car tyre size

Méret szerinti keresés

Segítünk megtalálni a megfelelő méretű abroncsokat az autójához

Eljött a gumicsere ideje?

15 colos abroncs kell? Esetleg 20 colos? Nem igazán tudja, milyen abroncsméretre lesz szüksége? Ne feledje: a biztonsági kockázatok minimalizálásához és a legjobb vezetési teljesítmény eléréséhez elengedhetetlen, hogy tudjuk, mekkora méretű abroncsot kell szerelnünk a járműre. A gumiabroncs kiválasztását a jogszabályoknak megfelelő módon és a jármű gyártójának ajánlásai szerint kell elvégeznünk.
 

Nem kell azonban pánikba esni: az autó gumiabroncsméretének meghatározása nem olyan bonyolult, mint amilyennek esetleg elsőre látszik. A megfelelő MICHELIN® abroncs méret megtalálásához csak ki kell nyitnunk az autó használati útmutatóját, illetve a vezetőoldali ajtót: az ott látható táblázatból leolvasható a gumiabroncs méretére, illetve a terhelhetőségi/sebességkategóriájára vonatkozó információ. 

Válassza ki a szükséges gumiabroncs méretet, és találja meg az ön számára leginkább megfelelő gumit!

Mit olvashatunk ki a gumiabroncs méretjelölésből ?

205/55R17 91V, méretjelölés esetében:

  • a 205 a gumiabroncs szélességét jelöli (milliméterben)
  • 55 a magasság a szélességhez viszonyítva -- százalékban kifejezve
  • R a konstrukció típusa (R a radiál, D a diagonál, ill. B az öves diagonál)
  • 17 a kerékpánt átmérőjét jelzi (colban)
  • 91 a sebesség- és terhelhetőségi besorolás
  • V pedig a sebességindex, amely meghatározza a gumiabroncs maximális sebességét
tyre size

Az ön igényeinek megfelelő gumiabroncsot abroncskereső alkalmazásunk segítségével is kiválaszthatja. Szakértelmünkkel mindig az ön rendelkezésére állunk! Abroncskeresőnkkel megtalálhatja járművének és vezetési stílusának legmegfelelőbb gumiabroncsot.  Az ön által megadott információk alapján a kereső megjeleníti a gyártó által jóváhagyott, kifejezetten az ön járművéhez tervezett abroncsokat, valamint az eredetivel kompatibilis váltóméretek listáját. 

Ha szeretné, a gumiabroncsot az autó típusának vagy használatának, illetve az autó márkájának kiválasztásával is megtalálhatja.

Ha nem rendelkezik ezekkel az információkkal, illetve ha további részletekre kíváncsi az abroncsok méretével kapcsolatban, olvassa el az alábbi összefoglalót: Hogyan válasszuk ki a megfelelő gumiabroncsot?

A gumiabroncsok cseréjekor ajánlott a gyártók ajánlásait követni. A Michelin azt ajánlja, hogy a jármű mind a négy kerekére ugyanolyan gumiabroncsot szereljünk fel (kivéve, ha járművet eredetileg eltérő méretekkel szerelték fel, elöl és hátul).

Ha kizárólag gumiabroncsméret alapján keresünk, vegyük figyelembe, hogy a megjelenített eredmények számos tényező miatt (többek között, de nem kizárólagosan a méret, a sebesség, a terhelhetőség, a tervezett használati körülmények stb.) nem feltétlenül alkalmazhatóak (vagy nem ajánlottak) a járműre. A gumis szakemberek segítségére ilyen esetben is számíthatunk.

Segítségre van szüksége vagy kérdése van? Mi örömmel segítünk önnek! Vegye fel velünk a kapcsolatot! Szakértőink az ön rendelkezésére állnak, hogy az abroncsokkal kapcsolatos leghasznosabb tanácsokkal szolgáljanak.

Jogi nyilatkozatok

A megjelenített terhelhetőségi és/vagy sebességindexek eltérhetnek a jármű címkéjén megadott eredeti mérettől. Gumiabroncs-kereskedője szaktanácsot tud adni önnek:
 

1. Tájékoztatást ad, ha a csereabroncsok terhelhetőségi és/vagy sebességindexe eltér az eredeti abroncsokétól,              


2. illetve, hogy a javasolt alternatív méret esetében milyen üzemi nyomást kell alkalmazni.   

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét