A Michelin díjazta Európa Legjobb Fiatal Séfjét, és elismeréssel illette Európa Legjobb Séfmentorát is

Niall KEATING és Christian CONSTANT díjátadó ünnepségén százhúsz konyhafőnök ült a közönség soraiban Budapesten

1

A Michelin örömmel mutatja be az első alkalommal odaítélt Európa Legjobb Fiatal Séfje és Európa Legjobb Séfmentora Díjak díjazottjait. A díjátadó ünnepségre százhúsz meghívott európai konyhafőnök érkezett, és vett részt egy különleges estén, Budapesten. A szakmai és közösségi elkötelezettség elismerésére alapított díjakat a MICHELIN kalauzok kiadásáért felelős nemzetközi igazgató, Michael Ellis elnökletével felállított független szakmai zsűri ítélte oda.

2018-ban az Európa Legjobb Fiatal Séfje elismerést a huszonhat éves angol Niall KEATING érdemelte ki. Ő a Malmesburyben lévő Whatley Manor szálloda Dining Room nevű éttermének a konyhafőnöke, konyháját az Egyesült Királyság és Írország MICHELIN étteremkalauz egy csillaggal jutalmazta 2018-ban. „Niall KEATING fiatal, különlegesen tehetséges és ígéretes séf, úgy gondoljuk, hogy remek választás a címre" - indokol Michael ELLIS. - „Személyisége és változatos, nemzetközi és hazai, brit konyhákban szerzett tapasztalata, szakmai jártassága meggyőző."


2018-ban az Európa Legjobb Mentora címet a párizsi, egycsillagos Violon d'Ingres konyhafőnöke, Christian CONSTANT birtokolja. „Christian CONSTANT karizmatikus, ragyogó karriert futott be séfként, és lelkesen adja tovább tapasztalatait, tanította az alkotás szépségére és képezte a következő séfgenerációt, amelynek tagjai ma már saját konyhát visznek. Szenvedélyét, jólelkűségét és a világra való nyitottságát csak csodálni lehet, csodáljuk is!" - mondja az ítélőbizottság elnöke, Michael ELLIS.

MICHELIN étteremkalauz

A MICHELIN 31 országban választja ki a legjobb vendéglátó- és szálláshelyeket. A világ vendéglátóipari térképeként egy-egy ország gasztronómiai fejlődésére, új irányzatokra és trendekre és az előttünk álló időszak ifjú tehetségeire kívánja felhívni a nagyközönség figyelmét. Az évente kiosztott illetve felülvizsgált elismerései révén értékteremtő, ösztönző hatással van a vendéglátóhelyekre, és hozzájárul a helyi gasztronómiai értékek széles körű ismertségéhez, a régiók turisztikai vonzerejének növeléséhez. Egységes és rendkívül szigorú értékelési szempontjai, valamint a szálloda- és vendéglátóiparban szerzett évszázados tapasztalata garantálja, hogy a MICHELIN különleges szakértelmét csakis a minőség szolgálatában használja, ügyfeleinek minőségi szolgáltatást nyújt.

Az étteremkalauz könyvalakban és digitalizált változatban is kapható. Az interneten, webes felületen, illetve a mobilkommunikációs eszközökön is hozzáférhető tartalom segítségével személyre szabható navigáció, sőt internetes foglalás is elérhető.

A MICHELIN kalauz utazók milliónyinak nyújt segítséget a hatékony utazásszervezésben, a Michelin Csoport ezáltal is a különleges utazási élmény elősegítésén dolgozik.

Sajtókapcsolat: + 36 1 459 2940

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét
IE
firefox 66+
chrome 72+
edge 17+
safari 12+
opera 58+