A nehéziparban könnyű nőnek lenni - Lányok Napja a Michelinnél

2018. április 26-án 7. alkalommal rendezte meg a Lányok Napját Magyarországon a NaTE (Nők a Tudományban Egyesület). Idén 60 fogadóhely, vállalatok, oktatási intézmények várták az érdeklődőket országszerte. A középiskolás lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezést Európa több országában azonos napon tartják. A kezdeményezés célja, hogy megismertesse, ezáltal vonzóbbá tegye a műszaki és tudományos területeket a lányok körében. Az iparági szakember hiány csökkentése és az esélyegyenlőségre való figyelemfelhívás szintén fontos szempont.

2018-ban a Michelin Hungária Kft is csatlakozott a kezdeményezéshez, és nyíregyházi szupersport abroncsokat gyártó telephelyén 47 lányt látott vendégül a vállalat ezen a napon. Nagy volt az érdeklődés, a regisztráció vége előtt beteltek a helyek. A lányok főként a helyi középiskolákból érkeztek. Fontos volt, hogy kellemes hangulata legyen a találkozónak, hogy nyitott párbeszéd alakulhasson ki az érdeklődők és a Michelin női kollégái között. A gyárlátogatás során hat állomáson várták női dolgozók a lányokat, így a gyártást és a termékeket érintő legapróbb technikai részletektől az általánosabb, munka és magánélet egyensúlyát, munkakörülményeket és egyéni karriertörténeteket érintő kérdéseket is volt alkalom megvitatni. Megtudhatták, mit nyújthat egy abroncsgyár egy fiatal nőnek, milyen munkája, karrierje lehet ipari környezetben.

A Michelin számára fontos a sokszínűség, a vegyes csapatokban rejlő erő. Vallják, hogy a nők jelenléte, érzékenysége, energiája nélkülözhetetlen az ipari környezetben is. Folyamatosan dolgoznak azon, hogy a legtöbb munkaposzt bárki számára nyitott legyen, kortól, nemtől, fizikumtól függetlenül. A fiatal generációk igényeit figyelembe véve alakítják környezetüket. Fontosnak tartják a munka-magánélet  egyensúlyát, minden életszakaszban. A személyügyi és képzési rendszer lehetővé teszi a folyamatos fejlődést, egyéni karrier tervek megvalósítását.

A Lányok Napja rendezvény honlapja: http://lanyoknapja.hu/

 
Sajtókapcsolat: +36 1 459 2940

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét