nyiregyhaza

25 éves a Michelin Magyarországon

2021-ben ünnepli a Michelin a 25. évfordulóját Magyarországon. 1996 óta, amikor a Michelin Csoport megvásárolta a Taurus-t, a vállalat fenntartható mobilitást segítő megoldásokat kínál Magyarországon. A Michelin jelentős beruházásokkal, illetve e 25 éves időszakon túlmutató örökséghez hűen, felelősségteljesen és környezetbarát módon támogatja munkavállalóit, vevőit és a helyi közösségeket.

A Michelin 4, korszerű infrastruktúrával ellátott telephelyet tart fenn Magyarországon. Nevezetesen egy abroncsgyárat Nyíregyházán, egy-egy logisztikai telephelyet Vácott és Tuzséron, valamint egy kereskedelmi irodát Budapesten.

A Michelin kreativitását és innovációs készségét a több mint 1300 magyarországi munkavállalójának tehetsége és sokszínűsége táplálja. Munkavállalóival való kapcsolata olyan közös értékeken alapszik, mint a tisztelet, párbeszéd, bizalom és a magas minőségű termékek és szolgáltatások iránti elkötelezettség.

A Michelin munkavállalói a világ minden részén nap mint nap gyakorolják ezeket az értékeket, hogy a haladást szolgálják mindenki számára. Magyarországon a Michelin több mint 190 abroncskereskedővel dolgozik közvetlenül együtt, akik országszerte több mint 450 értékesítési ponton kínálják csúcskategóriás termékeinket.

nyiregyhaza
vác telephely légi

 

 

1996 óta a nyíregyházi gyárában a Michelin több mint 1.088.000 tonna abroncsot gyártott. Mivel a Michelin tisztában van azzal, hogy a természeti erőforrások és a környezet megőrzése nagyon fontos ahhoz, hogy üzleti tevékenységét fenntartható módon működtethesse, tevékenységeinek és termékeinek környezeti hatásait már a tervezési fázistól kezdve, a teljes életcikluson keresztül figyelembe veszi.

Magyarországon az elmúlt 25 évben a Michelin több mint 170 milliárd forintot költött korszerű infrastruktúrára.

A helyi közösségek támogatása mindig is a Michelin magyarországi tevékenységének középpontjában állt. A vállalat abroncsokat adományoz szociális szervezeteknek, illetve speciális kampányokat és eseményeket szervez a közúti biztonság elősegítése érdekében. A Michelin Hungária Kft. az elmúlt 25 évben több mint 300 millió forinttal támogatott egészségügyi és oktatási szervezeteket, munkavállalói pedig több mint 20.000 órányi önkéntes munkát végeztek. Továbbá, a Michelin Hungária Kft. több mint 34,4 milliárd forint adót fizetett be az elmúlt 5 évben, és több mint 1.700 helyi beszállítóval dolgozik együtt.

tuzser

A Michelinről

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékeihez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkánkkal arra törekszünk, hogy az utazás során kivételes élményben részesítsük ügyfeleinket. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127 000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártottunk. (www.michelin.com)

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét