r1a6 all season tyres

Négyévszakos abroncs - valóban egész évben használhatom?

Tippek és tanácsok: személyautó, SUV és kishaszongépjármű abroncsok

Négyévszakos, egész évben használható vagy időjárástól függetlenül használható abroncs: bárhogy nevezzük, ugyanarról az abroncsról van szó.

Milyen abroncs a négyévszakos abroncs?

A négyévszakos abroncs olyan hibrid abroncs, amelyet nyárias és télies utakon is lehet használni.

A négyévszakos abroncsban téli és nyári abroncstechnológiai megoldásokat alkalmaztak a fejlesztők, így egész évben, időjárástól függetlenül biztonságosan használhatók, száraz és nedves útfelületen egyaránt, sőt hóban is. 

Európa legnagyobb részén elterjedt gyakorlat, hogy télen is nyári abroncsot használnak az autósok - mi azonban ezt nem javasoljuk. A négyévszakos gumi biztonságosabb megoldás, hiszen nehezebb körülmények között, zordabb időben is meggyőző úttartást és tapadást nyújt.

Azok számára is megfelelő megoldás lehet, akik eddig szezonálisan cserélték a téli és nyári abroncsgarnitúrákat: a négyévszakos gumival kevesebb szervezést és időt kell az autó karbantartására szánnia!

winters

Négyévszakos abroncs - megfelelő alternatíva a téli abroncs kiváltására?

A négyévszakos abroncs kiváló teljesítményt nyújt a -10 °C és +30 °C közötti hőmérséklettartományban.

tyre temp

Képaláírás:
1 - Nordic/északi abroncsok
2 - Téli abroncsok
3 - Négyévszakos abroncsok (-10°C és +30°C közötti használatra)
4 - Nyári abroncsok 

Hogyan lehetséges ez?

A négyévszakos abroncsokhoz felhasznált gumikeverék nagyon gyorsan képes alkalmazkodni a talajfelszín hőmérsékletéhez, és még nagyon alacsony hőmérsékleten is kellően rugalmas marad. A négyévszakos futómintázat -- téli abroncsaink futómintázatához hasonlóan -- lamellákat is tartalmaz, ezáltal nedves és havas útfelületen egyaránt kellő tapadási teljesítményt biztosít.

Ha olyan vidéken él, ahol inkább az enyhe tél a jellemző, alkalmanként esik csak a hó, akkor a négyévszakos gumi nyújtotta kényelmes, gondtalan megoldás tökéletes lehet az Ön számára. A négyévszakos abronccsal nincs többé szükség szezonális abroncscserére, amitől különösen idő- és energiatakarékos ez a megoldás.  

A zordabb, "igazi" télre, a gyakran és tartósan havas és jeges utakra továbbra is a téli gumi a megfelelő választás.

3PMSF: a teszteléssel bizonyított téli teljesítmény

Európában a (3 Peak Mountain Snow = 3 hegycsúcs és hópehely) jelöléssel rendelkező gumiabroncsok teszteléssel bizonyították, hogy havas úton is képesek a megfelelően biztonságos teljesítményre.

Minden MICHELIN téli abroncs rendelkezik 3PMSF téli jelöléssel. És bár a négyévszakos abroncsoknál nem kötelező a téli jelölés, a MICHELIN minden négyévszakos abroncsát teszteljük, és minden négyévszakos abroncsunk rendelkezik ezzel a téli jelöléssel.

És mivel minden négyévszakos gumink rendelkezik 3PMSF téli jelöléssel, a MIHELIN négyévszakos egész évben, nyárias és télies időben egyaránt, havas utakon is biztonságos megoldást jelent.

3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) téli minősítés -- jelölés a téli abroncs oldalfalán

Michelin CrossClimate termékek: milyen abroncsok ezek?

Szélsőségesen télies időben, igazi zord hidegben a téli gumi a legjobb választás, de az a nyári időben kevésbé hatékony, különösen üzemanyagfogyasztás és száraz vagy nedves felületen kifejtett fékhatás tekintetében. 

Téli/nyári hibrid technológiájának köszönhetően a MICHELIN CrossClimate eltér a hagyományos négyévszakos gumiabroncsoktól: egyedülálló, innovatív koncepciója révén sikeresen alkalmazkodik minden időjárási helyzethez. A CrossClimate termékek minden típusú járműre kaphatók, a kompakt városi autóktól kezdve a nagyobb méretű túraautókon át egészen a terepjárókig, sőt kishaszongépjárművekre is készül belőlük termékváltozat.

A többi MICHELIN abroncshoz hasonlóan a CrossClimate termékcsalád tagjai is egész élettartamuk alatt kiváló teljesítményt nyújtanak -- az első megtett kilométertől az egészen az utolsóig.

További tudnivalókért látogasson el a Michelin CrossClimate termékcsalád oldalaira!

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét