ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Hogyan válasszuk ki a megfelelő téli gumit?

Úgy döntött tehát, hogy téli gumit vesz, de még nem tudja pontosan, milyet? Mi sem könnyebb! Mi segítünk önnek a megfelelő típus kiválasztásában.

Általában milyen körülmények között autózik a téli időszakban?

Ha meglehetősen gyakran találkozik keményebb – havas és jeges – téli időjárással, amikor a téli időszakban autózik, a Michelin mindenképpen a kifejezetten téli abroncs használatát javasolja önnek. A MICHELIN ALPIN termékcsalád termékeivel bármilyen zord téli körülmények között is biztonságos, kényelmes és precízen kormányozható járművet használhat.

Ha jobbára változékony időben, esetleg alkalmanként havas időben szokott autózni, a MICHELIN CrossClimate abroncs a legtökéletesebb választás az ön számára: ez az első olyan nyári abroncs, amely téli minősítéssel (3PMSF, 3 Peak Mountain Snowflake = három hegycsúcs, hópehely) rendelkezik.

Bármilyen megoldásra essen is választása, a Michelin mindenképpen az javasolja, hogy téli abroncsként 3PMSF minősítéssel rendelkező gumit válasszon: ezt a tanúsítványt egységesen szabályozott tesztelés után kaphatja meg az adott termék, így a megfelelő téli teljesítmény garanciájaként tekinthet rá.

Milyen autója van?

Egy abroncs termékcsaládon belül különféle termékek vannak a különféle járművekre (sportautó, SUV, …). A járműmárka, -típus és a motor teljesítménye szerint különböző abroncsokat kínálunk. Néha még a jármű gyártási éve is számít a megfelelő termék kiválasztásánál. A legjobb, ha gumis szakember segítségét kéri a vásárlás előtt, hogy valóban az ön autója igényeire szabott terméket vásárolja meg.

Milyen méretű a keréktárcsája?

További meghatározó tényező a megfelelő téli abroncs kiválasztásában a kerék mérete. A tárcsa- vagy kerékméret fogalma különböző egyéb adatokat is tartalmaz: szélesség, magasság, átmérő, sebesség- és terhelési indexek . A sebesség- és terhelési index a jármű teljesítménye szempontjából különösen fontos információ.

Utolsó jó tanács, mielőtt elindulna

Ha nem biztos benne, hogyan válassza ki az ön számára legmegfelelőbb téli abroncsot, a Michelin segít. Internetes keresőnkkel, a megfelelő adatok bevitele után egyszerűen megtalálhatja az önnek legmegfelelőbb terméket.

MÉG TÖBB GYAKORLATI TANÁCS

Téli abroncs tanácsaink

Mikor kell felszerelni a téli gumit?
Mikor kell felszerelni a téli gumit?

Miért várná meg az első igazi elakadós hóesést a téli gumi felszerelésével? Az aranyszabály egyszerű: ha a napi középhőmérséklet tartósan +7°C alá esik, eljött a gumicsere ideje.

További tudnivalók
A téli és nyári gumiabroncs közötti különbség
A téli és nyári gumiabroncs közötti különbség

Ha ön nem gumis szakember, akkor ránézésre nehéz lehet megkülönböztetni a téli abroncsot a nyáritól. Ez a rövid cikk segít eligazodni, mikor milyen abroncsra van szükség.

További tudnivalók

További tanácsok és videók

Tippek a jármű téli felkészítéséhez és a téli autózáshoz
Minden téli autózáshoz kapcsolódó tanácsunk
Tippek hogyan használhatja ki a leghatékonyabban a téli abroncsait?
Mindent a téli abroncsról
A telem a Michelinnel Biztonságban télen is

TALÁLJA MEG A MEGFELELŐ GUMIABRONCSOT!

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader