michelin gumik 1

A Michelin piacra dobta első környezettudatos és hosszú élettartamú abroncsát, a MICHELIN e.PRIMACY-t

- Az első környezettudatos MICHELIN abroncs, amely az életciklus-elemzésnek köszönhetően minimalizálja környezeti hatását.(1)

 - Kategóriájában a legkisebb gördülési ellenállás(2)(3), amely üzemanyag-megtakarítást és csökkentett CO2-kibocsátást      eredményez, és megnöveli az elektromos járművek hatótávját.(4)(5)

 - CO2-semleges a vásárlás időpontjában.(1)

 - Úgy tervezték, hogy magas teljesítményt biztosítson az elsőtől az utolsó kilométerig.(3)(6)

2021. március 1-től a városi kisautók, a szedánok és a kompakt SUV-ok tulajdonosai a belső égésű motoros, hibrid vagy elektromos járműveiket is felszereltethetik az új MICHELIN e.PRIMACY-val. Az új abroncs ötvözi a kiemelkedő teljesítményt, az üzemanyag-hatékonyságot, illetve a fenntarthatóságot.
ecran eprimacy 003

 

Az első környezettudatos MICHELIN abroncs

Az életciklus-elemzés alapjain fejlesztett MICHELIN e.PRIMACY magas teljesítményt kínál használóinak, miközben csökkenti környezeti hatásukat. A MICHELIN e.PRIMACY A minősítést kapott üzemanyag-hatékonyság és B minősítést nedves tapadás teljesítménykategóriában. Tekintve, hogy az abroncsok kevesebb mint 1%-a ér el  A minősítést  gördülési ellenállás, illetve A vagy B minősítést tapadás terén, ezzel a legjobb minősítésű abroncsok közé került a piacon.

 

dsc02942

Kategóriájában a gördülési ellenállás bajnoka (2)(3)

Az alacsony gördülési ellenállás a jármű típusától függően számos előnnyel jár a tulajdonosok számára:

  • Belső égésű motoros járművek esetén 100 kilométerenként akár 0,21 literrel csökkentheti a fogyasztást(4), amely az abroncs élettartamára vetítve megközelítően 30 ezer forint megtakarítást jelenthet.(5)
  • A bolygónk számára fontos, hogy a becslés szerint az abroncs élettartama alatt 174 kg-mal csökken a CO2-kibocsátás(5), amely megfelel annak a mennyiségnek, amit a jármű 1600 kilométer(8) megtétele során bocsátana ki.
  • Elektromos járművek esetén a MICHELIN e.PRIMACY abroncs használata akár 7% hatótáv-növekedést is jelenthet.(4)

 

CO2-semleges a vásárlás pillanatában(1)

A Michelin úgy döntött, hogy a MICHELIN e.PRIMACY abroncsok gyártása során jelentkező CO2-kibocsátást az eladás helyén kompenzálja a Livelihoods Carbon Alapítvánnyal együttműködésben.(1)

Tartós teljesítményre tervezve

A MICHELIN e.PRIMACY abroncsok magas teljesítményt biztosítanak az elsőtől az utolsó kilométerig.(3)(6) A MaxTouch ConstructionTM technológiának köszönhetően a mintázat élettartama hosszabb, valamint maximális talpnyomat alakul ki, ezáltal a gyorsulás, fékezés, illetve kanyarodás közbeni erőeloszlás egyenletesebb. Emellett az abroncs a teljes élettartama alatt megőrzi optimális biztonsági tulajdonságait, és a MICHELIN e.PRIMACY még 30 ezer megtett kilométer után is átmegy a nedves úton való fékezést vizsgáló európai teszteken.(6)

A 15 és 20 colos méretek között 56 különböző verzióban, a hibrid és elektromos járművekhez is elérhető MICHELIN e.PRIMACY az új generációs MICHELIN gumiabroncsok zászlóshajó terméke. Különösen megfelel a hibrid és elektromos technológiára történő váltáshoz, és Európa számára, Európában készül.

michelin e primacy g1 0961 compositing jante v1 20201021 nj

Nem meglepő, hogy az elmúlt hónapokban jó néhány autógyártó döntött úgy, hogy új modelljeit ezzel szereli fel. Így például a Citroën C4, a Citroën C5 Aircross, a DS4 Crossback és a Toyota Aygo is MICHELIN e.PRIMACY abroncsokkal lesz elérhető.

A MICHELIN e.PRIMACY tökéletes választás mindazok számára, akiknek fontos az üzemanyag-takarékosság és a környezettudatosság, illetve olyan elérhető árú gumiabroncsot keresnek, amely biztonságos, kiváló tapadással rendelkezik, és tartósan kínálja azt a teljesítményt, amelyről a MICHELIN abroncsai híressé váltak.

A Michelinről

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékeihez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkánkkal arra törekszünk, hogy az utazás során kivételes élményben részesítsük ügyfeleinket. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127 000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártottunk. (www.michelin.com)

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét