, és a mintázatát mély árkok és lamellák alkotják, hogy a hideg időben is megfelelő teljesítményt tudjon nyújtani (száraz, nedves, havas vagy jeges útfelületen egyaránt). Az oldalfalon speciális téli jelölések találhatók: “M+S” vagy 3PMSF (Three Peak Mountain Snowflake=három hegycsúcs és hópehely).

Az "M+S" jelöléssel rendelkező abroncsok úgynevezett hóabroncsok – a jogszabály értelmében legalábbis azok. A jelölés használatának ugyanis nem feltétele a kötelező és egységes teljesítményvizsgálat, így az “M+S” jelölésű abroncsok teljesítménye nem egyértelműen garantált.A 3PMSF jelölésű abroncsok azonban valódi téli abroncs minősítéssel rendelkeznek, ennek a jelölésnek előfeltétele a teljesítményteszt, amellyel az abroncs megfelelő téli teljesítményét értékelik. A Michelin ezért azt javasolja, hogy a téli időszakban 3PMSF jelöléssel rendelkező abroncsot használjon.

Mikor érdemes téli abroncsot használni?

Amikor a napi középhőmérséklet tartósan +7° C alatt van, általában október közepétől április közepéig.

Mikor érdemes nyári abroncsot használni?

A nyári abroncs akkor nyújtja a legjobb biztonsági teljesítményt, amikor a napi középhőmérséklet +7°C felett van. A gumikeverékek és a mintázat száraz és nedves útfelületen is melegebb időben teljesítenek jobban: hosszabb élettartam és kopásállóság, üzemanyag-hatékonyság és kényelem.

Utolsó jó tanács, mielőtt elindulna

Ha a téli abroncs használata mellett dönt, ne feledje: a járműstabilitás érdekében mind a négy kerékre szereltessen téli abroncsot!

MÉG TÖBB GYAKORLATI TANÁCS

Téli abroncs tanácsaink

Lehet egész évben téli gumit használni?
Lehet egész évben téli gumit használni?

Jó megoldásnak tűnhet, hogy egész évben egyetlen téli abroncsszettet használjunk az autón, de valóban az?

További tudnivalók
Milyen a négyévszakos abroncs?
Milyen a négyévszakos abroncs?

A négyévszakos abroncsot egész évben lehet használni, de nem ez az egyetlen megoldás, ha nem szeretnénk téli abroncsra váltani.

További tudnivalók

További tanácsok és videók

Tippek a jármű téli felkészítéséhez és a téli autózáshoz
Minden téli autózáshoz kapcsolódó tanácsunk
Tippek hogyan használhatja ki a leghatékonyabban a téli abroncsait?
Mindent a téli abroncsról
A telem a Michelinnel Biztonságban télen is

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ GUMIABRONCSOT!

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader