autó szerk. biztonságos vezetés tippek és tanácsok

Az oldalfal sérült

Tünet: bemélyedés

autó szerk. infogr. bemélyedés tippek és tanácsok

Diagnózis: Ez nem probléma. Ilyen a normál radiálabroncs oldalfala.

  • A bemélyedések természetesek a radiálabroncsokon (azaz a legtöbb gumin), és nincsenek hatással a teljesítményre.
  • az abroncsok oldalfalának szerkezetében egy vagy több réteg egymással párhuzamosan futó szövetszál van. (A futófelületben acélszálakat használnak.) Ahol a szálak keresztezik egymást, gyakran enyhe bemélyedés van.

Tünet: kitüremkedés

Diagnózis: Sérült abroncs, amit javítani kell

  • A futófelületen található legtöbb, 6 mm-nél nem nagyobb szög okozta lyukat vagy vágást abroncsszakértő tudja kijavítani az iparág által jóváhagyott eljárások alapján.
  • A keréken kívülről végzett defektjavítás nem megbízható, és veszélyes, mert a kilyukadt abroncs belsejét is meg kell vizsgálni.
     

Megoldás:

  • A radiálabroncsok (azaz a legtöbb gumi) megfelelő javításához foltot kell helyezni az abroncs belső rétegére, a lyukat pedig gumival kell kitölteni.
  • Ne próbáljon 6 mm-nél nagyobb lyukakat javítani a futófelületen, illetve bármilyen lyukat az oldalfalon. Szintén ne próbálja meg javítani az olyan abroncsokat, amelyeknek a profilmélysége kevesebb, mint 1,6 mm.
  • A sérült kereket cserélje a pótkerékre – de először ellenőrizze a pótkerék oldalfalán a megfelelő abroncsnyomást, valamint a sebesség és futásteljesítmény korlátozásait. Vigye el a járművét felülvizsgálatra abroncsszakértőhöz.
autó szerk. infografika kitüremkedés tippek
Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét