Hogyan tudom kiválasztani a legjobb terepabroncsot téli abroncsot kishaszongépjárművemhez?

Hogyan tudom kiválasztani a legjobb terepabroncsot téli abroncsot kishaszongépjárművemhez?

Tippek és tanácsok: személyautó, SUV és kishaszongépjármű abroncsok

A leginkább megfelelő téli kisteherautó abroncs kiválasztása elsőre talán bonyolult feladványnak tűnik. Ha azonban megfontoljuk a cikkben ismertetett néhány szempontot, szinte biztosan jó döntés születik.

Milyen nálunk a tél? 

Tél és tél között jelentős különbség lehet: nem mindegy, hogy enyhe a tél vagy keményen zord. A leginkább megfelelő téli kisteherautó abroncsot a tél jellege alapján választjuk ki. A tél és a várható útviszonyok jellegének megfelelő termék biztosítja a biztonságos közlekedést, a megbízható tapadást és vonóerőt. 

1 - Enyhe tél

Olyan vidéken autózik leginkább, ahol a telek többnyire enyhék: ha a hőmérséklet 7°C alatti is, havazás csak alkalomszerűen fordul elő. A kifejezetten ilyen körülményekre tervezett téli kisteherautó gumikkal biztonságosan vezethet a mérsékelten havas utakon is, ahol a télies időben kevésbé hatékony nyári gumiabroncsok megcsúszhatnak. 

2 - Zord vagy szélsőségesen télies időjárás

Jobbára olyan vidéken autózik, ahol igazi télies tél van, gyakori a hóesés, kemény fagy van, jég, hideg. Ilyenkor az utak nehezebben járhatók, csúszósak, olyan gumiabroncsokra van tehát szükség, amelyek képesek lebírni a veszélyeket.  

Mindig a téli időjárás jellegének leginkább megfelelő téli abroncsot válassza kisteherautójára!

3PMSF téli minősítés

 A 3PMSF rövidítés valamiféle titkos jelszónak tűnhet, és ez tulajdonképpen így is van: ez a kód azt tanúsítja, hogy az abroncs a hatóságilag szabványosított tesztek alapján alkalmas a téli körülmények közötti használatra. A 3PMSF az angol “3 Peak Mountain Snow Flake”, azaz 3 hegycsúcs hópehely rövidítése.

Ez a tanúsítvány nagyon fontos a téli kisteherautó gumiabroncs kiválasztásánál, ez garantálja, hogy az abroncs valóban megfelelő lesz téli és havas körülmények között. A 3PMSF tanúsítvánnyal rendelkező téli abroncs oldalfalán 3PMSF jelölés található.

3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) téli minősítés -- jelölés a téli abroncs oldalfalán

3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) téli minősítés -- jelölés a téli abroncs oldalfalán

7°C hőmérséklet alatt a 3PMSF-tanúsítvánnyal rendelkező téli gumiabroncs minden útfelületen biztonságosabb, fékútja rövidebb, mint a nyári gumié. 

Miben különbözik egymástól a M+S és a 3PMSF jelölésű abroncs? 

A 3PMSF tanúsítványt minősített laboratórium állítja ki. A téli minősítéssel rendelkező abroncs teljesítménye igazoltan megfelelő télies időben és havas körülmények között. A M+S jelölés azonban csupán annyit jelent, hogy az abroncs az európai előírások szerint "hóabroncs", vagyis olyan abroncs, amelynek futófelületi mintázata és felépítménye friss vagy olvadó hóban, sáros útfelületen a standard közúti abroncsénál megbízhatóbb teljesítményt feltételez. A 3PMSF tanúsítvánnyal rendelkező abronccsal ellentétben azonban nem végeznek rajta teljesítményteszteket téli körülmények között.

M+S "Mud + Snow"

M+S (Mud + Snow, azaz sár és hó) jelölés a téli abroncs oldalfalán 

Melyik téli abroncs lesz jó a furgonomra?

 Most megtudtuk, melyek azok a fontos szempontok, amelyeket szem előtt kell tartanunk a téli kisteherautó gumiabroncs kiválasztásakor. Természetesen a Michelin minden fent említett téli körülményre tud alkalmas abroncsot ajánlani. Téli abroncsaink mindegyike 3PMSF téli minősítéssel rendelkezik.

Három lehetséges megoldás kisteherautó téli felszerelésére:  

MICHELIN Agilis X-Ice North

A 3PMSF téli minősítéssel rendelkező MICHELIN Agilis X-Ice North szöges abroncsot olyan kisteherautók felszerelésére tervezték, amelyeket zord vagy szélsőségesen télies időjárásban, gyakori és heves havazásban, jeges utakon használnak. 

cla86ndbw0eo201jfv8aq2efa 4w 173 tire michelin agilis x ice north product in context nosignature lan

MICHELIN Agilis Alpin

A MICHELIN téli kisteherautó abroncsát úgy terveztük, hogy optimális teljesítményt nyújtson furgonok és kishaszongépjárművek számára a tartósan télies időben, amikor gyakran esik a hó. 3PMSF téli minősítéssel rendelkező termékünk „Stabilygrip” technológiájának köszönhetően kiváló fékhatást és meggyőző gyorsulást biztosít havas útfelületen: heterogén geometriájú önzáró lamellái stabilan tartják a gumiblokkokat, ezáltal a járművet is. Nagy, négyzet alakú talpnyomata és a speciális, kopásálló gumikeverék optimális kapcsolatot biztosít az útfelülettel, illetve maximális futóélettartamot tesz lehetővé. Megerősített felépítménye magas terhelhetőséget és kellő strapabírást biztosít a télies utakon.MICHELIN Agilis CrossClimate

A MICHELIN Agilis CrossClimate négyévszakos kisteherautó gumiabroncsot kifejezetten hosszú élettartamra terveztük, biztonságos, strapabíró és meggyőző tapadást nyújt -- hogy ön egész évben gondtalanul autózhasson.

Optimális fékhatást biztosít száraz felületen és kiváló tapadást nedves felületen. Az abroncs 3PMSF téli minősítéssel rendelkezik, ezért enyhe télben, alkalmankénti havazásban is jól teljesít. Olyan nehezebb utakon is meggyőző tapadást biztosít, mint például a sáros, füves, kavicsos vagy havas útfelületek. Megerősített felépítménye strapabíróvá teszi: kopásálló és hatékony védelmet nyújt a mechanikai behatások ellen.

A MICHELIN Agilis CrossClimate előnye, hogy költség- és időtakarékos: nincs szükség az évi kétszeri abroncscserére. Egész ever jó megoldás lehet -- feltéve persze, hogy ön enyhébb téli időben használja a furgonját.

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét