ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

HÍREK ÉS SAJTÓINFORMÁCIÓK

A Michelin a 65. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon

A Michelin a 65. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon

A 65. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon felállított standján a Michelin ismételten azt bizonyítja, hogy legfontosabb feladatának a gumiabroncs fejlesztését, megújítását tekinti. A Michelin Csoport kutató-fejlesztő részlege ezen logika mentén az autó- és motorsport világából viszi át legújabb, innovatív technológiáit a tömeggyártásba, és állítja a csúcstechnológiát a nagyközönség szolgálatába.

A Michelin Csoport bejelenti, hogy aktív szerepet vállal a FIA Formula E versenysorozatában. A verseny technológiai érdekessége – teljes mértékben elektromos autókategóriáról van szó-, a világ nagyvárosainak utcáin kialakított versenypályák, valamint a 18 coll-os abroncsméret megjelenése az együléses versenyautókon megannyi kihívást jelent az új abroncsok számára. A Michelin ez irányú elköteleződése annak bizonyítéka, hogy az autósport konkrét válaszokkal szolgálhat az áru-és személyszállítás révén felmerülő problémákra.

A Michelin Csoport bejelenti továbbá, hogy új, nagyteljesítményű versenyabroncsa, a MICHELIN Pilot Sport Cup 2 az egyetlen, melyet két új, a szalonon bemutatásra kerülő különleges autóra, a Ferrari 458 Speciale és a Porsche 918 Spyder modellre is homologizáltak.

A MICHELIN Total Performance lehetővé teszi, hogy egyetlen abroncs egyszerre több kiváló menetteljesítménnyel is rendelkezzen; ezen törekvésével összhangban jelenti be a Michelin, hogy az új Peugeot 300-as modell MICHELIN Energy Saver + illetve MICHELIN Pilot Sport 3 abroncsot kap, így javuló energiahatékonyság mellett a legjobb biztonsági, úttartási és abroncsélettartam tulajdonságokkal is felvérteződik.

Ugyanezzel a megközelítéssel foglalkozik a Michelin a konceptautókkal is, mint amilyen a Peugeot 208 HYbrid FE, mely számára új méretezésű abroncsot fejlesztett ki (nagyobb pántátmérő, egyszerre magasabb és keskenyebb is az új fejlesztésű abroncs), ez lehetővé teszi, hogy az elvileg egymásra ellentétesen ható menettulajdonságok egyszerre legyenek jelen optimálisan magas szinten egyetlen abroncsban.

 

SAJTÓKAPCSOLAT

KIEMELT CIKKEK

  • KAPCSOLÓDÓ
  • NÉPSZERŰ
  • LEGÚJABB