ABRONCSOKABRONCSOK AZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSAAZ ÖSSZES GUMIABRONCS MUTATÁSA KERESKEDŐKKERESKEDŐK

Vezetési tanácsok

Milyen típusú abroncsot érdemes használni télen?

Michelin 19 okt. 2015

MILYEN TÍPUSÚ ABRONCSOT ÉRDEMES HASZNÁLNI TÉLEN?

MITŐL ANNYIRA MÁS A TÉLI VEZETÉS?

Akár a hó, akár a jég miatt, de az autósok sokkal kevésbé érzik magukat biztonságban az utakon télen. De ennek nem kell így lennie. Valójában, ha kellően tájékozott valaki a téli vezetés tényleges veszélyeivel kapcsolatban, és megfelelő abroncsokat használ (3PMSF* vagy M+S minősítés), akkor ugyanolyan biztonságban érezheti magát télen is, mint egy forró nyári napon.

MIT JELENT A 3PMSF vagy a M+S TÉLI MINŐSÍTÉS?

3 PMSF („Három hegycsúcs hópehely”):
A „3PMSF” jelölés különbözteti meg a kimondottan havas utakra tervezett, és minden előírásnak objektív tesztekkel igazoltan megfelelő gumiabroncsokat, csak ezek az abroncsok garantálnak valódi téli teljesítmény*.* Az ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation) által meghatározott módszer szerint.

M+S (Sár és Hó):

Ez a jelölés azt jelenti, hogy az európai szabályok szerint az abroncs «hó» abroncsnak minősül, azonban téli körülmények között az abroncs teljesítményét nem tesztelték.

Téli körülmények között a TÉLI GUMIABRONCSOK hatékonyabbak, mint a NYÁRI GUMIABRONCSOK

(1) Egy téli és egy nyári gumiabroncs féktávolsága közötti átlagos különbség. Féktávolság nedves burkolaton 80 km/h sebességről 0 km/h sebességre történő lefékezéskor. 2013-As TÜV Süd tesztek, melyek 4-6°C közötti hőmérsékleten, 205/55 R16 méretű abroncsok használatával készültek.

(2) Egy téli és egy nyári gumiabroncs féktávolsága közötti átlagos különbség. Féktávolság havas burkolaton 50 km/h sebességről 0 km/h sebességre történő lefékezéskor. 2013-As TÜV Süd tesztek, melyek 4-6°C közötti hőmérsékleten, 205/55 R16 méretű abroncsok használatával készültek.

MIÉRT FONTOSAK A GUMIABRONCSOK?

A gumiabroncsok jelentik az egyetlen érintkezési pontot a jármű és az út között. Mindig az évszaknak megfelelő gumiabroncsot szereltesse az autójára. Télen használjon 3PMSF és/vagy M+S jelölésű abroncsokat.

Mindegy, hogy milyen a tél, mi tudjuk a megoldást.

A TELJES MICHELIN 3PMSF KÍNÁLAT

Tulajdonságok
3PMSF („Három hegycsúcs hópehely”) és «M+S».

MICHELIN CrossClimate

VÁRATLAN IDŐJÁRÁSI HELYZETEKÉS IDŐNKÉNT
HAVAZÁS

BIZTONSÁG
★★★★
VONÓERŐ
★★★★
IRÁNYÍTHATÓSÁG
★★

NINCS SZEZONÁLIS ABRONCSCSERE

MICHELIN Alpin

GYAKORI TÉLI KÖRÜLMÉNYEK: HÓ, JÉG, ESŐ...

BIZTONSÁG
★★★★
VONÓERŐ
★★★★
IRÁNYÍTHATÓSÁG
★★

SZEZONÁLIS ABRONCSCSERE

Korábban megtekintett cikkei

Még nincsenek megtekintett cikkek

  • SZEMÉLYAUTÓ
  • SUV - 4X4
  • KISTEHERAUTÓ - LAKÓAUTÓ
Loader