store tyres

ABRONCSOK TÁROLÁSA - HOGYAN TÁROLJUK AZ ABRONCSOKAT?

Tippek és tanácsok: személyautó, SUV és kishaszongépjármű abroncsok

Mikor kell tárolni az abroncsokat ?

Ha az abroncsok hosszabb időre (egy hónapig vagy annál hosszabb ideig) használaton kívülre kerülnek, és  kültéren maradnak, idővel a felületük kiszárad, majd megrepedezhet. Száraz, hűvös és tiszta, beltéri tárolóhelyen javasolt ezért tárolni az abroncsainkat..

inspect tyres

A gumiabroncsok tárolása előtt :

 • Mielőtt eltávolítaná a gumiabroncsokat, jegyezze fel az autó helyzetét. Ez lehetővé teszi a gumiabroncsok megfelelő elforgatását a következő szereléskor, hogy biztosítsa az egyenletes kopást.
   
 • Ellenőrizze mindegyiket sérülés vagy egyenetlen kopás szempontjából.
   
 • Tisztítsa meg kerekeit és gumiabroncsait vízzel, és szárítsa meg jól, hogy csökkentse a korróziót.
   
 • Távolítson el minden követ vagy törmeléket, amely a gumiabroncs hornyaiba szorult.

Hol tároljam az abroncsokat?

 • Az abroncsot hűvös, jól szellőző és tsizta helyen, a közvetlen napsugárzástól és időjárási hatásoktól védett, beltéri tárolóhelyen kell tárolni
   
 • Távol minden, a gumi anyagszerkezetét megváltoztató vegyi anyagtól, oldószertől vagy szénhidrogéntől.
   
 • Távol minden olyan tárgytól, ami az abroncs mechanikai sérülését okozhatja (hegyes fa- vagy fémtárgy, stb.).
   
 • Az abroncs tárolóhelyét közvetlen hőforrástól, nyílt lángtól és gyúlékony anyagoktól, illetve szikrát vagy elektromos kisülést okozó berendezésektől (transzformátoroktól, villanymotoroktól, hegesztőkészülékektől távol) védve, ózonmentes helyen kell kialakítani
   
 • Ügyeljünk arra is, hogy a tárolás módja ne szorítsa össze, ne lapítsa vagy egyéb módon deformálja az abroncsot.
   
 • Ha kültéri tárolóhelyen tárolja az abroncsot (ez csak rövidebb időre javasolt), emelje meg az abroncsokat, és a megfelelő vízelvezetést biztosító, lyukas esővédő ponyvával takarja le őket.
   
 • Győződjön meg róla, hogy a tárolási zóna  felülete tiszta, zsír- olaj- és oldószermentes, nincs jelen olyan anyag a közelben, amely károsíthatja a gumit.
   
 • Esztétikai szempontból fontos lehet, hogy a fehér oldalfallal vagy fehér oldalfali jelöléssel rendelkező abroncsoknak ezt az oldalát mindig egymással szemben helyezzük el, a fekete gumi bepiszkolhatja a fehér részeket.
   
 • A használaton kívüli  abroncsot semmi esetre sem szabad egy hónapnál hosszabb ideig az autón, „lábon” tartani, mert az ilyen tárolás negatívan befolyásolja az abroncs későbbi teljesítményét, sőt visszafordíthatatlan károsodást is okozhat. Ha a használaton kívüli autón tárolja mégis az abroncsot, akkor emelje meg a járművet, tegye bakra – vagy egyszerűen szerelje le a kerekeket..
bibendum

Téli abroncsok tárolása garázsban

Ha van elég helye a garázsban, egymásra fektetve is tárolhatja a téli abroncsait. Lehetőség szerint raklapon tárolja az abroncsokat, és győződjön meg róla, hogy nem deformálódnak. 

Egy abroncsoszlop magassága ne haladja meg a 120 cm-t..

store tyres

Felnire szerelt abroncsok tárolása

Ha van elég helye a garázsban a felnire szerelt abroncsok tárolásához, a kerekeket felfújt állapotban tárolja, állítva vagy egyesével polcra fektetve. 

store tyres with rims 2

Felniről leszerelt abroncs tárolása

Ha a gumiabroncsokat nem szerelik fel a keréktárcsákra, ne rakja egymásra vagy akassza fel őket.
Állva tárolja őket.

store tyres without rims

Mit tegyek, ha nincs elég tárolóhelyem?

Ha nem rendelkezik otthon elég vagy megfelelő tárolóhellyel, vegye igénybe a legtöbb abroncskereskedőnél megtalálható abroncshotel szolgáltatást. 
Abroncskereskedő kereső alakalmazásunk segít megkeresni az önhöz legközelebb található szolgáltatót :

map search desktop

Keresse meg a legközelebbi kereskedőt

Keresés a következő szerint
Cím, város vagy irányítószám
Autó
Saját tartózkodási hely
Keresés
Magyarország 5 legnagyobb városa
Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét