panel slider havas ut

Kiemelkedő eredmények:
A Michelin termékek 2019-ben is több elsimerésben részesültek

A Michelinnél mindig is meghatározó volt az innováció. A folyamatos fejlődés  stratégiája lehetővé tette számunkra, hogy mindig a vevők igényeire szabott, hosszú távú megoldásokat kínálhassuk. 130 éve kínálunk mindig újabb és újabb mobilitási megoldásokat, azaz vevőink valós igényeinek megfelelő abroncsokat és az abroncshoz kapcsolódó szolgáltatásokat. Abroncsaink rendszeresen részt vesznek független szaklapok tesztjein, és a különböző termékkategóriákban felállított rangsorban rendszerint előkelő helyen végeznek. 

Itt megismerheti néhány összehasonlító termékteszt eredményét:

Tippek és tanácsok: személyautó, SUV és kishaszongépjármű abroncsok
pn002578

A teszteken a leggyakrabban az alábbi teljesítményeket mérik:

  • Száraz felületen nyújtott teljesítmény: fékezés, úttartás
  • Nedves felületen nyújtott teljesítmény: fékezés, úttartás, kanyartartás, aquaplaning
  • Üzemanyag-fogyasztás
  • Kényelem: gördülési zaj és kényelem

Téli és négyévszakos abroncsok esetén a tesztelést havas és jeges útfelületen is elvégzik: vonóerő, fékezés, úttartás, kanyartartás

Független teszt: a minőségi mérés garanciája az abroncspiacon

Független szaklapok (Pl: Autobild, Argus, AutoExpress, stb.), autós szervezetek (ADAC, TCS, OAMTC, stb.) és fogyasztóvédelmi szervezetek (Que Choisir, Which, stb.) minden évben közzéteszik összehasonlító abroncstesztjeik eredményét. 

A tesztet végzők minden abroncskategóriában (sport, túraautó, ökoabroncs, terep- és közúti abroncs, stb.) és típusban (nyári, téli, négyévszakos) rendre összehasonlítják a különböző gyártók által kínált gumik teljesítményét, a vevői elvárások alapján felállított termékrangsort pedig imertetik a nagyközönséggel. A teszteléshez egy olyan abroncsméretet és járműmodellt választanak ki, amely az átlagos vevői igényt testesíti meg, majd minden egyes terméket ebben a méretben és erre a járműre szerelve vizsgálnak meg. 

A tesztet végző szervezetek nem függnek  a gyártóktól, ami a teljesen független és objektív eredmény garanciája.

A teszteket a tesztet végzők biztonsága érdekében mindig forgalom elől elzárt pályaszakaszokon végzik, a járműveket hivatásos tesztpilóták vezetik. 

Fontos megjegyeznünk, hogy jelenleg szinte csak új termékeket tesztelnek - csak nagyon kevés teszt vizsgálja a kopottabb, használt abroncs teljesítményét, és kevés az élettartamteszt is.

#1 Michelin = az év gyártója a kiemelkedő helyezésű abroncsok biztonságossága terén- 2019  

MICHELIN, 2019 legjobbja: első helyezés fékhatás tekintetében a nyári abroncs kategóriában

(3 MICHELIN négyévszakos és nyári abroncs tesztelése alapján)
Összesen 107 abroncs 5 száraz és nedves fékhatás teszten való összehasonlítása alapján a Michelin márka nyerte el az "Év gyártója biztonság terén" elismerést. A teszteken nyári és négyévszakos termékeket egyaránt teszteltek.

Auto Bild - Été 2019 - Award

#2, második helyezés négyévszakos abroncs termékkategóriában:
MICHELIN CrossClimate SUV

(235/55R19) 05/2019
 

“Nagyon sokoldalú, meggyőző, dinamikus vonóerő tulajdonság száraz útfelületen”
“Biztonságos havas és nedves útfelületen”
“Üzemanyag-takarékos”

Testing the 235/55R19 in May 2019 by AutoBild allrad.

#1, első helyezés sportabroncs termékkategóriában: MICHELIN Pilot Sport 4

(225/45R17) 02/2019
 

“Magasra tette a lécet úttartás tekintetében”
“Kiváló vonóerő és tapadás nedves és száraz utakon”
“Kitűnő élettartam”

AutoBild tested the 225/45R17 in February 2019

#3, harmadik helyezés nyári abroncs termékkategóriában:
MICHELIN CrossClimate+

(185/65R15) 02/2019
 

“A legjobb élettartam”

“Jó teljesítmény nedves útfelületen”

Testing the 235/55R19 in May 2019 by AutoBild allrad.

test winner crossclimateplus2

A megjelent cikk(ek) célja, hogy iránymutatásként szolgáljanak az abroncsválasztás során, illetőleg, hogy a tudomány, a technika, a teszteredmények és a Michelin tapasztalatai alapján időszerű és pontos tájékoztatást nyújtsanak az olvasóknak. Ha arról értesülünk, hogy hibás vagy pontatlan információk szerepelnek a cikk(ek)ben, igyekezni fogunk kijavítani ezeket. Mindazonáltal a Michelin semmiféle felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a cikkekben közzétett információk tekintetében, mely információ kivétel nélkül általános jellegűek, és nem feltétlenül teljesek, pontosak vagy az olvasás időpontjában naprakészek, továbbá nem minősülnek jogi vagy szaktanácsnak.

Nem támogatott webböngészőt használ
Olyan böngészőt használ, amit ez a webhely nem támogat. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek esetleg nem működnek rendeltetésszerűen. Ez furcsa eredményekhez vezethet böngészés közben. A webhely teljes mértékű kihasználása érdekében használja, frissítse vagy telepítse a következő böngészők egyikét