ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

HÍREK ÉS SAJTÓINFORMÁCIÓK

A Michelin a 2016-os Le Mans Classic partnere

A Michelin a 2016-os Le Mans Classic partnere

A Michelin a veteránrali 2002-es indulása óta idén először a verseny hivatalos partnereként vesz részt. A Le Mans Classic ralit a Peter Auto és az Automobile Club de l’Ouest szervezésében rendezik meg minden második évben, az alkalomra több mint 100 000 veteránautó rajongó zarándokol el. Vállalatunk számára nem ismeretlen Le Mans vidéke: az Automobile Club de France (francia autóklub) által 1906-ban megrendezett első Grand Prix-n is már részt vett, valamint az 1923-as első megrendezése óta segíti innovatív sportabroncsaival a Le Mans-i 24 órás körverseny versenyzőit. A Le Mans Classicon most minden autó rajthoz áll, amely a legendás körverseny hosszú történelme során valaha Michelin abronccsal versenyzett.

A júniusi, óriási sikert hozó 24 órás verseny után a Michelin tehát július 8. és 10. között visszatér kedvenc terepére, hogy új veterán termékcsaládját bemutassa, és a veteránautó-tulajdonosokat hasznos tanácsokkal lássa el – akármilyen ritkaságról legyen is szó, készül rá Michelin abroncs.

A 120 évnyi szakmai tapasztalattal felvértezett abroncsgyártó az elkötelezett örökségvédő szerepében mutatkozik meg ezen a hétvégén. Nem titkolt szándéka a saját és a világ autógyártása ipari örökségének megőrzése, ezért is vállalta, hogy az egyre keresettebb veterán gumiabroncsok fejlesztésébe és gyártásába fog.

A Le Mans Classic a legtökéletesebb helyszín, hogy bemutassuk veterán termékválasztékunkat, és hogy széles körben hasznosuljon a megszerzett tapasztalatunk. A legnagyobb veteránklubok részvételével zajló rendezvény mára nemzetközileg is elismert eseménnyé nőtte ki magát, nem maradhat ki a legnagyobb veterántalálkozók sorából –mondja Lorenzo Giovanelli, a Michelin veteránabroncs gyártási vezetője. – A Michelin a közelmúltban nagy energiával vetette bele magát új veterán termékcsaládja kifejlesztésébe és gyártásába, ezek a különleges abroncsok a legújabb technológiát ötvözik a letűnt idők szépségével, és próbálnak megfelelni a veteránautók mai igényeinek. Akár minden nap használják őket, akár csak az évi párszori veterán felvonulásokon, minden igényt kielégítő, biztonságos, meggyőző teljesítményű és hosszú élettartamú termékekről van szó. A Michelin abroncsai ellenállnak az öregedésnek, és gyorsan újra formába lendülnek, ha az autót hosszabb idő után újra használják. Azt is érdemes tudni, hogy a Michelin veteránabroncsokat kézzel készülnek, és minden egyes abroncs szigorú minőségellenőrzésen – röntgenvizsgálaton – esik át.

Az országúti veteránabroncsok mellett a Michelin kifejezetten veteránralikra is fejleszt és gyárt gumiabroncsot: semislick pályaabroncs vagy mintázatos és/vagy esőabroncs, mint a legújabb fejlesztésű, a maga nemében különleges esőabroncs, a MICHELIN PB20. Mi sem bizonyítja jobban a Michelin abroncsok rátermettségét, mint a 2016-os korzikai veterán rali (Cap Corse), ahol a zuhogó esőben a Michelinnel szerelt, kettes rajtszámmal induló Porsche 911 legyőzte a sokkal jobb teljesítményű Lancia 037 modellt.

A veteránautók gyűjtőinek igényeire szabott gumiabroncsok kifejlesztése csak egy része a teljes kínálatunknak, amelybe beletartozik még a szaktanácsadás és a megfelelően kiterjedt kereskedői hálózat működtetése is.

A veteránabroncsokkal kapcsolatos tevékenységünk az egész világra kiterjed. Ezért ki kellett alakítanunk egy hatékonyan működő, a veteránautókkal kapcsolatos szaktudással rendelkező kereskedői hálózatot is. Természetesen a digitális forradalomban rejlő lehetőségeket is kihasználtuk, és létrehoztunk egy kifejezetten veteránabroncsokkal foglalkozó Michelin-weboldalt, ahol az oldalra ellátogató ügyfeleink beleláthatnak a raktárkészleteinkbe, illetve előrendeléseket adhatnak le az abroncsaikra – magyarázza Lorenzo Giovanelli.

A francia AlloPneus csapata, a Michelin veterán- és veterán sportabroncsok egyik legnagyobb értékesítőjeként szintén jelen lesz a Le Mans Classic  futamán – szakmai hozzáértésével és abronccsal látja el a versenyző csapatokat.

A Michelin veteránabroncsokról többet is megtudhat, ha ellátogat most hétvégén a Le Mans Classicra, vagy bármikor a www.michelinclassic.com oldalunkra.

 

Sajtókapcsolat: +36-1/459-2940

 

SAJTÓKAPCSOLAT

KIEMELT CIKKEK

  • KAPCSOLÓDÓ
  • NÉPSZERŰ
  • LEGÚJABB