Best snow tyres for SUV

A LEGJOBB TÉLI ABRONCSOK SUV MODELLEKRE

Tippek és tanácsok: személyautó, SUV és kishaszongépjármű abroncsok

Közeleg a tél... Szabadidőautóval hóban és nedves úton is biztonságban szeretnénk érezni magunkat. Ehhez pedig a legnehezebb téli utakon is megfelelő fékezési és tapadási képességre van szükség. A megfelelő abroncsok kiválasztásával gondtalan téli autózásban lehet részünk.

Melyek a legjobb téli abroncsok SUV modellekre? Cikkünkből kiderül!

Téli abroncsok szabadidőautókra

A legjobb téli abroncsok SUV modellekre? Válaszunk egyszerű lesz: azok, amelyek 3PMSF téli minősítéssel, tesztekkel igazoltan nyújt meggyőző teljesítményt a téliesen hideg utakon, 7°C alatti hőmérsékleten, illetve havas útfelületen.

Ez azt jelenti, hogy a kifejezetten téli használatra készült abroncsoknak ilyen körülmények között jobban tapadnak, mint a más típusú abroncsok. A 3PMSF minősítéssel rendelkező gumiabroncsok gumija és futófelületi mintázata hatékony tapadást biztosít hideg, nedves és havas felületen.

The 3PMSF symbol ("3 Peak Mountain Snow Flake") is visible on the tyre

A 3PMSF téli jelölés ("3 Peak Mountain Snow Flake" = három hegycsúcs, hópehely) jól látható az abroncson

A Michelin minden téli abroncsán megtalálható ez a jelölés, és természetesen a téli SUV abroncsokon is, de nem csak a kifejezetten téli termékeken. Négyévszakos abroncsaink is rendelkeznek 3PMSF téli jelöléssel.

Winter tyres for SUV

Négyévszakos abroncsok SUV modellekre

A téli abroncsokkal ellentétben -- amelyeket az enyhébb idő beálltával nyári abroncsokra kell cserélni -- az négyévszakos abroncsok egész évben az autón maradhatnak.

Téli teljesítményük is meggyőző (amíg a hőmérséklet nem éri el a -10°C-ot): havas utakon 3PMSF minősítéssel igazolt extra teljesítményt nyújtanak.

Ez így van a MICHELIN CrossClimate 2 SUV esetében is. Az abroncs teljesítménye vizes úton is kiváló, akár hideg, akár meleg időben használjuk.

Sportos és nem sportos SUV téli abroncsok

A sportos vezetés kedvelői számára a Michelin olyan SUV abroncsokat fejlesztett ki téli használatra, mint a MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV, amely kivételes téli teljesítményt biztosít szabadidőautóra szerelve. Ez a kifejezetten SUV modellekre készült téli abroncs nagyon hatékony száraz talajon, de havon is kiváló vonóerőt biztosít.

Ha nem annyira fontos számunkra télen a sportos vezetési élmény, kiválóan megfelel elvárásainknak a MICHELIN Alpin 6 abroncs.

Ne feledjük: a keresett abroncsméret határozza meg, hogy választhatunk-e a sportos, ill. nem sportos abroncsok közül. Ha az egyik termékből nem áll rendelkezésre kívánt méretű, akkor a másikat kell választanunk.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV provides exceptional performance even for a sporty driving style

A MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV abroncs kivételes teljesítményt nyújt -- sportosan vezető autósok számára is

Az abroncsok elnevezése: kell, hogy a “SUV” rövidítés szerepeljen a kereskedelmi névben?

A szabadidőautókhoz tervezett abroncsok gyakran merevebb felépítménnyel készülnek, hogy elbírják a legtöbb személygépkocsinál nagyobb össztömegű autókat. Az oldalfalukat dupla övbetéttel erősítjük meg.

De talán feltűnt, hogy a cikkben SUV modellekre ajánlott abroncsok közül nem mindegyik nevében szerepel a "SUV" rövidítés -- így van ez a kiváló MICHELIN Alpin 6 esetében is. És hogy ez miért van így?

Azért, mert a Michelin ki akarja emelni, hogy bizonyos méretek - téli abroncs méretek is -- inkább a SUV modellekre jellemzőek. Ezért kínálunk olyan gumiabroncsokat, amelyek kifejezetten SUV modellekhez készültek, mint például a MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV téli, vagy a MICHELIN CrossClimate 2 SUV négyévszakos abroncsok.

Ha a megnevezésből hiányzik a SUV rövidítés, az nem jelenti azt, hogy az adott termék nem kompatibilis az ön SUV modelljével! Ha a gumiabroncs mérete megfelelő, bátran felszerelhető az autóra -- és természetesen a teljesítménye is ugyanolyan lesz.

A gumiabroncs méretét az oldalfalon feltüntetve találhatjuk, a felszerelhető méretek pedig a jármű használati kézikönyvében szerepelnek.

You can find the tyre size on its sidewall

A gumiabroncs méretét az oldalfalon feltüntetve találhatjuk

Milyen SUV téli abroncsot válasszunk szélsőségesen télies időben?

Ha olyan vidéken él, ahol a téli időszak szélsőségesen zord időjárással jellemzhető, tartósan havasak és jegesek az utak, akkor a speciális abroncsok használata ajánlott -- például a MICHELIN X-Ice Snow SUV vagy a MICHELIN X-Ice North 4 SUV abroncsoké, amely szögelt gumiabroncs. Ezeket az SUV téli abroncsokat úgy tervezték, hogy még nagyon alacsony hőmérsékleten is optimális teljesítményt nyújtsanak havas vagy jeges útfelületen.

Most, hogy megismerkedtünk a legjobb SUV téli abroncsokkal, abroncskereső alkalmazásunkban kiválaszthatjuk a számunkra leginkább megfelelő terméket.

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét