ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

HÍREK ÉS SAJTÓINFORMÁCIÓK

Az Aston Martin Michelin abroncsot választott Valkyrie szupesportautójára

Az Aston Martin Michelin abroncsot választott Valkyrie szupesportautójára

Az Aston Martin Genfben bejelentette, ogy Valkyrie modelljeit MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ultrateljesítményű sportabronccsal szereli majd: 265/35 ZR20 az első tengelyre kerülő abroncsok mérete, a hátsóké pedig 325/30 ZR21.

A MICHELIN Pilot Sport Cup 2 sportabroncs a közúti használatra is alkalmas pályaabroncsok legújabb generációja, melyet kifejezetten ultrateljesítményű sportmodellekre fejlesztettek ki.

Nagy motorteljesítmény, nagy leszorító erő és kis tömeg: ez az Aston Martin Valkyrie fejlesztési célkitűzése, a fejlesztők szándéka szerint ezzel olyan közúti hipersportautó jön majd létre, melynek teljesítőképessége vetekszik a pályaautókéval. A versenypályán való használat pedig minden eddiginél többet fog követelni a Valkyrie abroncsaitól.

A MICHELIN Pilot Sport Cup 2 abroncsban a versenyabroncsok innovatív műszaki megoldásaival találkozhatunk, mint például a Bi-compound technológia – melynek lényege, hogy két különböző keverék adja a váll, illetve a futófelület gumiját –, vagy a Track Variable Contact Patch 3.0, ami a talajjal érintkező felületen támadó erőket optimalizálja, és biztosítja, hogy az abroncs tapadási felülete állandó maradjon. Lehet szó akár mindennapos, közúti vezetésről, akár pályaversenyzésről, a MICHELIN Pilot Sport Cup 2 abronccsal szerelt modell egyenes vonalban vagy kanyaríven haladva is sportos vezetési élményt, ugyanakkor tökéletes biztonságot nyújt. A terméket a Michelin Total Performance filozófiájának szellemében fejlesztették: minden termékteljesítmény egyidejű fejlesztése hozta a különlegesen magas szintű összteljesítményt.

A Michelin működési-fejlesztési filozófia másik hozadéka, hogy az előző generációs Pilot Sport Cup+ termékkel való összehasonlításban a Pilot Sport Cup 2 akár 50%-kal több pályakört tesz meg, és gyorsabb köridőket tesz lehetővé*, esős időben ellenállóbb a vízen való felúszással szemben, és ugyanolyan sportos, ugyanakkor biztonságos vezetési élményt nyújt.

Sajtókapcsolat: +36 1 459 2940

*belső Michelin tesztek eredménye alapján

SAJTÓKAPCSOLAT

KIEMELT CIKKEK

  • KAPCSOLÓDÓ
  • NÉPSZERŰ
  • LEGÚJABB