Track days

2023-BAN IS PÁLYANAPOK: MICHELIN ÉS A PÁLYAVERSENYZÉS -- MÚLHATATLAN SZENVEDÉLYÜNK

Tippek és tanácsok: személyautó, SUV és kishaszongépjármű abroncsok

Ön alkalmi száguldozó vagy esetleg megrögzött pályaversenyző? A Michelinre a pályanapok alkalmával is számíthat: csúcsbiztonságot és csúcsteljesítményt ötvöző sportabroncsokkal sietünk a sportos izgalmak szerelmeseinek segítségére. A pályanapon mindenki remekül érzi magát!

De mi is az a pályanap?

Ezek a versenynapok egy erre a célra kialakított versenypályán zajlanak, és autóklubok vagy a pályaversenyzés szerelmesei szervezik. Önt is várjuk, hogy a kedvenc autójával tesztelje a Michelin pályaaabroncsait. Egyedülálló élményekben lehet része a pályanapra ellátogatóknak: vezetési tanácsadás, felkészítés a pályán való vezetésre, ajánlott abroncsnyomás beállítása, és sportosan izgalmas vezetési élmény. A legelhivatottabb szakértők kíséretével és támogatásával.

A legmagasabb szintű elhivatottság

A Michelin igazi “régi motoros”: gumiabroncsaink az autó- és motorkerékpár-versenyzésben már több mint negyven éve kulcsszerepet játszanak, a motorsport iránti elkötelezettségünk vitán felül a lehető legmagasabb szintű. A márka számára ezért is fontos a pályanapokon való részvétel. Akár MotoGPTM, akár WEC futamról van szó, vagy a híres Le Mans-i 24 órás versenyről, a Michelin a legnagyobb teljesítményű járművekre, a legtehetségesebb motorosok és pilóták számára biztosít felszerelést. Versenystatisztikáink és eredményeink mind-mind rendíthetetlen elkötelezettségünket bizonyítják, ahogyan a motorsport számára fejlesztett technológiai újításaink minősége és teljesítménye is. A Michelin és szakértő csapata a legkiválóbb versenyzők bizalmát élvezi, mi pedig a motorsportban szerzett tapasztalatainkat igyekszünk még tovább vinni, és az autózás szerelmeseinek javára fordítani.

A lelke mélyén mindenki autóversenyző

A pályanapokra -- az izgalmas futamok, a mámorító sebesség és a legjobb köridők biztonságos kóstolgatására -- a Michelin többféle nagyteljesítményű abroncscsaládot fejlesztett ki. Ezek minden típusú járműre, autóra és motorkerékpárra alkalmasak, közúti és pályahasználatra egyaránt.

Motorkerékpárra:

A motorosok számára a MICHELIN Power abroncsok minden motorkerékpár-kategóriában és minden felhasználási célra elérhetők. A MICHELIN Power GP egy multifunkciós abroncs, igazi jolly joker, amely közúton és versenypályán egyaránt optimális úttartást biztosít. Ha olyan gumiabroncsra van szüksége, amelyet kifejezetten pályahasználatra terveztek, de azért közúti használatra is alkalmas, akkor a MICHELIN Power Cup 2 a megfelelő választás. A MICHELIN Power Slick² abroncs 100%-os pályaváltozata maximális tapadást és kiegyensúlyozottan magas szintű teljesítményt biztosít a pályanapokon. A legigényesebb versenyzők pedig a MICHELIN Power Performance abronccsal diktálhatnak körről körre versenygyőztes tempót.

Track days on your motorbike with MICHELIN tyres

Autóra:

A Michelin a motorsport legmagasabb szintjein szerzett széleskörű tapasztalatait hasznosítva fejlesztette ki MICHELIN Pilot Sport termékcsaládját, amely tartósan meggyőző teljesítményt kínál mind közúton, mind versenypályán. Többnyire közúton, de a pályanapok alkalmával néha versenypályán is autózik? Akkor értékelni fogja a kiemlkedő úttartást és stabilitás nyújtó MICHELIN Pilot Sport 4 S abroncsot. Azok a versenyzők, akik a sebességet szeretnék ötvözni a megbízhatóan gyors köridőkkel és a száraz úton való fáradhatatlan teljesítménnyel, a közúton is használható MICHELIN Pilot Sport Cup 2 semi-slick sportabroncsot választhatják. Végül pedig azok számára, akik a köridőrekordok megdöntését célozzák elsősorban a MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R abroncs a megfelelő választás. Rendkívüli oldalirányú száraz tapadásának és precíz kormányozhatóságának (1) köszönhetően megvan benne az a bizonyos plusz, ami sorsdöntő lehet.

Track days at the wheel of your car with MICHELIN tyres

Találkozzunk 2023-ban a pályanapokon, jöjjön el, és próbálja ki az ön számára leginkább megfelelő Michelin abroncsot!

Készüljünk a pályanapra!

Milyen versenyzői reflexeket kell alkalmaznom, ha biztonságos körülmények között a maximumot akarom kihozni a pályanapomból? Gumiabroncs futókopás ellenőrzése, a használatnak megfelelő nyomás beállítása hidegen, a kívánt üzemi nyomás elérésének ellenőrzése, felnik ellenőrzése, szelepsapkák ellenőrzése, …A versenynapon minden futam ezzel a rituáléval kezdődik. Indulhat a rekorddöntés? A legjobb alkalom erre a 2023-ban van, a pályanapon…

Tippek és tanácsok motorkerékpárosok számára

Tippek és tanácsok autósoknak

A MICHELIN minden abroncsát úgy tervezték, hogy élettatamuk végén is magas szintű tapadási teljesítményt nyújtanak.

(1) – köridő - Belső Michelin teszt eredménye alapján: Nardo, 2018 január, PORSCHE 911 GT2 RS modellre szerelt 265/35-20 (első tengely) & 325/30-21 (hátsó tengely) méretű gumiabroncsok, -2,9 sec/pályakör a MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 abronccsal való összehasonlításban. Versenypálya kör hossza: 6,277 km.

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét