ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

MICHELIN Anakee III

A Michelin bemutatja a túraenduró motorokra készülő új többcélú gumiabroncsát

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MICHELIN Anakee III

A Michelin bemutatja a túraenduró motorokra készülő új többcélú gumiabroncsát

Homologizálták a kategóriában mércének számító új BMW R 1200 GS motorra az új MICHELIN Anakee III gumiabroncsot, mely a biztonság és az élmény tekintetében tökéletesen megfelel a túraenduró motorosok elvárásainak. 2013-tól kezdődően az ilyen BMW modellek több mint fele az új MICHELIN abroncsokkal szerelve gördül le a gyártósorról. A kategória más vezető motorkerékpárjait is ezzel az abronccsal fogják szerelni.

A napjaink gazdasági környezetét tükröző motorkerékpár piacon a túraenduró szegmens a piaci trenddel ellentétben folyamatosan bővül. Egyre több gyártó invesztál ebbe a járműkategóriába. 2013-ra a BMW megújítja a zászlóshajónak számító R 1200 GS modelljét, mely 2012-ig kategóriától függetlenül, a világ legkeresettebb nagyméretű motorkerékpárja volt.

Az új MICHELIN Anakee III gumiabroncsot a BMW homologizálta az útra és terepre való motorjának új változatára. Az idei évtől kezdve a BMW R 1200 GS motorkerékpárok több mint felének ez lesz az elsőszerelt gumiabroncsa, és ezáltal a Michelin válik a BMW legfontosabb partnerévé az új modell tekintetében. Jól tükrözi a MICHELIN Anakee III teljesítményét és többcélú jellegét az, hogy képes volt megfelelni a BMW rendkívül szigorú műszaki előírásainak. A cél elérése érdekében a BMW és a Michelin együttműködve, közösen fejlesztette ki az abroncsot, amihez mindkét vállalatnak meg kellett újítania a saját termékcsaládját. Az új BMW R 1200 GS a motorjától (a folyadékhűtéses rendszerével) az abroncsméretekig (120/70 R19 az első abroncs és 170/60 R17 a hátsó) teljesen megújult. Az új MICHELIN Anakee III az abroncs előző generációjához viszonyítva technológiai áttörést hozott. A motorkerékpár konstruktőr és az abroncsgyártó vállalat szoros együttműködésének köszönhetően a két termék tökéletes összhangban van egymással. Az a tény pedig, hogy a MICHELIN Anakee III abroncsot választották a kategóriájában mércének számító motorkerékpár legfontosabb elsőszerelt abroncsának, megerősíti a Michelin technológiai vezető szerepét és bizonyítja, hogy képes megfelelni a legigényesebb felhasználók elvárásainak is.
A túraenduró motorkerékpárok piaci sikere több különböző tényezőnek köszönhető. A nagyméretű kaland túramotorok használata megnyugtatóan biztonságos, kényelmes és könnyű őket vezetni, szinte bármilyen terepen otthon érzik magukat, így a felhasználók a személyiségük minden aspektusát kifejezhetik általuk. Nem jelentenek problémát a forgalmi dugók a napi ingázások során. Nyugodtan nekivághatnak az autópályának hosszabb túrák alkalmával egy utassal és csomagokkal együtt, könnyedén, magabiztosan véve a kanyarokat. Időnként az aszfalt útról letérve felfedezhetik az elhagyott utakat, ösvényeket, ha motoros kalandozáshoz támad kedvük. A Michelin megfelel ezeknek az elvárásoknak az új MICHELIN Anakee III gumiabroncsával, mely képes alkalmazkodni a túraenduró motorok rajongói által kedvelt tevékenységekhez.

Egy sok mindenre képes motorkerékpár nyergében sok motoros a gumiktól is ugyanezt a teljesítményt várja el. A tényleges használatnak megfelelően az új MICHELIN Anakee III abroncsot 90%-ban úton és 10%-ban terepen való használatra tervezték. Ennek eredményeként az abroncs, az elődjéhez képest kissé jobban az utakra tervezett gumi, bár tökéletesen megőrzi annak terepen nyújtott képességeit. A futófelület csatorna százaléka 30%-ról 20%-ra csökkent, miközben az abroncs legfontosabb jellemzői a biztonság, a magas futásteljesítmény és a vezetési élmény.

Műszaki megoldások a biztonságosabb, élvezetesebb, és tovább tartó motorozásért

Az új MICHELIN Anakee III egyik innovációja a Michelin műszaki szakértelmének köszönhetően kifejlesztett egyedülálló futómintázat. A ferde vágású központi csatornákkal rendelkező futó nagyobb oldalirányú tapadást biztosít. Az új szilika alapú összetevőinek köszönhetően az új MICHELIN Anakee III hátsó gumiabroncs élettartama 20%-kal hosszabb1 mint a MICHELIN Anakee II abroncsé, holott már az is páratlan futásteljesítményt biztosított. Ezen kívül a szilika javítja a tapadást nedves úton. Az új futómintázat egyenletesen kopik, miközben az élettartama során végig gyorsan reagál és egyenletes teljesítményt biztosít, ami még nagyobb biztonságot és élményt garantál.

Röviden, az új MICHELIN Anakee III agilis, mégis stabil motorozást tesz lehetővé, még egy utassal és poggyásszal együtt is (szilárd szerkezetének köszönhetően). Még nagy sebességnél2 is precíz kormányzást, kiváló fékezést és kormányozhatóságot biztosít. Kanyarodáskor, 30°-os bedőlésnél a felfekvési felület 10%-kal szélesebb, mint az előző, az Anakee II abroncs esetén, ami bizonyítja, hogy a Michelin fejlett technológiák alkalmazásával képes egyszerre több területen kimagasló teljesítményt biztosítani.

Az új MICHELIN Anakee III 14 különböző változata (5 diagonál és 9 radiál) 2013 januárjában kerül bevezetésre az alábbi méretekben:

ELSŐ
100/90 - 19
90/90 - 21
110/80 R 19
120/70 R 19
HÁTSÓ
120/90 - 17
130/80 R 17
140/80 R 17
150/70 R 17
170/60 R 17

A szintén bevezetésre kerül az új abroncs terepre szánt változata a MICHELIN Anakee Wild, mely mind megjelenésében, mind teljesítményében stílusos. A BMW által már homologizált radiál abroncs azoknak a felhasználóknak készült, akik szeretnek terepen motorozni. Az abroncs az utánpótlás piacokon lesz kapható 2013-ban.

Sajtókapcsolat: + 36 1 459 2797

1 Michelin belső tesztek