reifenpannenspray 65001 anwendung am reifen

Minden, amit az autógumi defektjavító spray-ről tudni érdemes

Tippek és tanácsok: személyautó, SUV és kishaszongépjármű abroncsok

Ne feledjük, hogy az autógumi defektjavító spray, mint a defektjavítás egyéb formái is, csupán ideiglenes megoldást jelentenek, és nem javasoltak hosszú távok megtételére. Ha gumiabroncsaink megsérültek, mielőbb forduljunk gumis szakemberhez!

Mindent, amit az autógumi defektjavító spray-ről tudni érdemes: hogyan kell használni, milyen előnyei vannak, mennyit, és milyen gyorsan vezethetünk a használata után. 

Milyen eszköz az autógumi defektjavító spray?

Szög fúródik az abroncsunkba vagy váratlanul kilyukad a futónk: könnyen előfordulhat, hogy váratlanul defektünk lesz. Tudta, hogy a kerékcserén kívül van egy nagyon egyszerű és azonnali módja annak, hogy bármiféle szerszám használata nélkül, ideiglenesen megjavítsuk a defektet, és addig is használhatjuk az abroncsunkat, míg el nem jutunk a gumis műhelybe, hogy szakemberrel átvizsgáltassuk és megjavítassuk?

A gumiabroncs defektjavító tömítőanyag, más néven gumiabroncs-hegesztés, egy népszerű ideiglenes defektjavító megoldás, a szivárgások megállítására szolgáló spray, amelyet gyakran használnak az autógyártók -- ma már a pótkerék mellé vagy az helyett is alkalmazzák.

Érdemes tudnunk azt is, hogy egyes gumiabroncsgyártók olyan abroncsokat is kínálnak, amelyekben már a defekt előtt befecskendezik a tömítőanyagot a gumiabroncsba, már a gyártáskor, még mielőtt bármilyen defekt bekövetkezne -- ilyen például a MICHELIN Selfseal önfoltozó technológiája [link az oldalra]. Ez a megoldás már a defekt előtt észleli, és automatikusan lezárja a lyukat, mi pedig a megfelelő nyomású abronccsal folytathatjuk a vezetést.

A autógumi defektjavító tömítőanyag spray formában kapható, és segít megszűntetni a szivárgást a gumiabroncsban defekt esetén. Az autógumi defektjavító spray-t defekt utáni használatra tervezték. A szelepen keresztül kell befecskendezni az abroncsba, majd miután a tömítőanyag kellően megszilárdult, tovább autózhatunk. Egy idő múlva azonban mindenképpen érdemes ellenőriznünk a keréknyomást, és ha szükséges, a javasolt értékre utánállítani.

Kinek lehet hasznos megoldás az autógumi defektjavító spray?

A vészhelyzeti defektjavítás egyik legegyszerűbb és legolcsóbb formájaként ez a szivárgást megállító spray bárki számára hasznos termék lehet. Akkor is, ha nincs pótkerekünk, hatékony átmeneti megoldás, és segít biztonságosabb helyre, gumis szakszervizbe juttatni az autónkat.

map search desktop

Másodpercek alatt megtalálhatja a legközelebbi gumikereskedést

Keresés a következő szerint
Cím, város vagy irányítószám
Autó
  • Autó
  • Motorkerékpár
Saját tartózkodási hely
Keresés
Magyarország 5 legnagyobb városa

Hol lehet megvenni az autógumi defektjavító spray-t?

A szivárgások lezárására szolgáló spray rendkívül elterjedt, és számos helyen kapható, így autósboltokban, szerelőműhelyekben és az internetes kereskedelemben is.

Hogyan kell használni a defektjavító spray-t?

A szivárgások megállítására szolgáló tömítőanyag spray általában túlnyomásos aeroszolos palackban kerül értékesítésre, és a gumiabroncs szelepén keresztül  juttatják be. Használatához kövessük a flakonon található utasításokat.

Bár a gumiabroncsok szivárgását eltömítő spray használata nem bonyolult, fontos, hogy biztonságos helyen végezzük el a műveletet. Parkoljuk le autót egy biztonságos helyen, távol a forgalomtól vagy más lehetséges veszélyektől, és a vészhelyzeti elakadásjelző háromszög felszerelése előtt feltétlenül vegyük fel a láthatósági mellényünket, hogy figyelmeztessük a többi vezetőt, hogy az út szélén állunk. A tömítőanyag befecskendezése, majd megkötése után lehetőség szerint ellenőrizzük a gumiabroncsok nyomását.

237a1702 tyre sealant

Mennyi defektjavítót használjunk?

Általában egy doboz tömítőanyag egyetlen alkalomra elegendő anyagot tartalmaz, és nem használható fel újra. A szükséges keréknyomás biztosításához a javításkor nyomjuk ki a flakon teljes tartalmát. A hosszú ideig flakonban álló defektjavító beszáradhat, és használhatatlanná válik.

Használat után feltétlenül cseréljük újra a tömítőanyagot, ha a esetleg később még szükség lesz rá…, és ellenőrizzük a lejárati dátumot, ha a vásárlás óta már eltelt egy bizonyos idő.

Milyen gyorsan vezethetek a defektjavítós abronccsal?

A szivárgások tömítésére szolgáló spray csak átmeneti megoldás, és nem szabad hosszú távon vagy nagy sebességgel, azaz 80 km/ó sebesség fölött vezetni anélkül, hogy szakemberrel előzetesen ne ellenőriztetnénk a gumiabroncsokat.

A defektjavító spray használata után le kell cserélnem az abroncsot?

Mindenképpen ajánlott, a sérült gumiabroncsot szakemberrel ellenőriztetnünk. Abroncsunk a levegő nélküli futás közben károsodhatott. Bízzuk magunkat a gumis szakemberre: ha szerinte le kell cserélnünk az abroncsot, fogadjuk el döntését, és cseréljük le újra a károsodott terméket!

Milyen egyéb defektjavító megoldások vannak?

A szivárgások megállítására szolgáló tömítő spray csak a számos megoldás egyike, ha defektes gumiabronccsal van dolgunk. Íme egy rövid áttekintés a további alternatívákról:

- A defektes gumiabroncs cseréje tartalék abroncsra.
- Run-Flat defekttűrő abroncsok használata, amelyeket kifejezetten úgy terveztek, hogy defekt esetén is tartsanak elegendő a nyomást ahhoz, hogy tovább vezessünk a gumis műhelyig
.- Beépített tömítő technológiával, például MICHELIN Selfseal gumiabroncsok használata: átmeneti jelleggel tovább használhatjuk az autót, mielőtt lecseréltetjük a sérült abroncsot.

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét