MICHELIN PERFORMANCE MADE TO LAST

HOSSZÚ ÉLETTARTAMUK ALATT MINDVÉGIG

MAGAS SZINTŰ TELJESÍTMÉNYT NYÚJTÓ ABRONCSOK

A MICHELIN ABRONCSOK MEGHATÁROZÓ JELLEMZŐJE: "TELJESÍTMÉNY, HOSSZÚ TÁVRA TERVEZVE" 

Az autósokat rendszerint két kérdés foglalkoztatja a gumiabroncsokkal kapcsolatban: "Biztonságban vagyok, ha ezt az abroncsot választom?", illetve: "Meddig leszek biztonságban ezzel az abronccsal, mikor kell lecserélnem?".
"Teljesítmény, hosszú távra tervezve" stratégiánk a Michelinnek azt az elkötelezettségét fogalmazza meg, hogy biztonságos és hosszú élettartamú termékei révén vevői számára az autózás hosszan tartó és biztonságos élmény legyen, az elsőtől az utolsó kilométerig -- vagyis a KRESZ-ben meghatározott lehetséges legkisebb futóprofilmélységig (1) (2). Ez azt jelenti, hogy autósként a lehető legritkábban szükséges csak lecserélnie az abroncsokat, ez egyszerrre költségtakarékos és környezetkímélő megoldás, amellyel mindenki jól jár: az autósok és környezetünk számára egyaránt előnyös.

Kiváló élettartam és magas teljesítményszint -- az elsőtől az utolsó kilométerig (2)(3)

A "Teljesítmény, hosszú távra tervezve" termékekben megtestesül a MICHELIN innovatív szemlélete: ezek az abroncsok többezer órás kutató-fejlesztő munka és szigorú tesztelés gyümölcsei.  

Szakértő mérnökeink számtalan tesztvezetést végeznek el, a legszélsőségesebb körülmények között, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy termékeink teljesítménye valóban magas szintű marad a teljes hasznos élettartam alatt, az autózás pedig hosszú távon is biztonságos és élvezetes élmény.

Azaz: az olyan teljesítményekre, mint a fékhatás, vonóerő, tapadás, ill. úttartás(5) a futó teljes elkopásáig(1) kellően hatékony.

MICHELIN tyres are designed for high levels of performance throughout their life

"Teljesítmény, hosszú távra tervezve" -- a filozófia dióhéjban

Longevity is at the heart of Michelin DNA
A MICHELIN abroncsok hosszú élettartama,
Magas szintű teljesítmény -- hosszú élettartam
illetve a teljes élettartamuk alatt nyújtott magas szintű teljesítmény
Hosszú ideig használható abroncsok
kombinációja lehetővé teszi, hogy az autósok kivételesen hosszú ideig használják minőségi termékeinket, és hogy ne cseréljék le az abroncsaikat idő (a futó elkopása) előtt,
Save money and reduce tyre waste
ezáltal a környezetterhelést (hulladéktermelést) csökkentve költséget takarítsanak meg.

Az abroncs kophat, de a biztonság marad!

Az abroncs abban a pillanatban kopni kezd, amikor felkerül az autóra -- teljesítménye pedig idővel változik.

A MICHELIN abroncsok "genetikai kódjába" íródott "Teljesítmény, hosszú távra tervezve" fejlesztési stratégiával kopásjelzőig kopott futóval is kellően rövid a jármű fékútja(4).

(4) A Michelin megbízásából a TUV SUD Product Service által elvégzett tesztelés eredménye alapján, 2021 június, fékezés 80 km/ó sebességről 20 km/ó sebességre. Vizsgált termékek: VW Golf 8 modellre szerelt 205/55 R16 91V méretű MICHELIN Primacy 4+, ill. konkurens termékek. Teljes tájékoztatásért lásd a lábjegyzetet. 

graphique

A "Teljesítmény, hosszú távra tervezve" stratégia alapja: innováció

block4

"Teljesítmény, hosszú távra tervezve" stratégiánkat összesen 27 technológia szolgálja.

Ismerjen meg ezek közül most néhányat! Technológiai megoldások a "Teljesítmény, hosszú távra tervezve" filozófia mögött:

  • Max Touch Construction – a hosszabb élettartamért: maximális talpnyomat kialakításával a használat közben fellépő erők egyenletesebben oszlanak el a futófelületen, ezáltal kopásállóbb a futó, optimálisabb az abroncs összteljesítménye.
     
  • U alakú mintázati csatornák – a jobb nedves teljesítményért: a futó kopásával nő a csatornázottsági arány, jobb lesz a futó vízkiszorító képessége.
     
  • P-lamellák – a jobb havas teljesítményért: a futó kopásával egyre növeli a mintázati csatornák lamellaéleit, így biztosít jobb tapadást havas útfelületen.

Az ön igényeinek megfelelő MICHELIN abroncs létezik, ez vitathatatlan. Találja meg nálunk az abroncsait!

Ismerje meg "Teljesítmény, hosszú távra tervezve" fejlesztési filozófiát képviselő abroncsainkat!

A teljesítmény alakulása hosszú távon

A Michelinnél a fenntarthatóbb mobilitásért dolgozunk -- ügyfeleink és környezetünk érdekében. A MICHELIN ezért tűzte ki célul, hogy 2050-re 100%-ban fenntartható gumiabroncsokat készítsen.

A gumiabroncs életciklusának minden szakaszában ezt a szemléletet érvényesítjük: a tervezéstől és gyártástól kezdve a forgalmazáson át a használatig, illetve a termék újrahasznosításáig.

A "Teljesítmény, hosszú távra tervezve" fejlesztési filozófiával hatékonyan vehetjük fel a harcot az abroncsok idő előtti elhasználódása és lecserélése ellen, ezáltal kevesebb hulladék keletkezik, az új gumiabroncsok gyártása során felhasznált energia, CO2 kibocsátás, illetve a felhasznált nyersanyagok csökkentésével csökkentjük gumaibroncsaink környezeti lábnyomát.

map search desktop
Abroncskereskedés a közelemben
Keresés a következő szerint
Cím, város vagy irányítószám
Autó
  • Autó
  • Motorkerékpár
Saját tartózkodási hely
Keresés
Magyarország 5 legnagyobb városa

Jogi nyilatkozatok

(1) KRESZ-ben meghatározott legkisebb futóprofilmélység: 1,6mm, amennyiben a futó egyenletesen kopik, és az abroncs- illetve járműgyártó ajánlásait betartották. Kétség esetén forduljon szakemberhez. 89/459/EGK Irányelv.

(2) Az alább felsorolt termékcsaládok esetében kifejezett fejlesztési cél a hosszú élettartam és az élethosszig tartó, meggyőző teljesítmény kombinációja: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV,  MICHELIN Alpin 6, illetve MICHELIN Pilot Alpin 5.

(3) Az utolsó kilométer meghatározása:  a megengedett legkisebb profilmélységnél (Európában 1,6 mm). Országonként eltérő lehet. 

(4) Nedves fékhatás kopott futóval - A Michelin megbízásából a TÜV SÜD Product Service által végzett külső tesztelés eredményei alapján,2021 június, fékezés 80 km/ó sebességről 20 km/ó sebességre, VW Golf 8 modellre szerelt 205/55 R16 91V méretű abroncsok összehasonlító vizsgálata (kopottság meghatározásakoptató berendezéssel az ENSZ-EGB 30. sz. előírásának megfelelően kiképzett gumiabroncs kopásjelzőig koptatott futófelület.) Vizsgált termékek: MICHELIN Primacy 4+ (31,5m, ill. BRIDGESTONE TuranzaT005 (36,4m), CONTINENTAL Premium Contact 6 (35,3m), GOODYEAR EfficientGrip Performance 2 (35,5m).

A valós használat közbeni eredmények az időjárási és útviszonyok függvényében ettől eltérhetnek.

(5) Nyári abroncsok esetében fékhatás nedves útfelületen, négyévszakos és téli abroncsok esetében fékhatás és vonóerő havas és nedves útfelületen, sportabroncosk esetében úttartás vagy tapadás versenypályán.

(6) Adat: Az Ernst and Young Nem elkerülhetetlen a programozott elavulás című tanulmányában szereplő adatok (2017 május).

(7) Belső számítások eredménye alapján; Ladoux (Technológiai Központ, Clermont-Ferrand – Franciaország): mérnöki állásfoglalás tanulmány, 2016. szeptember 27. - “kapcsolata a személyabroncsok idő előtti cseréje hatással van az alapanyagszükségletre, üzemanyagfogyasztásra, ill. CO2 kibocsátásra.

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét