ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

HÍREK ÉS SAJTÓINFORMÁCIÓK

Megbízhatóan biztonságos, ugyanakkor sportos élmény vele a vezetés: itt az új MICHELIN Pilot Sport 4

Megbízhatóan biztonságos, ugyanakkor sportos élmény vele a vezetés: itt az új MICHELIN Pilot Sport 4

Lehet személy- vagy sportautó, a dinamikus vezetési élményre vágyók megtalálják számításaikat: az új MICHELIN Pilot Sport 4 az ideális gumiabroncs, ha biztonságra, ugyanakkor sportos izgalmakra vágyunk.

Speciális, azonnal reagáló futófelületének kifejlesztésekor a Michelin mérnökei a motorsportban, különösen a Formula E-ben felhalmozott tapasztalataikra alapoztak. A futó mindig az útfelülethez alkalmazkodik: a vázszerkezet, a mintázat és az alapanyagok közötti mechanikai-dinamikai kölcsönhatások alapos ismerete és ügyes kihasználása révén a tapadási felület mindig optimális.

Az új MICHELIN Pilot Sport 4 technológiai innovációi a teljesítményszolgálatában:

Pontos kormányozhatóság: az új „Dynamic Response” technológia összetevője a kevertszálas (nylon és aramid) erősítésű övbetét, amely optimális kormányozhatóságot eredményez. A nagy sűrűségű, extrém magas szakítószilárdságú (az acélnál ötször ellenállóbb), mégis könnyű műszállal a nagy forgási sebesség mellett fellépő centrifugális erő ellenére állandó nagyságú marad az abroncs tapadási felülete.

Biztonságos fékezés nedves felületen: a kitűnő fékhatás a különösen homogén, funkcionális elasztomereket  és szilika-vegyületeket tartalmazó, új futókeveréknek köszönhető, valamint a mintázati kialakításnak: a széles és mély hosszanti mintázati csatornák kiválóan elvezetik a vizet. Ez az új megoldás egyben az abroncs élettartamára és energiahatékonyságára is kedvező hatással van. Az új MICHELIN Pilot Sport 4 17 különböző méretben, 17 és 18 collos kerékméretre lesz kapható 2016 januárjától kezdődően. A 19 collos méretek 2016-ban és 2017-ben várhatók.


A MICHELIN Pilot Sport 4 nyári abroncs teszt eredményei:

Két európai szervezet végzett független teszteket az abroncson. A TUV SÜD (Technischer Überwachungs-Verein) és a DEKRA nem csak Európában, de az egész világon a független értékelés és a biztonság vezető nemzetközi tesztszervezeteinek számítanak.

A következő abroncsok vettek részt az összehasonlító tesztben:

  • -az új MICHELIN Pilot Sport 4 nyári abroncs
  • - az előző generációs MICHELIN Pilot Sport 3 abroncs
  • - más gyártók sport kategóriás abroncsai

Az összehasonlító tesztet száraz és nedves útfelületen végezték. Az alábbiakat vizsgálta:

  • - Kormányozhatóság köridő alapján, száraz és nedves felületen
  • - Biztonság féktávolság alapján száraz és nedves felületen
  • Abroncs tartósság mérés, kopás teszt segítségével. Ezen tesztmódszertan alapján az autó 10 000 km-t tesz meg, majd egy lézerrel megmérik a kopást és ebből meghatározható a hátralévő futás egészen a megengedett minimális 1,6 mm-es profilmélységig.Az elvégzett tesztek azt mutatják, hogy a Michelin csoport mérnökei jelentősen javították a MICHELIN Pilot Sport 4 tapadási teljesítményét az előző generációhoz képest, így biztosítva az új abroncs vezető szerepét a sport szegmensben. Az abroncs futásteljesítménye szintén tovább javult az előző generációhoz viszonyítva.

Elérhető méretek :


Michelin csoport – tények és számok

Alapítva: 1889
Gyártóüzemek: 68 gyár 17 országban
Alkalmazottak száma: 112.300 világszerte
Kutatás-fejlesztés: Európában, Észak-Amerikában ás Ázsiában összesen    több mint 6 600 alkalmazott dolgozik a kutatás-fejlesztésben
Éves kutatás-fejlesztési költség: több mint 640 millió euró
Éves termelés: több mint 170 országban értékesített 171 millió gumiabroncs, több mint 13 millió térkép és útikönyv és 1,2 milliárd letöltött ViaMichelin-útvonalterv
Nettó árbevétel 2014-ben: 19,553 millió euró


A piac minden szegmensét lefedő, kiterjedt márkaválaszték: MICHELIN, BFGoodrich®, KLEBER, UNIROYAL, WARRIOR, Kormoran, RIKEN, TAURUS, TIGAR, Pneu Laurent, Recamic, MICHELIN Remix.

Több mint 3 500, franchise-rendszerben működő, illetve saját értékesítési pont 29 országban.A világelső abroncsgyártó Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata. Járművek széles választékára tervez, gyárt és értékesít abroncsot. A Michelin olyan innovatív digitális szolgáltatásokat is kínál ügyfeleinek, mint a flottamenedzsment, illetve útvonaltervező szolgáltatás. Turisztikai kiadványokat, hotel- és étteremkalauzokat, térképeket, autósatlaszokat is kiad. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrandban található, 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, 112 300 főt foglalkoztat világszerte, és 68 termelő egységet működtet a világ 17 országában. Kutatási és fejlesztési tevékenységet Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában lévő technológiai központjaiban végez. (www.michelin.com).


Michelin Sajtókapcsolat: + 36 1 459 2940

SAJTÓKAPCSOLAT

KIEMELT CIKKEK

  • KAPCSOLÓDÓ
  • NÉPSZERŰ
  • LEGÚJABB