pilot sport 4 suv fr

HOGYAN KAPCSOLHATÓK BE AZ ABRONCSOK AZ RFID TECHNOLÓGIA SEGÍTSÉGÉVEL AZ INFORMÁCIÓS ÖKOSZISZTÉMÁBA? 

Az RFID (Radio Frequency Identification = rádiófrekvenciás azonosítás) egy olyan technológia, amely rádiófrekvenciát használ az adatok adott eszközön való memorizálására, tárolására és rögzítésére, valamint távolról történő lekérésére.

A technológia már a gyártás során az abroncsokba kerül, és megbízható azonosítást tesz lehetővé: az egyedi, hamisításbiztos azonosító az abroncs bármely életszakaszában leolvasható, egészen az újrahasznosításig. 

Milyen előnyei vannak az RFID technológiának?

Az RFID rádiófrekvenciás technológia révén az abroncs nyomon követhető, egész hasznos termékélettartama alatt (az újrahasznosítási fázisban is) hatékonyabb lesz, illetve magasabb szintű biztonsági teljesítményt nyújt. 

Mára széles körben ismert és elismert abroncstechnológia.Az RFID emellett megbízhatóbb garanciális és kártérítési ügyintézést tesz lehetővé, a gumiabroncsokhoz kapcsolódó szervezési és ellenőrzési feladatok ellátását is megkönnyíti -- különös tekintettel az abroncsok nyári/téli forgatására. Hatékonyabb műszaki ellenőrzést tesz lehetővé, így a megelőző karbantartás tervezését is leegyszerűsíti.

Célkitűzésünk és törekvésünk, hogy a teherautó-abroncsokon és a motorsportban már mindennaposnak számító RFID technológia 2024-re a MICHELIN minden könnyűgépjármű abroncsába bekerüljön.

Hogyan működik az RFID technológia?

Ismerje meg az RFID rádiófrekvenciás technológiát: hogyan segíthet, hogy az abroncs teljesítménye legjavát nyújthassa minden életszakaszában -- a gyártástól egészen az újrahasznosításig.

What is RFID? Why RFID in tires?

Az RFID előnyei

microsoftteams image 26

Az RFID előnyei

A technológia lehetővé fogja tenni, hogy az autósok még többet tudjanak az abroncsaikról, a kulcsfontosságú adatoknak köszönhetően: márka, modell, méret, azonosító szám... Így továbbra is biztonságosan autózhatunk.

Hatékonyabb ellenőrzés és karbantartás

Az RFID technológiával kinyerhető információknak köszönhetően az autókereskedője még hatékonyabban szervezheti a gumiabroncsok karbantartását, illetve a cseréket (például téliről nyári gumira).

microsoftteams image 30
microsoftteams image 27

Garancia

Amennyiben garanciális kártérítési igényt kell érvényesítenie, könnyen és gyorsan azonosíthatja az abroncsot, és gondoskodhat cseréjéről.

Védelem

Az RFID adatok zárolásra kerülnek, miután az adatokat titkosították a gumiabroncs gyártási folyamata során.A nyomonkövetési technológia megbízható a lopás, illetve hamisítás, de a sérülések, az öregedés és az időjárási hatásainak kivédésében is.

microsoftteams image 28

Frequently asked questions

Milyen információk vannak kódolva a gumiabroncs RFID-címkében?

Az RFID-tag az abroncs egyedi azonosítóját tartalmazza. Ez az abroncs eredeti egyedi azonosítója, a SGTIN-96 (Serialized Global Trade Item Number – Sorszámmal ellátott Globális Kereskedelmi Áruazonosító Számformátum) alapján, amely tartalmazza a vállalati előtag számát, a cikk kódját és az egyedi gyártási sorozatszámot. A MICHELIN gumiabroncsokba helyezett RFID-címkék megfelelnek az ISO 20909 és ISO 20910 nemzetközi szabványoknak.

Milyen információk érhetők el a MICHELIN abroncsokba helyezett RFID-nek köszönhetően?
 

Az abroncsba helyezett RFID-címkét olvasó RFID-szkenner automatikusan hozzáfér a gumiabroncs kereskedelmi megnevezéséhez (méret, márka, termékcsalád). Ez az abroncsgyártók által biztosított alapszolgáltatás. A gumiabroncs RFID-jével kapcsolatos minden egyéb adat kiadása a gumiabroncs használójának előzetes engedélyéhez kötött.

Mi az RFID szerepe a MICHELIN abroncsokban?

A MICHELIN abroncsokban található RFID a termék teljes életciklusa alatt lehetővé teszi az azonosítást. Ez azt jelenti, hogy további szolgáltatások bevezetésével javítható az abroncs hatékonysága, csökkenthető a közlekedéshez kapcsolódó környzetterhelés mértéke, növelhető a fogyasztói élmény minősége, nagyobb biztonságban lesz a járművezető, illetve hatékonyabb lehet az élettartam végén az elhasználódott termék újrahasznosítása.

Az RFID-címkében található információkhoz társítják a személyes adataimat is?

Az abroncsban található RFID-címkéhez tartozó egyedi azonosító az érintett kifejezett beleegyezése nélkül nem biztosít hozzáférést személyes adatokhoz. Az egyedi azonosító a gumiabroncs-specifikus sorozatszámhoz hasonlítható.

Ki olvashatja le az abroncsaim RFID azonosítójában található adatokat?

Bárki, aki rendelkezik szkennerrel, a hozzá tartozó API-val, és az abroncs tulajdonosától felhatalmazását kapott arra, hogy információkat gyűjtsön a termékekről.

Deaktiválható a MICHELIN gumiabroncsok RFID-je?

A gumiabroncsba történt behelyezés után nem módosítható az azonosító, és a címke nem deaktiválható anélkül, hogy az abroncs megsérülne. Az RFID deaktiválása tehát nem lehetséges.

Honnan tudhatom, hogy a járművemre szerelt MICHELIN abroncsok RFID azonosítóval rendelkeznek?

Ahhoz, hogy választ tudjunk adni erre a kérdésre, szükségünk van bizonyos információkra, amelyek az autó gumiabroncsán találhatók. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapon! 

Az RFID azonosítóval kapcsolatos további kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!

A lehető legpontosabb válasz megadásában segíthet nekünk, ha az alábbi űrlapot megfelelően kitölti

*kötelező megadni

RFID
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid

THa többet szeretne tudni róla, hogy a Michelin hogyan használja és dolgozza fel az ön által megadott adatokat, kérjük, tekintse meg Adatvédelmi szabályzatunkat!Adatvédelmi szabályzat

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét