michelin gumik 1

A Michelin megkezdi első gumiabroncs-újrahasznosító üzemének építését

A Michelin első újrahasznosító üzeme a svéd Enviro vállalattal együttműködésben.*
– Innovatív ipari áttörés, amely lehetővé teszi, hogy egy elhasználódott gumiabroncs minden része újrahasznosításra kerüljön.

– A Csoport fenntartható anyagok irányába történő terjeszkedésének újabb példája

A Michelin első új generációs újrahasznosító üzeme Chilében épül

A Michelin megkezdi első gumiabroncs-újrahasznosító üzemének építését a svéd Enviro vállalattal közösen, amely szabadalmaztatott technológiát fejlesztett ki a korom, az olaj, az acél és a gázok kinyerésére a már nem használható gumiabroncsokból.

A Chile Antofagasta tartományában épülő üzem évente 30 ezer tonnányi földmunkagép gumiabroncsot tud majd újrahasznosítani, amely az országban keletkezett ilyen abroncsok 60%-át jelenti.

A munka 2021-ben kezdődik meg, a termelés elindulása pedig 2023-ra várható. A fejlesztés több mint 30 millió euró (közel 11 milliárd forint) befektetését jelenti a Michelin első, új generációs gumiabroncsüzemének felépítésében.

Átfogó újrahasznosítási megoldás, amely a gumiabroncsok minden összetevőjét visszanyeri

20210208 signature michelin

Az új generációs újrahasznosító üzem innovatív eljárásokkal támogatja a körkörös gazdaságot. Az elhasznált abroncsokat közvetlenül az ügyfelek telephelyeiről gyűjtik be, majd az üzembe szállítják azokat, ahol előkészítik aprításra és újrahasznosításra.

Az Enviro technológiája új, magas minőségű alapanyagok – közöttük korom, pirolízisolaj, gáz és acél – gyártását teszi lehetővé, és ezáltal az elhasznált gumiabroncsok minden alkotóeleme újrahasznosításra kerülhet.

A tervek szerint a visszanyert anyagok 90%-át különböző gumialapú termékekben fogják felhasználni, mint a gumiabroncsok, a futószalagok és a rezgéscsökkentő megoldások. A maradék 10% közvetlenül az üzemben kerül felhasználásra a gyártáshoz szükséges energia előállításához.

Ez az előremutató újrahasznosítási üzem lehetővé teszi a Michelin számára, hogy átfogó újrahasznosítási megoldásokat kínáljon a leselejtezésre kerülő gumiabroncsok begyűjtésétől kezdve a visszanyert anyagok új termékek gyártásában történő felhasználásáig.

„Az Enviróval közös vállalkozásunknak köszönhetően nagy büszkeséggel jelentjük be a Michelin Csoport első újrahasznosító üzemét” – emelte ki Sander Vermeulen, a cég marketingért és üzletfejlesztésért, valamint a csúcstechnológiás anyagok termékvonalának stratégiájáért és üzletfejlesztéséért felelős igazgató. „Ez egy fontos mérföldkő, amely lehetővé teszi, hogy új generációs úrjahasznosítási megoldásokat kínáljunk ügyfeleink számára, ami egyidőben új üzleti lehetőséget teremt a Csoportnak. Jelenleg több chilei bányatársasággal tárgyalunk hosszú távú szerződésekről. Az Enviro technológiájának felskálázásával egy olyan megoldást tudunk nyújtani számukra, amely segít elérni környezetvédelmi céljaikat, és lehetővé teszi a körkörös gazdaság fejlesztését.”

Újabb bizonyíték a Michelin Csoport fejlődéséről a fenntartható anyagok terén

A közeljövőben megépülő gumiabroncs-újrahasznosítási üzem teljes összhangban van a Michelin Csoport elköteleződésével, amely a „VISION Abroncs” vállalati jövőképben lefektetett alapelveknek megfelelően növeli a fenntartható alapanyagok arányát a termékeiben.

Mivel ezen a területen az innováció sebessége és természete megköveteli az együttműködés új formáit, a Michelin az egyesítő erő szerepre törekszik, és innovatív partneri kapcsolatokat hoz létre a különböző technológiai szakterületek széles skáláján.

Az Enviróval kialakított partnerkapcsolat előzménye több más hasonló kezdeményezés az újrahasznosítás különböző úttörőivel. Ezeknek célja egy olyan rendszer kifejlesztése, amely a leselejtezett gumiabroncsok mellett a műanyag hulladékot is újrahasznosíthatóvá teszi.

A Michelinről

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékeihez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkánkkal arra törekszünk, hogy az utazás során kivételes élményben részesítsük ügyfeleinket. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127 000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártottunk. (www.michelin.com)

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét