FORRADALMIAN ÚJ ABRONCSOK ELEKTROMOS JÁRMŰVEKRE

AZ ELEKTROMOSJÁRMŰ-MÁRKÁK FELÉRE MICHELIN ABRONCS KERÜL(1) -- ÉS EZ NEM VÉLETLEN EGYBEESÉS

Mérnökeink szoros együttműködésben dolgoznak olyan vezető elektromos járműgyártókkal, mint például a Porsche, Tesla, Mercedes-AMG, BMW, Volkswagen, Ford, Lucid, a Hyundai, a BYD, vagy az XPENG..., hogy olyan teljesítményű abroncsokat tervezzenek, amelyek az elektromos járművek vezetői számára élvezetesebbé teszik a villanyautózást és az elektromos mobilitást.

Motion For Life, Michelin - EV 15s - USA

Minden személyautó abroncsunk megfelelő elektromos autóra

Az akkumulátor miatt az elektromos autók nehezebbek, mint a belső égésű motorral hajtott modellek, emellett azonban reaktív erőátvitellel, szinte azonnali gyorsulással büszkélkedhetnek. Ez a sajátosságuk, illetve a nagy nyomaték, a halkabb motor és a nagyobb akkumulátor-hatótávra való törekvés mind hozzájárul ahhoz, hogy az elektromos járművek különösen nagy igénybevételt jelentenek az abroncsok számára.

Michelin and electric vehicles

OPTIMÁLIS ABRONCSTELJESÍTMÉNY -- KIFEJEZETTEN AZ ÖN ELEKTROMOS AUTÓJÁRA SZABVA

A megfelelő gumiabroncsokkal felszerelt elektromos autó optimális teljesítményt nyújt hatótáv, élettartam (futásteljesítmény), az utastérben lévő zajszint, illetve a biztonság(2) tekintetében, miközben a vezetési élményből a lehető legtöbbet hozza ki.

Az elektromos autókra alacsony gördülési ellenállású abroncs kell

Több kilométer -- kevesebb töltés

Ahhoz, hogy az akkumulátor hatótávolsága maximális legyen, a villanyautóra alacsony gördülési ellenállású abroncsot kell szerelnünk. Az 1992-ben piacra dobott üzemanyag-takarékos MICHELIN EnergyTM abroncs óta abroncsaink gördülési ellenállását sikerült kevesebb mint felére csökkentenünk(3). Ma olyan abroncsok szerepelnek termékkínálatunkban, mint például a MICHELIN Pilot Sport EV, amellyel az alacsony gördülésnek köszönhetően akár 60 km-rel is növelhető a jármű hatótávja(4).

Az elektromos autókra hosszú élettartamú abroncs kell

Hosszú távon -- egy garnitúrával

Az elektromos járműveknek hosszú élettartamú gumikra van szükségük. A nagy nyomaték és az akkumulátor súlya miatt a futó gyorsabban kopik. A Michelinnél 1946-ban fejlesztettük ki a MICHELIN X-et, az első radiál abroncsot, a technológiai áttörésnek köszönhetően jelentősen (2-3-szorosára) emelkedett abroncsaink élettartama.

Azóta is folyamatosan kínálunk vevőink számára hosszú élettartamú gumiabroncsokat.

MICHELIN AcousticTM technológia

Élvezze a hangtalan suhanást.

A gumiabroncsok gördülése közben az autó utasterében hallható zaj jelentősége megnő, ha a belső égésű motor keltette zaj eltűnik. A MICHELIN AcousticTM technológiának köszönhetően a jármű utasterének zajszintje közel 20%-kal csökkenthető(5).

The range challenge of electric cars

KÉSZÜLJÖN ÖN IS AZ ELEKTROMOS AUTÓZÁSRA, OLVASSA EL TANÁCSAINKAT!

A KEZDETEKTŐL EGÉSZEN A LEGÚJABB GENERÁCIÓS ELEKTROMOS JÁRMŰVEKIG

Több mint 100 éve tervezünk olyan innovatív mobilitási megoldásokat, amelyek -- amellett, hogy környezetterhelésük mnimális -- kifejezetten a különböző járműveket vezető vevőink igényeire készülnek. 

A Michelin 1899-ben gumiabroncsot fejleszt a “La Jamais Contente” (az örök elégedetlen) versenymodellre

A Michelin minden korszakban válaszolt az elektromos kihívásokra

A Michelin 1899-ben gumiabroncsot fejleszt a “La Jamais Contente” (az örök elégedetlen) versenymodellre: ez a villanymotorral hajtott autó az első szárazföldi jármű, amely először eléri a 100 km/órás sebességet.

És ön látta már az első olyan abroncsot, amely kifejezetten elektromos buszokra készült?

A MICHELIN X Incity EV Z egy olyan termékcsalád, amely biztonságos, hosszú élettartamú, környezetkímélő -- mindemellett hatékonyan növeli a töltési kapacitást.
Az új termékcsalád a Michelin újabb hozzájárulása a tisztább, hatékonyabb, nagyobb autonómiával rendelkező elektromos mobilitási megoldásokra való átálláshoz. A fenntartható város kulcsfontosságú mozgatórugója.

Good News - EBUS

Értesüljön elsőként a MICHELIN legújabb híreiről és az újdonságokról!

Iratkozzon fel People in Motion -- Mozgásban az emberiség hírlevelünkre az űrlap kitöltésével,
és vegyen részt nyereménysorsolásunkon. Várja a MICHELIN városnéző ajándékcsomag!

TOVÁBBI TUDNIVALÓK: MIÉRT ÉRDEMES MICHELINT?:

map search desktop

MICHELIN abroncs forgalmazó keresése a közelemben

Keresés a következő szerint
Cím, város vagy irányítószám
Autó
  • Autó
  • Motorkerékpár
Saját tartózkodási hely
Keresés
Magyarország 5 legnagyobb városa

LEGAL MENTIONS

(1) Adat: Michelin Gyári Felszerelés (OE) részleg -  belső adatbázis-elemzés; 2021 december hónap.

(2) Results may vary according to vehicle, tyre range and size, speed and road conditions.

(3) Abrncsaink gördülési ellenállás teljesítménye felére javult a MICHELIN Energy (RR>12kg/T) és a MICHELIN e.Primacy, ill. MICHELIN Pilot sport EV (RR <5kg/T) kifejlesztése között eltelt időben. 

(4) A MICHELIN Acoustic Technology révén az utastérben érzékelhető zajszint közel 20%-kal csökken (utastérben mért zajszint; KIA Cadenza modellre szerelt 245/45 R19 méretű abroncsokkal végzett mérés, 2020. Mért zajszint a 170-230Hz közötti tartományban.) Az eredmények a jármű, a felszerelt abroncs mérete és mintázata, a sebesség, ill. az időjárási és útviszonyok függvényében ettől eltérhetnek.

(5) A tesztek során az új MICHELIN e.PRIMACY abroncsnál a konkurens termékekhez képest átlagban 2kg/t-val kisebb gördülési ellenállást mértek, ami akár 0,21l/100km fogyasztáscsökkenésnek felel meg VW Golf 7 1.5 TSI modell esetében, VW e.Golf modell esetében pedig mintegy 7%-os hatótávnövekedést jelent.

(6) nagyon alacsony gördülési ellenállás az új „Electric ready” szilícium-dioxid alapú anyagoknak köszönhetően, amelyeknél nagyon alacsony energiaveszteség tapasztalható, így az akkumulátor töltése tovább tart, mint az eredeti MICHELIN City Grip esetében. (Energiaveszteség modellezése, 100/80–14 M/C 48S CITY GRIP SAVER TL és CITY GRIP összehasonlítása; Michelin Technológiai Központ, Franciaország, 2018 július). More info on: https://www.michelin.co.uk/motorbike/tyres/michelin-city-grip-saver

(7) Alacsony üzemanyag-fogyasztás - a MICHELIN ENERGY SAVER+ abroncs 2013-ban elnyerte az AutoBild "Eco Champion" díját.

(8) További tudnivalók: https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/for-the-planet/environmental-approach

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét