ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Michelin, az év gumiabroncsgyártója Tire Technology International Awards 2019

A világméretű szervezet 31 fős testülete, amely gumiabroncs- és járműgyártókból, iparági kutató szakemberekből, illetve egyetemi szakértőkből áll; a Michelin cégcsoportot választotta „Az év abroncsgyártójának".

A Michelin az innovációs és kiválósági kategóriában nyerte el a rangos díjat a 2019-es Tire Technology Expo díjkiosztóján, ünnepélyes ceremónia keretében a németországi Hannoverben.

A testület - az abroncsgyártás mellett- számos más területen nyújtott teljesítményéért is díjazta a vállaltot; kiemelve a környezetvédelmi kezdeményezéseket, a termékfejlesztéseket, valamint a kopott abroncsok teljesítményének megőrzéséért tett törekvéseiért.

Judge Klaus Baltruschat, a TÜV SÜD nemzetközi tesztszervezet abroncs-szakértője hozzáfűzte: „A Michelin környezetvédelmi teljesítménye az elmúlt 12 hónapban kiemelkedő volt; a vállalat egyike annak a néhány elsőszerelői abroncsbeszállítónak, akik elkötelezettek a 2048-as fenntarthatósági célok iránt. A Michelin évek óta piacvezető a fejlesztéseivel, fenntarthatósági koncepciójával, s olyan környezetvédelmi kezdeményezésekkel, mint például a mikornizált gumiőrlemény és az önmegújító futófelület mintázat, amely élettartama végéig jó teljesítményt nyújt, megőrzve az abroncs menettulajdonságait, hogy csak néhány példát említsek."

Pierre Robert, a Michelin csoport kutatási és fejlesztési igazgatója szerint: „A gumiabroncs ipar rendkívül versenyképes, ezért igazi megtiszteltetés a Michelin számára, hogy elnyerte a rangos « Az év abroncsgyártója » díjat. Az innováció a kezdetek óta, több mint 125 éve a Michelin sikerének középpontjában áll, és ez az elismerés bizonyíték a vállalatban a K+F területen dolgozó több mint 6000 ember úttörő munkájának világszerte.