21 HÜVELYK Michelin GUMIABRONCSOK AUTÓJÁHOZ

Még mindig nem tudja, milyen méretű abroncsra lesz szüksége? A megfelelő MICHELIN® abroncs méret megtalálásához csak ki kell nyitnunk az autó használati útmutatóját, illetve a vezetőoldali ajtót: az ott látható táblázatból leolvasható a gumiabroncs méretére, illetve a terhelhetőségi/sebességkategóriájára vonatkozó információ.

Mit olvashatunk ki a gumiabroncs méretjelölésből ?

205/55R17 91Vméretjelölés esetében:

  • A 205 a gumiabroncs szélességét jelöli (milliméterben)
  • 55 a magasság a szélességhez viszonyítva -- százalékban kifejezve
  • R a konstrukció típusa (R a radiál, D a diagonál, ill. B az öves diagonál)
  • 17 a kerékpánt átmérőjét jelzi (colban)
  • 91 a sebesség- és terhelhetőségi besorolás
  • V pedig a sebességindex, amely meghatározza a gumiabroncs maximális sebességét


Sikerült kideríteni, mi a megfelelő abroncsméret? Ha a fenti táblázatban rákattint a méretjelölésre, megtekintheti az autójához megfelelő összes Michelin abroncsot. Ismerkedjen meg velük!

tyre size

Az ön igényeinek megfelelő gumiabroncsot abroncskereső alkalmazásunk segítségével is kiválaszthatja. Szakértelmünkkel mindig az ön rendelkezésére állunk! Abroncskeresőnkkel megtalálhatja a járműnek és vezetési stílusának legmegfelelőbb gumiabroncsot.  Az ön által megadott információk alapján a kereső megjeleníti a gyártó által jóváhagyott, kifejezetten az ön járművéhez tervezett abroncsokat, valamint az eredetivel kompatibilis váltóméretek listáját. 

Az autó típusa, illetve gyártmánya vagy használati módja alapján is lehetőségünk van rátalálni a megfelelő gumiabroncsra.

Ha további részletekre kíváncsi az abroncsok méretével kapcsolatban, olvassa el az alábbi összefoglalót: Hogyan válasszuk ki a megfelelő gumiabroncsot

Weboldalunkon minden forgalmazott gumiabroncsot megtalál, a legújabb fejlesztéseinket is, így a MICHELIN CrossClimate 2, illetve MICHELIN Pilot Sport termékcsalád termékeit is.

Elektromos autója van? Mindez önre is vonatkozik! A járművéhez elérhető összes gumiabroncsot megtalálhatja a külön erre a célra kialakított EV részlegben. 

A Michelin gyári szerelésű (OE) gumiabroncsokat is fejleszt -- ezek azok a gumiabroncsok, amelyek az autógyárban kerülnek fel az új autóra. Ezek a speciális abroncsok különös gondossággal készülnek, hogy a járműmodellek tulajdonosai által elvárt lehető legjobb teljesítményt nyújthassák. Az "N" jelöléssel rendelkező MICHELIN abroncsokat például kifejezetten a Porsche számára tervezték, a "K" jelölés Ferrari számára készült abroncsot jelöl, a "T" pedig a Tesla modellekre fejlesztett változatot. A Michelin fejlesztőmérnökei és az adott konstruktőr által közösen végzett fejlesztési munka gyümölcsei ezek a különböző speciális jelölésel rendelkező gumiabroncsok. 

Ne feledje: a biztonsági kockázatok minimalizálásához és a legjobb vezetési teljesítmény eléréséhez elengedhetetlen, hogy tudjuk, mekkora méretű abroncsot kell szerelnünk a járműre. A gumiabroncs kiválasztását a jogszabályoknak megfelelő módon és a jármű gyártójának ajánlásai szerint kell elvégeznünk.

A Michelin azt ajánlja, hogy a jármű mind a négy kerekére ugyanolyan gumiabroncsot szereljünk fel (kivéve, ha járművet eredetileg eltérő méretekkel szerelték fel, elöl és hátul).

Ha kizárólag gumiabroncsméret alapján keresünk, vegyük figyelembe, hogy a megjelenített eredmények számos tényező miatt (többek között, de nem kizárólagosan a méret, a sebesség, a terhelhetőség, a tervezett használati körülmények stb.) nem feltétlenül alkalmazhatóak (vagy nem ajánlottak) a járműre. A gumis szakemberek segítségére ilyen esetben is számíthatunk.

Segítségre van szüksége vagy kérdése van? Mi örömmel segítünk önnek! Vegye fel velünk a kapcsolatot! Szakértőink az ön rendelkezésére állnak, hogy az abroncsokkal kapcsolatos leghasznosabb tanácsokkal szolgáljanak.

Jogi nyilatkozatok

A megjelenített terhelhetőségi és/vagy sebességindexek eltérhetnek a jármű címkéjén megadott eredeti mérettől. Gumiabroncs-kereskedője szaktanácsot tud adni önnek:
 

1. Tájékoztatást ad, ha a csereabroncsok terhelhetőségi és/vagy sebességindexe eltér az eredeti abroncsokétól,              


2. illetve, hogy a javasolt alternatív méret esetében milyen üzemi nyomást kell alkalmazni.   

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét