michelin gumik 1

A MICHELIN Guide mostantól vidéki éttermeket is ajánl

- Miután már 30 éve szemlézi a budapesti éttermeket, a MICHELIN Guide most vidékre is kiterjeszti ajánlásait

- A magyar konyhaművészet egyre dinamikusabb, és magas minőségű helyi alapanyagokkal dolgozik

Még ebben az évben megjelenik a MICHELIN Guide Hungary. A kalauz 1992 óta  van jelen Budapesten , de most először terjeszti ki válogatását a fővároson túlra.

„Örömmel jelentjük be, hogy Magyarország a MICHELIN Guide új úti célja. Az évek során tanúi lehettünk , ahogyan a kulináris kínálat minősége lenyűgöző módon növekszik, elsőként Budapesten, ahol 2010-ben ismertünk el először MICHELIN-csillaggal éttermet, majd nemzeti szinten” – magyarázza Gwendal Poullennec, a MICHELIN Guide nemzetközi igazgatója. „Magyarország rendkívül dinamikus gasztronómiai célponttá vált, köszönhetően a termékei nagy választékának, beleértve az értékes fűszereket, a helyi termelőktől származó jellegzetes hús- és sajttermékeket, valamint a borok széles kínálatát is. Alig várjuk, hogy egész Magyarország területéről bemutassuk a kiváló éttermeket és a tehetséges szakembereket a gasztronómia iránt érdeklődő nemzetközi közösségünknek.”

A MICHELIN Guide Budapest 2022 tavaly szeptemberben jelent meg. Akkor két új étterem kapott MICHELIN-csillagot, így összesen hétre nőtt az így elismert budapesti éttermek száma.

„Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómia fejlődése világszerte figyelmet váltott ki. A magyar alapanyagok minősége hozzájárult ahhoz, hogy nemcsak Budapest, de Magyarország vidéke is felkerüljön a gasztronómia világtérképére. Nagy megtiszteltetés, hogy ebben az évben már nemzeti szintű válogatást ad ki a MICHELIN Guide, és hálásak vagyunk, hogy a magyar éttermek és séfek hamarosan országszerte megkapják a legnagyobb figyelmet és elismerést, ami tovább erősíti hazánk turisztikai vonzerejét” – tette hozzá dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

A kiválasztást a MICHELIN Guide felügyelői a már jól bevált és tesztelt módszertan szerint, egységes kritériumok alapján végzik. Ezek minden étteremre érvényesek annak érdekében, hogy a gasztronómia szerelmesei megalapozott döntéseket tudjanak hozni, amikor magas minőségű lehetőségeket keresnek. A kalauz digitális formában elérhető lesz a MICHELIN Guide weboldalán, illetve az ingyenes iOS és Android alkalmazásokban.

michelin guide

Michelin Magyarországról

A Michelin Magyarországon 1996 óta fenntartható mobilitást segítő megoldásokat kínál, illetve munkavállalói, vevői és a helyi közösségek felelősségteljes és környezetbarát módon történő támogatására összpontosít. Michelin Magyarország több mint 1300 embert foglalkoztat és 4 telephelyen végzi tevékenységeit: nyíregyházi gyárában abroncsokat gyárt, Vácott egy logisztikai központot működtet, Tuzséron alapanyagok beszerzésével és forgalmazásával foglalkozik, Budapesten pedig egy kereskedelmi irodát tart fenn. A csúcskategóriás Michelin abroncsok országszerte 450 értékesítési ponton keresztül érhetőek el járművezetők és szakemberek számára (www.michelin.hu). 

A Michelin csoportról

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékeihez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkánkkal arra törekszünk, hogy az utazás során kivételes élményben részesítsük ügyfeleinket. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127 000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártottunk. (www.michelin.com)

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét